Nekroflora skrev:
Tak for alle jeres råd, men vil bare gerne høre om det smør der - ville det være en mulighed?
Eventuelt en lille opskrift på det (har læst smør og hamp i en gryde, men lidt udførlig med opblanding)
Hampsmør (luxus):Brug gode og evt. friske skud til denne smør.
500 g. alm. smør
25-30 g. tørret skunk skud eller ca. 50g tørret (gode) potskud.
Smelt smørret landsomt i en gryde.
Sigt hampen omhyggeligt ned i gryden og hold smøret flydende i 20 min indtil smørret får en
grønlig farve. Det må endelige ikke brænde på!
Tag gryden af bluset og lad det stå og trække 1 time.
Varm meget langsomt smørret op igen og hold smøret flydende i 30 minutter.
Hæld gryden på skrå og pres så meget smør ud af bladmassen som muligt.
Si smørret.
Gem bladmassen.
Hæld smørret i en skål med låg og stil den i køleskabet.
Når den er blevet kold så del den op i 100g stykker og smid dem i fryseren.
Hampesmør almindelig:Her bruges rester, gamle skud og blade, enten hvis man ikke har andet eller ikke kan nænne
og bruge de friske 'urter'
500g smør
2-3-400g Pot/trim/blade
ca. 1 - 1 1/2 liter kold vand
Find en stor gryde og hæld vand og smør i.
Varm langsomt op mens du lidt efter lidt smider hampen i under omrøring.
Hampen skal være dækket af vand, så hvis det er nødvendigt så hæld en sjat kold vand i.
Lad smør/vand/hampen koge let op under omrøring, så skru ned på et lavt blus og lad det hele
simmer i mindst 4 timer, kik forbi regelmæssigt løft på låget og rør rundt (må ikke koge)
Så hiver du låget af gryden og lader så meget som muligt af vandet dampe af - ned gennem
en fin si og gem resterne til din chai.
Smørret smider du i en fryser eller køleskab - når det er blevet kold ligger smørret på toppen
og kan skabes af og evt. fryses - og tager det frem når du skal bruge det til dine kager.
Vandet kan sammen med bladmassen brues i en pot-chai, der er stadigvæk en del nol i.
Respekt til Bwana for opskriften.