Det lyder som et spændende projekt
Jeg vil umiddelbart tænke, at der sker en del ekstraktion af de rigtige bestanddele, hvis potten tilsættes løbet af gæringen. Det har nok stor betydning, hvor stærk en mjød du brygger, da det netop er ethanolen, der kan få THCen ud i den vandige fase.
Mjød er traditionelt ikke et destillat, men bare et bryg med honning som sukkerkilde. Da honning er let forgærbart er det muligt at få relativt høj alkoholprocent ud af gæringen uden at skulle destillere på sagerne.
I ølbrygning bruger man en metode, der hedder Dry hopping, hvordan tilsætter humle under og/ eller eftergæring og det giver et utroligt rent aromatisk billede af humlen, da ingen af de flygtige olier bliver dampet væk af evt kogning. Da humle og pot er tæt beslægtede vil jeg gå ud fra, at du i hvert fald vil få en fin smag ud af den fremgangsmåde. Desuden kan der ske en biotransformstion af nogle af humlens stoffer, der ændrer smagen, hvis humlen tilsættes under gæring. Det kunne være spændende at prøve med pot også og se om det havde en effekt.
Jeg har også læst om drømmemjød eller kærlighedsbryg eller lignende en gang, synes jeg. Mon ikke det er blevet gjort mange gange før og ethanolen gør dit arbejde ganske glimrende!? Jeg glæder mig til at høre om det virker, hvis du forsøger dig frem.