Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 02 okt 2023 01:15


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 10 maj 2023 12:06 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 05 jun 2022 12:34
Indlæg: 116
Regeringen vil forbyde nyt "lovligt cannabis" HHC der er ikke tale om CBD
I går kl. 19.40
Lovlig hash-erstatning Weet, som indeholder HHC i stedet for THC. Her produktet Tzunami, som bliver markedsført som lovlig cannabis. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
af Laura Kongsmark Schuldt & Søren Juhler
Sundhedsministeren vil forbyde stoffet HHC, der på mange måder kan minde om cannabis. Sundhedsstyrelsen vurderer nemlig, at det kan være farligt.
I danske kiosker og webshops kan man lige nu købe stoffet HHC, der også bliver kaldt "lovligt hash".
Det såkaldte Hexahydrocannabinol, HHC, minder på mange måder om cannabis. Men i modsætning til cannabis er HHC ikke ulovligt at købe og sælge.
Det skal der nu ændres på, for regeringen lægger op til at forbyde HHC i Danmark. Det oplyser sundhedsminister Sofie Løhde (V) i en mail til TV 2.
- Når der kommer nye stoffer på markedet, som viser sig at være farlige, skal vi reagere. Og det gør vi nu, lyder det fra Sofie Løhde.
Dermed bliver Danmark et af de første lande i Europa til at forbyde det semisyntetiske cannabisstof, som lynhurtigt har spredt sig i Danmark såvel som i Europa.
Kan gøre en skæv
Sundhedsministeren skriver yderligere i mailen, at Sundhedsstyrelsen er kommet frem til, at stoffet kan være skadeligt.
- Sundhedsstyrelsen vurderer nemlig, at HHC indebærer en alvorlig sundhedsrisiko og bør optages på bekendtgørelsen om euforiserende stoffer. Derfor forbyder vi HHC, som kun tjener ét formål, og det er at blive anvendt som rusmiddel, lyder det fra Sundhedsministeren.
HHC er en olie, der er fremstillet syntetisk og indeholder cannabinoider, som findes naturligt i cannabisplanten. Stoffet er dog stadig så nyt, at man ikke ved ret meget om det.
Se også
Hashlignende stof kan købes lovligt i butikker
HHC blev for første gang fundet i Europa i maj sidste år, og siden har EU's narkoagentur, EMCDDA, holdt stærkt øje med det nye stof.
De oplever, at HHC er populært, og at det har spredt sig hurtigt i Europa. Det fortæller Joanna De Morais, der er videnskabelig analytiker hos EU's narkoagentur (EMCDDA).
- I slutningen af maj sidste år modtog vi rapporter om, at der var identificeret HHC i 20 medlemsstater, herunder Norge – vi har også identificeret HHC i Schweiz, siger Joanna De Morais til TV 2.
- HHC bliver solgt åbent, som en lovlig erstatning til THC og cannabis i en række forskellige former og farverige indpakninger, som kan tiltrække mange kunder. Det kan potentielt føre til en stor efterspørgsel efter HHC produkter – både fra eksisterende cannabisbrugere, men også nye kunder – herunder unge og andre ikkeerfarne kunder, forklarer Joanna De Morais.
Se også
Købt eller solgt? Cannabis-producenter vil have svar fra politikerne
Joanna De Morais peger på, at stoffet stadig er så nyt, at man ikke ved meget om, hvordan stoffet kan påvirke brugeren.
- Der har ikke været rapporter om menneskelig brug før 2021, så vi ved kun meget lidt om potentielle sundhedsrisiko, siger hun.
EMCDDA vil ikke komme med konkrete anbefalinger om, at stoffet skal forbydes, men de har gjort medlemslandene opmærksom på det nye stof. I december samledes 140 eksperter for at undersøge brugen af stoffet.
Her kom de frem til, at HHC havde stort set de samme effekter som THC i laboratorieundersøgelser. De skriver også, at "anekdotiske rapporter fra forbrugere indikerer, at stoffets effekter er sammenlignelige med cannabis".
Se også
Alle sager om cannabisolie skal tjekkes efter frifindelse
Bør ikke forbydes
Hos Enhedslisten mener de ikke, at man bør forbyde HHC. I stedet bør man sørge for oplysning og behandling til de mennesker, som bliver afhængige af stoffet, lyder det fra retsordfører Rosa Lund (Ø).
- Vi ved fra andre euforiserende stoffer, som er forbudte, at de også har helbredsmæssige konsekvenser, men det har jo ikke stoppet folk fra at tage dem, siger Rosa Lund.
Se også
Cannabis-fabrik på Lolland venter millionomsætning - udsolgt mange år frem
Skal man ikke reagere, når Sundhedsstyrelsen siger, det er et farligt stof?
- Vi skal bestemt reagere, men jeg synes bare, vi kan se fra andre euforiserende stoffer, eksempelvis cannabis, at forbudspolitikken ikke virker, siger Rosa Lund.
Hun peger på, at det bliver sværere at kontrollere, hvem der køber stoffet, og hvad der er i, når det er ulovligt.
Butik oplever stort salg
I cannabisbutikken Greenheaven i Lyngby nord for København er de også ærgerlige over regeringens udsigter til at gøre HHC ulovligt. Her sælger de såkaldte HHC-klumper i stort antal.
Og det er populært, fortæller butiksbestyrer Daniel Heintzelmann.
Da TV 2 var på besøg i butikken en formiddag, kom der tre kunder ind, som alle spurgte efter HHC.
- Danmark bryster sig af, at vores regering er et fremgangsland, alligevel sidder vi fast i 1960'erne i forhold til vores holdning til cannabis. Flere og flere lande begynder at legalisere det her. Jeg synes klart, vi bør se på en legalisering frem for at bandlyse ting, vi ikke bryder os om, siger Daniel Heintzelmann.
HHC med jordbærsmag sælges her i en nordjysk kiosk. Foto: Jenni Elisabeth Christensen / TV2 Nord
Der har været eksempler på, at HHC har været solgt i kiosker i farverige og børnevenlige indpakninger med forskellige frugt- eller sliksmag.
Dem sælger de dog ikke butikken, fortæller Daniel Heintzelman. Han understreger også, at de ikke sælger HHC til børn under 18 år.
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-04- ... uI1570SIao

