Den her tråd har været død siden ultimo januar, men nu skal den vækkes igen.
Jeg fik nedenstående besked fra en hemmelig bekendt, og I får alle glæde af mit svar. Det burde nok have sin egen tråd, men det kan en moderator vel klare hvis der er stemning for det -- det ville også være lidt mærkeligt at lave en tråd om molekylærgastronomi til 2 psy-brugere...
Udover teksten forneden, vil jeg også ønske jer en glædelig pi-dag.
Dr. Phibes skrev:
Hey, dit Kahlua-projekt var ret spændende. Har du andre innovationer?

Hej doktor!
Nej, har ikke fået forsøgt mig så meget som jeg godt ville. Langt det meste af min viden er fra litteratur -- jeg er nødt til at droppe den simple mad en dag

Jeg vil dog anbefale et par links til inspiration:
KhymosMartin Lersch fra Norge blogger om mad. Han har en PhD i organometallisk kemi, og hans blogindlæg er ofte sprængfyldt med viden.
Specielt interessant er hans hydrokolloide (sp?) opskriftsamling:
http://blog.khymos.org/recipe-collection/Derudover startede han TGWRT, They Go Really Well Together. Idéen er at tage to ingredienser som har fælles smagsstoffer og kombinere dem på sjove måder. Hvad med røget laks med kakaogele og lime? TGWRT bliver hostet af en ny blog hver omgang, og det betyder at der er masser af gode idéer.
http://blog.khymos.org/EatfooEatfoo. Tja, ved faktisk ikke noget om ophavsmanden. Han spiser ofte ude, og der er masser af inspiration at hente fra hans beskrivelser. Derudover deltager han i TGWRT. Langt fra så videnskabelig
approach som Khymos, men stadig interessant.
http://www.eatfoo.com/FoodParingEn fantastisk side med en database over kemikalier i forskellig slags mad og smagsgivere (krydderurter osv.). Har en "hvad passer med"-funktion og en "hvad kan jeg erstatte det her med"-funktion. Sidste er ret sjov, og brugte den selv i forbindelse med min egen lille brainstorm til en kahluaopskrift. Tag eksempelvis et kig på hvad du kan erstatte vanilie med når du løber tør:
http://www.foodpairing.be/FoodInterchan ... la+bourbonhttp://www.foodpairing.be/Heston BlumenthalManden du ikke kommer uden om. Selvlært kok, ejer af The Fat Duck lidt uden for London, indehaver af intet mindre end 3 Michelin-stjerner. Han har lavet en række programmer sammen med BBC, og de er ret gode steder at starte.
BBCs "Heston Blumenthal"-opskriftsamling:
Meget langt linkIn Search of Perfection -- TV-serie hvori Heston laver "perfekte" versioner af klassiske retter:
http://www.youtube.com/results?search_t ... rch+of+perChokolademousse -- Heston laver chokolademousse af intet andet end vand og chokolade. Helt klart mit næste eksperiment! Findes på
http://www.youtube.com/watch?v=g28-9NVUHj0Nu har du i hvert fald lidt at starte på. Hvis jeg kommer på andre links, vil jeg forsøge at huske at sende dem videre.
...og da jeg nu har brugt 15 minutter på at skrive alt dette, smider jeg sku også lige min samling ind i den originale tråd

Held og lykke med kokkerierne.
God weekend,
Rune