Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 20 jul 2025 18:50

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 24 indlæg ]  Gå til side Foregående  1, 2
Forfatter besked
 Titel: Re: Guldkakao
Indlæg: 02 jul 2012 21:46 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 09 jun 2007 15:11
Indlæg: 2503
Geografisk sted: Urethra, anywhere/anybody.
Jeg sidder og tænker på om vi brugte et blandingsprodukt til at opløse hashen i dengang, men det kan jeg ikke huske om vi gjorde, og jeg ved heller ikke om det ville kunne gøre forskellen.
Jeg kan bare huske at blandingen aldrig gik i ét, og at smøren med den opløste hash i lagde sig i toppen, med resten af kakaoen under, og så var det ellers med at koncentrere sig for at få det ned.. Og det var ikke nemt! Det lag af smør med opløst hash i smagte forfærdeligt, og pirkede hele mit system da det røg ned. Det giver lidt sig selv at det ikke var meningen det skulle se sådan ud, men har aldrig haft problemer ved fremgangsmåden med chokolade istedet.
Ved ikke lige hvad vi gjorde galt dengang, men ulækkert var det!

_________________
Halose findes ikke. Han bevæger sig under radaren, sætter sig imellem stole og vandrer alene rundt, imens du sover.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Guldkakao
Indlæg: 02 jul 2012 22:17 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 23 mar 2010 09:54
Indlæg: 998
Geografisk sted: Gartneriet
Har selv lavet det på flere forskellige måder, men har fundet frem til (som flere nævner) at det er optimalt at opløse tjalden i smeltet margarine/smør, gerne 1-1.5 deciliter, på svag varme så der ikke er noget der brænder på. Brug gerne en spiseske og et lille piskeris når du blander tjald og smør så du er sikker på der ikke er små klumper tilbage.
Syntes det er rart at undgå "smulderet" som faktisk ligner peber i ens kakao.

Min metode:
1. Nuldrer dit tjald så fint som muligt og undgå at varme det for meget med lighter hvis muligt.
2. Smelt smør/margarine ved svag varme. Ca. 1 deciliter per person.
3. Smelt chokolade i et vandbad og hold det flydende. Jeg vil anbefale at bruge "madlavnings chokolade". Altså de der plader i gennemsigtig plastik.
4. Bland chokoladen oveni det smeltede smør og hold det på middelvarme (maks!) og rør godt og grundigt rundt i det - gerne med piskeris, ligesom når du laver en sovs. Tilsæt samtidigt mælk, ca. 0.25 liter per person og husk at rør i det hele tiden mens du varmer mælken roligt op. Et lille tip er at tilføje lidt mælk af gangen så det bliver varmet og blandet bedst muligt.
5. Servér og nyd det :)

Det der ofte gør at det smager "mindre" godt er at tjalden ikke er blevet smeltet og blandet ordentligt og derfor efterlader grums som sætter sig i spiserøret. Dog forsvinder det, men smagen kan godt hænge ved længere. I kan både drikke lidt mælk til ved siden af men også putte et par frisk plukkede mynteblade i et par minutter inden der bliver hældt i koppen.
Så får det lidt en smag af After Eight og fjerner noget fokus fra den kradse eller grumme smag man kan være uheldig med.

Husk også ikke at spise jer mætte inden i drikker. Noget let og sund mad er altid lækkert, evt. lidt salat med dressing - og så smager det ellers bare dejligt :)

Held og lykke og giv besked hvis der er andet vi kan hjælpe med :) Gid det var mig der kunne lave kakao i dag :/

Mvh.

_________________
Bagsidens gule sider - Giftlinjen, rådgivning om misbrug mm.
It ain't real, it ain't a dream... Then what is it? - Psychedelic Reality!


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Guldkakao
Indlæg: 02 jul 2012 22:23 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 26 jul 2010 19:11
Indlæg: 146
Hvis i opvarmer mælken inden i hælder det i gryden med hash+smør, så er der mindre af det gode der sætter sig fast i bunden.


Top
 Profil  
 
 Titel: Re: Guldkakao
Indlæg: 02 jul 2012 22:56 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 maj 2007 17:21
Indlæg: 1791
Geografisk sted: sydschlaraffenland
Den Rolige, det var da voldsomt meget smør eller er der noget du har misforstået ved dl?

Hvis du laver guldkakao til 3 personer, bruger du så 3 dl smør(1dl pr. person)? :O

_________________
Alice skrev:
Desuden er kviksølv ikke så slemt. Folk der var børn i 70'erne stod med det i hænderne.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 24 indlæg ]  Gå til side Foregående  1, 2

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team