Vaped fordi det giver en unik ristet smag til urten, og som passer godt til osten, og det er en dejlig måde at bruge sit urt 2 gange.
Og vasket fordi det fjerner de bitre smagsstoffer fra pot.
Du kan dog sagtens lave opskriften med urt der ikke er vaped, eller med trim, hvis du har noget af det. Det skal dog stadig vaskes.
Men selv om du vasker din urt, vil smagen af dit endelige resultat afhænge af hvor godt dit urt smager i første omgang. Så hvis du bruger nogle harske mørkegrønne blade, kommer det naturligvis til at smage værre, end hvis du bruger en smooth tasting lysegrøn skunk. Du bør nok lade dit vaskede urt tørre helt eller næsten helt inden du blander det i dejen, for ikke at stå med en plaskvåd dej, som ikke bager sprød. Det tager ca. 24 timer hvis det ligger spredt ud ved stue temp.
Jeg har iøvrigt prøve at lave opskriften uden urt i OG DET VIL JEG GODT ADVARE I MOD. Det smager bare af fed fed ost, men med urten i er det en vinder.
Brug dobbelt mængde salt, og dobbelt paprika, og 10 % mere smør, og en bunke urt på størrelse med resten af ingredienserne. Bland alle ingredienser, undtagen urten, løseligt, så smøret er smuldret rimeligt jævnt ud, og derefter tilsæt urten og bland løst, og hæld ud på bordet og tryk massen sammen til en stang du kan skære kager af. Pointen med at skrive det, er at de bager bedre, når det hele bliver blandet løst. Og skær kiksene så tynde som muligt, så de bager sprøde. De skal muligvis vendes under bagningen, for at bages brune og sprøde og ens på begge sider.
http://img839.imageshack.us/f/cookiesyy.jpg/ God fornøjelse.