hej mig og 2 homies bagte idag en hel masse kager er i så færdige
her er opskriften taget fra bwanas kogebog
Bwana´s Green House Cookies
350 g hvedemel 50-100 g gode pot-skud (hvis du bruger en heftig skunk kan du skære lidt ned) 1/2 tsk fint salt 1 tsk natron 1/2 tsk bagepulver 200 g lys farin 200 g st. melis 300 g blødt smør (evt. 100g hampesmør og 200g alm. smør) 2 tsk vanillesukker 2 store æg 350 g mørke overtrækschokoladeknapper eller hakket mørk chokolade 200 g grofthakkede valnødder
Forvarm ovnen til 190 grader C. Sigt mel, salt, natron og bagepulver sammen i en stor skål. Stil til side. Tag 100 g smør og smeldt der over svag varme - tilsæt potten og lad det køle af sammen Rør resten af smøret og tilsæt gradvis Potsmøret - til smørret er blødt, tilsæt farin, st. melis og vanillesukker. Rør kraftigt, gerne i røremaskine. Når blandingen er helt homogen, tilsættes et æg ad gangen under fortsat kraftig omrøring. Tilsæt melblanding, chokolade og nødder under fortsat omrøring. Stil køligt i 1/2 time. Beklæd to bageplader med bagepapir. Tril dele af dejen i ca. 3 cm tykke pølser, der skæres op i valnøddestore stykker. Tril hvert stykke til en kugle mellem håndfladerne. Læg dem på bagepapiret med god afstand, da kagerne flyder ud. (20 - 25 styk per bageplade). Tryk kuglerne let flade med en pegefinger.
Sæt pladen midt i ovnen i ca. 10 minutter til kagerne begynder at tage farve i kanterne. Tag pladen ud, træk bagepapiret med kagerne over på køkkebordet og læg straks kagerne på en bagerist ved hjælp af en paletkniv. Kagerne er skøre, mens de er varme. Lad dem køle helt af. Mens den første plade bager, fyldes den næste på samme måde. Når bagepapiret er tømt for de bagte kager, lægges det tilbage på den tømte plade, som fyldes igen med kugler. Således bliver man ved, til hele dejen brugt op. De helt kolde kager lægges i en kagedåse, der stilles køligt og tørt. Kagerne kan også nedfryses. De optøs i lukket emballage og behøver så ikke at lunes før de serveres
og her er billeder til at se dejen og hvordan kagerne ser ud hvis man bruger pot
vi lavde hash smør med 52 gram grundig siget pot, til 400 gram smør og så istedet for at hælde 50 gram topskud i sigede vi lige 75 gram i vi lavde dobbelt potion så vi brugte 250 gram hamp smør og 75 gram pot så man går omkuld af en kage
 
 
 
 
 
 
 
fuck de slår hårdt og smager dejligt
her er opskrifter på hamp-smør også taget fra bwanas kogebog
Hampsmør (luxus)
Det er nemt at lave sit eget hamp smør. Her er opskriften, som er beregnet til at blive brugt, som erstatning for alm. smør.
500 g. alm. smør 25-30 g. tørret skunk skud eller ca. 50g tørret (gode) potskud
Smelt smørret landsomt i en gryde. Sigt hampen omhyggeligt ned i gryden, og hold smøøret flydende i 20 min indtil smørret får en grønlig farve. Det må endelige ikke brænde på. -
Tag gryden af bluset og lad det stå og trække 1 time - Varm meget langsomt smørret op igen og hold smøret flydende i 30 minutter
Hæld gryden på skrå og pres så meget smør ud af bladmassen som muligt. Si smørret. Gem bladmassen.
Hæld smørret i en skål med låg og stil den i køleskabet. Når den er blevet kold - så del den op i 100g stykker og smid dem i fryseren
jeg synes vi burde gøre den her til sticky så folk kan poste billeder af hvad de har bagt og forklare om det det er også godt for andre der skal bage så man kan se om man gør det rigtige
Oster123 a.k.a. buddha out
|