Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Absinth!
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=1&t=539
Side 1 af 5

Forfatter:  jim fear [ 01 okt 2002 18:43 ]
Titel:  Absinth!

Pga. en diskussion på #psychedelia igår og en ordentlig flok spørgsmål her på sitet har jeg besluttet mig for at skrive lidt ned om hvordan jeg laver absinth, så kan det være vi slipper for alle de newbiespg. og utfse's. Bare smid jeres kommentarer op hvis i synes noget er forkert.

Absinth er en drik med 60% alkohol som er brygget på malurt. Ægte absinth bliver fremstillet ved at lade noget malurt trække i alkohol og så fortynde det med vand. Her er den originale opskrift:

An 1855 recipe from Pontarlier, France, gives the following instructions for making absinthe: Macerate 2.5 kilograms of dried wormwood, 5 kilograms of anise and 5 kilograms of fennel in 95 liters of 85 percent ethanol by volume. Let the mixture steep for at least 12 hours in the pot of a double boiler. Add 45 liters of water and apply heat; collect 95 liters of distillate. To 40 liters of the distillate, add 1 kilogram of Roman wormwood, 1 kilogram of hyssop and 500 grams of lemon balm, all of which have been dried and finely divided. Extract at a moderate temperature, then siphon off the liquor, filter, and reunite it with the remaining 55 liters of distillate. Dilute with water to produce approximately 100 liters of absinthe with a final alcohol concentration of 74 percent by volume (Arnold 1989).

Det aktive alkaloid i absinth hedder thujon. Thujon er opløseligt i alkohol men ikke i vand, derfor kan man ikke bare koge te på det og så blive lam. Mange lader 10-20 g. trække i ½ flaske vodka i 2-6 dage, filtrerer det og drikker det. Det virker også fint, men det smager af bæ [img]images/smiles/icon_sad.gif[/img] Man kan også følge den gamle opskrift, men destillation er ulovlig i DK. Man kan fjerne de bitre stoffer ved destillation fordi de er opløselige i vand og ikke alkohol.

Rusen
Rusen er narkotisk, lidt hen ad hash/svage natskygger IMO. Den er lidt sløvende og kan give mildt mindfuck. Jeg har aldrig hørt om bad trips, og hallucinationer forekommer meget sjældent.

Ekstraktion:
Jeg laver absinth ved at lade 15 g. malurt trække i husholdningssprit 99% i en uge, hvorefter jeg filtrerer og lader sprittet stå i en tallerken el. lign. udendørs indtil det er HELT fordampet. Jeg plejer at sørge for at dække alt malurten i sprit og så lige give den en cm mere, men tror det er rigeligt. Man kan selvfølgelig bruge mere eller mindre malurt i ekstraktet, men husk at regulere dosen. På bunden af tallerkenen er der et brunt pulver. Så opløser jeg ekstraktet i 35 cl fx. vodka og drikker det. Det virker upåklageligt og den grimme smag er ihvertfald delvist forsvundet. Jeg ved ikke om thujon er opløseligt i methanol, men hvis nogen prøver så PM endelig!
Det kan godt lade sig gøre at bruge husholdningssprit selv om det indeholder lidt methanol og brækmiddel, da disse fordamper sammen med alkoholen. Derfor er det vigtigt at det er HELT tørt. Lad være med at bruge ovn, da sprit jo er brændbart.

Dose
Start med 1-2 shots og arbejd dig så opad henad aftenen. Jeg plejer at drikke 2-4 shots på en aften og så blande det med normal alkohol og cannabis for den fedeste virkning, men find selv ud af hvad der passer
dig bedst. Rusen du får er ikke thujon men thujon + alkohol, derfor "drukner" du ikke rusen i alkohol.

