Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
Binde hashsmør og mælk i potchai https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=1&t=53742 |
Side 1 af 1 |
Forfatter: | Ubrugtnavn [ 31 jul 2017 23:48 ] |
Titel: | Binde hashsmør og mælk i potchai |
Jeg satte en potchai over i går aftes, efter opskriften fra "Den Grønne Kogebog", men tænkte at jeg lige kunne være smart og starte ud med at lade det trække lidt i en masse smør, og lidt vand, før jeg hældte mælk i. Så kom jeg det i køleskabet, og kogte det op med endnu mere mælk idag - har fået trukket en hel del mere olie ud end igår. Problemet er nu, at smøren ligger i et fint tykt lag ovenpå chaien (har jeg prøvet før, og det driller mig altid lidt), jeg kommer så til at tænke på om det var dumt at putte smør i, om det var bedre bare at bruge sødmælk, så det bare bandt sig jævnt til mælken en anden gang? Kort og godt, er der noget jeg kan gøre nu for at få mælk og smør til at binde sig sammen? Mere fløde, lade det trække, et eller andet.. |
Forfatter: | Bismann [ 01 aug 2017 03:32 ] |
Titel: | Re: Binde hashsmør og mælk i potchai |
Smør har jo lidt en tendens til at ville skille når det er kølet ned, så det vil fordele sig bedre når det er varmt. Hvis det stadig ligger som et fedtlag ovenpå en suppe, så ville jeg smide noget fløde i, og hive fat i det største piskeris du har, evt. elpiskeris/stavblender, og så give det en ordentlig omgang inden severing, for at få det til at emulgere. Hvis du har brugt vand eller fedtfattig mælk, så har du gjort det sværere for smøren at emulgere, det er helt klart bedre at lave chai/guldkakao på fed mælk/fløde end smør, eller holde smørforbruget nede (til at opløse hashen i). Der er også muligheden, alt efter hvilke krydderier du har puttet i endnu, at lave det om til sovs, så kan du drysse mel (gerne gennem en si) over overfladen, når det er genvarmet, og dermed få melet til at suge smøren op og lave en smørbolle som så jævner/emulere sovsen. Så skal sovsen have lov at koge godt igennem for at få melsmagen ud, har du ikke krydret chaien endnu kan du f.eks. smage til med citron, salt og peber og så en ordentlig omgang hakket persille, og så har du en persille sovs til en sommerlig omgang stegt flæsk, eller de mange andre ting man kan bruge en opbagt sovs til som grundstof - lasagne er et andet bud. |
Forfatter: | Ubrugtnavn [ 01 aug 2017 18:38 ] |
Titel: | Re: Binde hashsmør og mælk i potchai |
Perfekt, det var lige det jeg havde brug for at vide! Har smidt det i fryseren, indtil jeg får fat i noget piskefløde. Har allerede puttet krydderier, og lidt sirup i i mangel på honning, så mad må jeg prøve næste gang. Tak for rådet! |
Side 1 af 1 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |