Jeg drikker ikke kaffe længere. Eller næsten ikke. Jeg har igennem lang tid følt mig udbrændt og rastløs efter morgen kaffen, så jeg valgte at skifte til Yerba Maté istedet.
Yerba Maté (Ilex paraguariensis) vokser i Paraguay, Brasilien, Argentina og Uruguay hvor en the af de ristede blade er blevet drukket igennem århundreder af gauchoerne og sikkert igennem årtusinder af indianerne.
Den indeholder koffein, theobromin og theophylin og en helvedes masse andre gode sager og antioxidanter.
Traditionelt drikkes maté af en udhulet kalabas med et jernsugerør. Beholderen med sugerøret i fyldes op til kanten med maté og varmt vand hældes over, og en sådan dosis kan drikkes af en halv dag.
Personligt brygger jeg min maté med en espresso kande og drikker den resulterende bryg med mælk og sukker.
http://www.rain-tree.com/yerbamate.htmJeg anbefaler Yerba maté på det varmeste.
Mvh
Has Oak