Er det Farligt?
Ikke i moderate doser. Jeg bruger absinth max 1 gang om måneden og det er ikke farligt. Jeg har dog læst om et ekstremt tilfælde hvor personen tog 4-6 shot stærk absinth om dagen i et år! Det forårsagede en forringelse af hans hukommelse, men det gør alle stoffer jo i de doser! Hans absinth indeholdt desuden kalmus rod. Hvis man tager for meget absinth er der risiko for black out, hold derfor dosen nede på et niveau du kan tåle.

Håber det hjalp nogen af jer. Spørgsmål? post løs !!!! [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img]

Vh. Christian / Fenriz

Ref.:

Erowid Absinth FAQ

Edit: Der er kommet lidt svar ind på jeres spørgsmål...
Edit: Flere svar...

[ 02 Oktober 2002: Besked ændret af: Fenriz ]

Forfatter:  pouvl [ 01 okt 2002 18:58 ]
Titel:  Absinth!

er det farligt?

Forfatter:  dd [ 01 okt 2002 19:04 ]
Titel:  Absinth!

Kan man ikke bruge Methanol istedet for 96% husholdnings sprit og få et renere produkt?

Du angiver doser i shots, jeg havde fået det indtryk af (hurtigt)hjemmelavet absinth gjorde dig stiv før du rigtig fik noget virkning af "den grønne fe" [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img]??? Altså at virkning "druknede" i en alm. brandert.

Forfatter:  LarmerFyr [ 01 okt 2002 22:07 ]
Titel:  Absinth!

Hvordan virker absinth egentlig?
Hvad består rusen/trippet af?

VH

Forfatter:  jim fear [ 01 okt 2002 23:07 ]
Titel:  Absinth!

Så er der kommet svar! se i posten.
Vh. Christian

Forfatter:  -Cuben- [ 02 okt 2002 00:02 ]
Titel:  Absinth!

skal bare lige høre, hvor meget sprit lader du de 15 gram trække i?

Forfatter:  Knox [ 02 okt 2002 00:23 ]
Titel:  Absinth!

[ 02 Oktober 2002: Besked ændret af: Knox ]

Forfatter:  jim fear [ 02 okt 2002 18:10 ]
Titel:  Absinth!

-cuben-: Jeg dækker malurten i sprit + en ekstra cm at løbe på [img]images/smiles/icon_wink.gif[/img]

Forfatter:  Halifaxxx [ 02 okt 2002 18:39 ]
Titel:  Absinth!

Den opskrift er helt klart fup! Pontarlier er et af de allerstørste absinth-selskaber nogensinde. Kun overgået af Pernod. Pontarliers absinth hedder "Un Emile" og er den bedste damn absinth penge kan købe! Opskriften er, overraskende nok [img]images/smiles/icon_rolleyes.gif[/img] , hemmeligholdt gennem næsten 200 år. Den opskrift du har fundet må bygge på gisninger. Pontarlier's absinth bygger den dag i dag på et sted mellem 25-30 forskellige urter, som ingen kender de præcise navne på. De gængse urter som malurt, hissop, grøn anis, stjerne anis, citrongræs og mynte går igen i næsten alle vesteuropæiske absinther, men derudover har de enkelte firmaer hver deres opskrift, med deres særlige udvalg af urter. Disse urter er enten tilsat for smagens skyld eller for deres psykoaktive virkning. Malurt er langt fra den eneste aktive urt i de originale absinther.

Desuden, hvis i vil have ordentlig absinth så drop det der med at lave det selv. At fremstille en absinth, som er en nydelse ikke blot for sjælen, men også for ganen er et håndværk som bygger på århundreders erfaring. -de bedste absinther kommer simpelthen fra de ældste firmaer (franske). Hvorfor ikke investere sølle 2-300,- kr i en ægte flaske absinth og så nyde den grønne fe som de parisiske bohemer under Belle Époque?

Og lige en anden ting. Hvorfor drikke det i shots? Det er, forståeligt nok, den tjekkiske måde at gøre det på. En god fransk absinth bør nydes i et højt glas med hvid sukker og iskoldt vand! Sådan et glas på en varm sommerdag er noget nær det bedste der findes!

