@Koala
Når jeg tænker på et samfund med anarkisme under ansvar, så er det et samfund, hvor folk selv finder ud af det. Og ja det kræver at folk på nogle grundlæggende punkter har de samme holdninger. Sådan et samfund håber jeg ikke at der er ret mange der ønsker for verden som det ser ud nu, men jeg ser det selv som et ideal. At folk tager ansvar for eget liv og handlinger, og har en interesse i at løse konflikter konstruktivt, så ingen føler sig snydt eller undertrykt.
Mit eget ideal samfund er noget lignede det, men blandet godt sammen med hvad vi har nu, altså med en stat. Bla. med en total reformation af folkeskolen, og gymnasierne, hvor der skal ligges meget højere vægt på egenlig dannelse, og undervisning i etik, filosofi, konflikthåndtering, og medmenneskelighed. Om det er emner der er muligt at undervise i, fordi interessen skal komme indefra, er jeg ikke klar over. Jeg ved at jeg har støttet mig meget op af ting jeg har samlet op i barndommen, og skolen. Men jeg har også en medfødt interesse for det. Nogen ville nok hellere ud og spille fodbold, og det er måske hvorfor det er som det er nu. At der bliver undervist i alt muligt forskelligt, så alle kan være med, et eller andet sted, eller flest muligt.
I det hele taget synes jeg verden er fin nok, der er massere af plads til forbedring, men de fleste mennesker stræber mod godhed, med de ressourcer de nu engang har, og gør hvad de kan. Og jeg synes det er fint at præsentere kritik af verden i form af noget som Zeitgeist, dårlig argumentation eller ej, så har det da sat nogle tanker igang, og rakt vidt omkring.
Mr. Gone skrev:
Det irriterer mig bare enormt at en film med et godt budskab, indeholder direkte løgne.
Det her kunne jeg ikke lade være at studse over, det kender jeg bare godt! Når man pådrager sig viden om især filosofi, idealogier, og andet fra tænkere, så vil der næsten altid være noget der er forkert. De har måske brugt lidt feje kneb til at få en pointe igennem, eller man er bare direkte uenig i det de siger, eller de kommer med et eksempel hvor de har handlet forkert, der er altid noget, og ja hvem kan da også holde sit ego ude af projekter på så mange timer. Og som du også er inde på, så er ting ala Zeitgeist et glimrende sted at starte, hvis man ikke ved så meget om hvordan verden er skruet sammen - det gør jeg heller ikke. Jeg tror da vi alle har været i tvivl om en eller anden konspiration på et eller andet tidspunkt, og lært af det. For at komme med en hurtig, så er jeg stadig ikke helt afkræftet på 9/11, jeg tror sgu godt at amerikanerne eller andre vestlige stater kunne finde på at fake sådan noget "for vores eget bedste". Nok ikke så voldsomt, meeen, jeg tror der er noget om snakken. Som feks. det med at der kommer meget mere medicin, end der kommer kur, eller vaccine. Men så igen, hvad kan man virkelig gøre ved det? Det jeg prøver at sige er, at jeg tror det er sundt at sætte sig ind i en filosofi uanset hvilken, og derefter bruge sin kritisk analystiske sans til at ødelægge det igen, og tage det man har lært med sig, som det lyder til at du er igang med.

Et spørgsmål jeg tit stopper mine indre dialoger ved, er om mængden af bevidsthed, og generelt goodwill er stigende, konstant, eller faldende, generelt, for selvfølgelig svinger det, nogen der tør kaste sig ud i den?
Altså bliver vi mere bevidste og gode år for år, eller føles det bare sådan, fordi jeg ikke er så gammel, og mine tanker om mig selv tit flyder ud i min verdens anskuelse. Sad og så noget fra omkring anden verdenskrig, hvor en tilfældig far blev spurgt ind til krigslegetøj, og kom med den mest fornuftige, nede på jorden, argumentation, og bankede det helt i jorden at der skulle være noget skadeligt ved at drengebørn leger med tanks. Det fik mig til at tvivle på, om vi egenligt bliver ret meget klogere, eller om det er en illusion. Her snakker jeg ikke om viden, men visdom eller livserfaring, kært barn har mange navne. Anyone?