På så fint et forum som dette, synes jeg at vi mangler en acacia tråd. So here it goes:
Acacia er en kæmpe planteslægt, den er især udbredt på den sydlige halvkugle; sydasien afrika mellemamerika og australien. har læst et sted at der findes ca. 2000 arter og markant flere underarter og hybrider.
Mange arter har ikke rigtige blade men noget der kaldes fyllodier, og svarer lidt til en overudviklet bladstilk.
Det er især de australske arter der har interesse, da der findes alkaloider i blade, bark og rodbark. (især DMT, 5-MeO-DMT ,NMT)
DMT er et meget almindeligt alkaloid i acacia slægten, og i visse arter overstiger det indholdet i m. hostilis! fx, a.acuminata og a.simplex.
Det gør også planten interesant som et ayahuasca analog. bladene i a.acuminata siges at indeholde over 1% DMT, som i så fald overstiger indholdet i p.viridis, et andet ayahuasca analog.
At dyrke acacia er nemt, men frøene skal behandles på en lidt speciel måde:
frøskallen er meget hård og skal gerne slibes lidt med noget sandpapir. desuden skal frøene overhældes med kogene vand, det skyldes at der jo ofte er mange skovbrande i australien, og mange acacia arter har evolutionært udviklet en strategi der gør at frøene aktiveres via varme påvirkning
Guide:..................
Remedier:
Dybest set skal du bare have dine frø, jord og vand. Men for at optimere succesraten er der her lidt flere ting du kan anskaffe.
-Frø
-Jordblanding,( muld,perlite,vermiculite,sand,i forholdet 3:1:1:1)
-Vand
-Varmemåtte/termostatstyret spiringsboks
-Jiffy potter
-Spiringsboks
-Kunstlys
-Sandpapir
Perlite, købes i et plantecenter.
Vermiculite købes i plantecenter eller krybdyrs butik.
Kunstlys er her en LED lampe, blå, 15W, 440-460nm pære.
Varmemåtte købes i plantecenter eller krybdyrsbutik.

1. Tag dine frø og slib dem mellem sandpapiret, det er bare lige den hårde overflade der skal perforeres så vandet kan trænge igennem. En alternativ metode er "nicking" hvor du laver et lille hak med en kniv, men det er unødvendigt. alle frøene spirede her alligevel.

2. Har du flere frø SÅ SKRIV SKILTE så du kan kende forskel. Både spirerne og frøene ligner hinanden meget.
Kog vand i en el-kedel, lad det stå lidt og hæl så vandet over frøene og lad dem stå til dagen efter.

3. Her har frøene stået i 24 timer,og det er tydeligt hvilke der har taget vand til sig. Så nu dem der er opsvulmede, og giv dem der ikke er en tur mere med sandpapir og kogt vand. Læg ca. 2 frø i hver potte. Spiring procenten har været 50-60% her.

4. Så er alle frøene plantet og sat i en spiringskasse. Meget pædagoisk sat op med skilte og det hele:)

5. Her står potterne så med kunstlys, varmemåtte og røgalarm:) i klandestin opstilling i et skab. Fordelden med kunstlys er at man kan starte hvornår det skal være, de her er startet allerede i januar. Spiringen går meget hurtigere med undervarme og spiringskassen holder på en god fugtighed.

6. De første babyer, her a.acuminata. Det tog ca 3 dage for den første spire. De andre har det taget ca. en uge mere for at komme op. I mellemtiden er der så kommet flere andre frø til der er blevet plantet, se nedenfor.

7. Efter en måned ser resultatet således ud. Alle frøene var spiringsdygtige, og det er det fine ved acacia frø de er spiringsdygtige i 5-10 år.

8. De her frø er dem der er vist i guiden, og derfor de største.

9. De her frø kom med kun 2 måneders forsinkelse og 2 mails, men nu er de her da

10. Her er to andre arter der bare måtte plantes, og som står rigtigt godt sammen med de andre:D
B.caapi spirerne her havde en spiringsprocent på ca. 40%. B.caapi mister rigtig hurtigt sin spiringsevne.
Håber at guiden er til at forstå, ellers så spørg løs....God fornøjelse.
"grow your own" herfra!
//SpiceTryp