Selvfølgelig er det smadderfarligt, se bare på alle de rapporter med OD'er, selvmord og slem vold det har medført... Nej hov det var på alkohol hmm nej ligner ikke at det er farligt.
De siger også at det ikke er undersøgt endnu men de vurderer alligevel at det er farligt.
Det er efterhånden ingen hemmelighed længere at de får deres svar fra lægemiddelstyrelsen som igen får af vide fra industrien hvad der må tillades og hvad som kan udgøre en trussel for deres produkter i længden..
Sikke et cirkus de er ved at dressere den moderne verden op til, hvor du kan få gift og kemi til du står af grundet interaktioner men ikke må bruge naturmidler eller fortælle hvad studierne bekræfter om deres effekter.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 10 maj 2023 22:38 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 12 jun 2010 23:00
Indlæg: 1263
Geografisk sted: Køleskabet
Det blev gjort ulovligt for en uge siden.

https://laegemiddelstyrelsen.dk/da/nyhe ... e-stoffer/


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11 maj 2023 02:32 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 mar 2006 02:27
Indlæg: 5069
Fuck 'kopi' RC'er og syntetiske cannabinoider. Lovliggør nu bare de stoffer, som folk prøver at lave lovlige kopier af. Det kan umuligt blive et sikrere marked af, at man øger mængden af rushede stoffer, der bare skal breddes maksimalt inden staters lovgivning tager højde for det, og det så erstattes med endnu et rushed stof.
Forstår ærligt talt ikke Rosa Lunds position på det her, tror ikke Enhedslisten går ind for en total lovliggørelse af alle stoffer uanset helbredsrisici og hvor lidt de er undersøgt. Det virker til at det bare er en thumbs up fordi det minder om hamp, og man går ind for en dekriminalisering af hamp.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 3 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team