Hvis i har fået blod på tanden vil jeg da gerne anbefale et par mærker:
-Pontarliér's "Un Emile" -min foretrukne [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img]
-La Fée Verde -en alkoholprocent på de 70, men smagen holder hele vejen!
-Ogygénée
-Pernod -den kender de fleste vel sagtens.

Hold jer under alle omstændigheder langt væk fra de tjekkiske absinther! Der er en verden til forskel på dem og de Franske. Både smagen, stilen og drikken som sådan er lige til at skylle ud!

Håber i får drukket noget! [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img]

/karma!

[ 02 Oktober 2002: Besked ændret af: Halifax666 ]

Forfatter:  jim fear [ 02 okt 2002 23:13 ]
Titel:  Absinth!

Halifax : Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke drikker absinth for dens smag, men for dens virkning. Hvis du havde læst hvad jeg havde skrevet, så havde du også set at det bare var et eksempel på hvordan det oprindeligt er lavet. Det er da klart at hvis man gerne vil drikke det som det originalt blev drukket, så skal man købe en absinth, men det skal foregå i udlandet!!! for her i danmark er der max 10 ppm i. Anyway, du siger at der er andre psykoaktive urter i brygget... det har jeg aldrig hørt om, de eneste tilsætninger jeg har set var Kalmusrod og hissop. Og selvfølgelig anis + de andre urter der er i for smagens skyld.
Det er sq op til jer om i vil rejse til frankrig for at købe en god absinth, eller lave en herhjemme som måske ikke smager så godt men virker lige så godt. Jeg kunne godt have lavet en post hvor der stod at man skulle købe sin absinth i tjekkiet eller whatever, men det var ligesom ikke så relevant da alle spørgsmålene (stort set) var hvordan man laver det selv. Og hvis man skal lave det selv, så synes jeg sgu at den metode jeg har beskrevet virker, og smager bedst!

Vh. Christian

Forfatter:  noname [ 02 okt 2002 23:20 ]
Titel:  Absinth!

Halifax666-->-Pernod -den kender de fleste vel sagtens.

Klassificerer man Pernod som en absinth?? Det har da ingen af de sjove virkninger!

Forfatter:  Zikterion [ 02 okt 2002 23:58 ]
Titel:  Absinth!

@IM <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote
Citat:
så skal man købe en absinth, men det skal foregå i udlandet!!! for her i danmark er der max 10 ppm i


læs og forstå

Forfatter:  Halifaxxx [ 03 okt 2002 18:20 ]
Titel:  Absinth!

Firmaet Pernod fremstiller både pernod-absinth og spiritussen "Pernod". De skiftede den thujonholdige variant ud efter absinthforbuddet i 1915. Efter at drikken i 1992 igen blev gjort lovlig har Pernod genoptaget produktionen, stadig efter original opskrift, af den thujonholdige alkohol.

Og nej da... Man behøver slet ikke rejse for at nyde den grønne fe herhjemme. Man kan skam klare det med et par klik på sin computer og vupti- en uges tid efter kommer hun med posten [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img].

Her er mine favorit linx:
www.lafeeverde.de -både absinth og tilbehør! www.absinth.de -udvalget er begrænset, men stadig en fed shop. www.abtintheoriginals.com -kun for de virkelige nørder der, som mig, drømmer om følelsen ved at drikke absinth af den originale parisiske barware! [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img]

Go' fornøjelse!

Forfatter:  mælkebøtten [ 04 okt 2002 00:32 ]
Titel:  Absinth!

Man behøver ikke rejse til udlandet for at hente absinth! Den tyske side lafeeverte.de sælger mange forskellige slags absinth i alle prisklasser fra hele Europa, fra Angorra til Tyskland! Endvidere sælger de flere former for "merchandise" som glas og skeer, plakater og bøger fra La belle Époque.
Siden er bestemt et besøg værd.

Forfatter:  tågen [ 04 okt 2002 08:35 ]
Titel:  Absinth!

Med fare for at lyde som en plade med rids i så [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img] brug da buffo metoden... den virker upåklageligt, og man får et meget rent produkt af det.
En opskrift jeg bruger er at man opløser snasket som man får fra buffoén i en passende mængde 70% cognac. Så skal man brygge en habil kop kaffe (jeg plejer at bruge dobbelt så mange bønner som normalt kaffe skal have [img]images/smiles/icon_cool.gif[/img] )
Jeg plejer så at blande kaffe og cognac 1:1 og til sidst lige en skefuld sukker , så er man godt kørende [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img]
Velbekomme

Forfatter:  jim fear [ 04 okt 2002 19:42 ]
Titel:  Absinth!

Det er ulovligt at eksportere alkohol over grænsen, men ok, det kan lade sig gøre. De tjekker nok ikke så meget.

Tågen: Buffometoden??? congac og kaffe???

Forfatter:  tågen [ 04 okt 2002 21:46 ]
Titel:  Absinth!

Buffo... gas metoden... lækkert opløsnings middel, opløser næsten alle olie/fedtstoffer og så fordamper det jo let [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img]
Cognac, dermed underforstået cognag/thujun blandingen.
Kaffe... mit ynglings hverdags "middel" du ved... det der sorte stads [img]images/smiles/icon_cool.gif[/img]
Det gir en najs virkning sammen, og så lige et skod sukker for hurtigere optagelse [img]images/smiles/icon_razz.gif[/img] (og smagen)
Sårn lige på sidelinjen, er jeg den eneste der har tenkt på at lade gassen dryppe ned i lidt absolut alkohol, som vil holde olien mere flydende og derved fremme fordampningen af gassen. Det kan godt være svært at få de sidste gasbobler ud!!!!
Rejnfang.... det syntes jeg har en lidt kloret smag... er jeg den eneste, men det har en af de højeste thujon indhold.

Angående thujun indhold i komercielt fremstillet absint.. tjaeee hvis man kan holde til at indtage 2,5l 50% alkohol så er det da fint.... thujun indholdet er latterlig lavt, men det er prisen derimod ikke [img]images/smiles/icon_mad.gif[/img]

[ 04 Oktober 2002: Besked ændret af: tågen ]

Forfatter:  Halifaxxx [ 06 okt 2002 00:02 ]
Titel:  Absinth!

I "normal" absinth er thujon inholdet ca. 10mg/kg. Det er altså nok til at påvirke mig, så mon ikke osse det går med jer andre [img]images/smiles/icon_wink.gif[/img] . Hvis man har hår nok på brystet kan man forsøge sig med visse andre absinther. Den tyske "Ulex" har et relativt højt indhold af thujon på 35 mg/kg. Tjekkiske "King Absinth" har et rystende indhold på hele 100 mg/kg. Her skal det dog bemærkes at vi har bevæget os væk fra den traditionelle franske absinth...-og det kan smages! [img]images/smiles/icon_mad.gif[/img]

Forfatter:  Nietzsche [ 06 okt 2002 14:16 ]
Titel:  Absinth!

Ok efter at have studeret http://www.absintheoriginals.com
vil jeg godt give halifax +k for gennemført omgang med den grønne fe! Det der originale barware er eddermame cool. Men det ser godt nok også ud til at være en dyr fornøjelse.

Forfatter:  Halifaxxx [ 06 okt 2002 14:25 ]
Titel:  Absinth!

@-Nietzsche -Det kan du oxo tro det er! [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img] Jeg har selv et originalt "Swirl-glass" og en "Fleches no.3"-ske. Man er vel nørd [img]images/smiles/icon_biggrin.gif[/img] Overvejer lidt at anskaffe mig en "Swiss cross"-ske og et "Pontarlier"-glas. Begge dele er bare ret pebrede. Synes dog det er ret fedt at drikke Absinth af det samme barware, som pariserne brugte for over 100 år siden. Det er en cool fornemmelse! [img]images/smiles/icon_smile.gif[/img]

Side 1 af 5 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/