Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 04 maj 2025 01:55

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 75 indlæg ]  Gå til side 1, 2, 3, 4  Næste
Forfatter besked
Indlæg: 27 sep 2008 12:34 
Nu er politik jo et af de mere følsomme emner, som kan få folk med modsatte synspunkter af hinanden til at debattere heftigt. Især dem, der virkelig har forstand på det og interesserer sig for det, er tit usædvanligt gode til at argumentere for deres syn på sagen, så man nogle gange kan blive helt hensat i beundring. Nok endnu mere, hvis man som mig, ikke ved voldsomt meget om det, så virker det næsten umuligt at kunne nå op på det niveau. Selv om jeg egentlig gerne ville kunne diskutere med, så føler jeg bare ikke, at mine synspunkter har samme værdi eller er holdbare i forhold til deres. Selvfølgelig kunne man bare slynge en hel masse mere eller mindre usikre påstande ud, men det er jeg heller ikke interesseret i. Jeg foretrækker at være rimelig sikker i det, jeg siger - og helst kunne bygge det på noget faktuelt. Men skal man bare ''holde sin mund'', hvis der er noget, man ikke føler, man ved så meget om - eller er det okay, at ytre sit syn på et politisk emne, også selv om man måske er rimelig grøn inden for politik uden at komme til at virke uintelligent? Nu ved jeg også godt, det afhænger af måden, man gør det på.

Nu vil jeg så også gerne vide mere om politik, så jeg er selv ved at opsøge viden om det, samtidig med at jeg har det meget i gymnasiet. Så jeg interesserer mig faktisk for det - men synes bare, at det er ærgeligt, at jeg så ikke altid kan deltage i debatten pga. man ikke er sikker på den viden, man har om det pågældende emne.

Mvh. Illusinoa


Top
  
 
Indlæg: 27 sep 2008 12:41 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
Ja, man skal holde sin mund hvis det er noget man ikke har forstand på. Hvis man gerne vil have en mening, så må man jo søge information og kvalificere sig til at have en.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 27 sep 2008 12:52 
Offline
Site Webmaster
Brugeravatar

Tilmeldt: 20 okt 2003 01:01
Indlæg: 3561
Jeg kan slet ikke forstå man skulle ønske at udtale sig om et emne man ikke ved noget om?
Se på diskussionerne om LHCen som eksempel. en masse idioter der intet aner om emnet, påstår der kommer et sort hul og sluger os alle sammen. Det har intet hold i virkelighen, der er ingen der arbejder inden for partikelfysik der understøtter idèen, det er kort sagt bare en gang vrøvl, men folk inisterer gang på gang på at udtale sig om det.

Det samme gælder debaten om global opvarmning, Evolution versus bibelsk kreationisme og så mange andre emner.

I skal tænke på at hvergang en person udtaler sig om et emne personen ikke ved noget om, græder baby jesus.

I den verden vi lever i, idag er det så nemt at tilegne sig information, vi har internet og vi har billige bøger. Der er ingen undskyldninger for ikke at blive informeret.

_________________
"Det hendte paa et Theater, at der gik Ild i Coulisserne. Bajads kom for at underrette Publicum derom. Man troede, det var en Vittighed og applauderede; han gjentog det; man jublede endnu mere. Saaledes tænker jeg, at Verden vil gaae til Grunde under almindelig Jubel af vittige Hoveder, der troer, at det er en Witz." - Søren Kirkegaard


Top
 Profil  
 
Indlæg: 27 sep 2008 19:05 
Altså nu synes jeg heller ikke, at man bør påstå at vide en masse om noget, hvis man dybest set ikke har forstand på det. Men derfor kan man da stadig godt have en holdning til det - det er vel ikke nødvendigvis noget, man skal gøre sig fortjent til. Det synes jeg virker lidt hårdt at sige. Fordi man er et geni inden for et eller andet, så forhindrer det da ikke, at man kan diskutere det med andre, der måske ved lidt mindre om det uden at rakke ned på deres synspunkter. Selv om der da kan være tilfælde, hvor de måske har misforstået noget helt, og så er det da også i orden at rette på dem.

Og ja, jeg ved skam godt, at det er let at skaffe sig viden. Det prøver jeg da også på, men derfor kan man da stadig godt komme i tvivl, hvis man står i en situation og man skal forklare noget om et eller andet, man har læst tidligere, hvis man ikke helt kan huske det.


Top
  
 
Indlæg: 27 sep 2008 20:46 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 15 jun 2004 17:06
Indlæg: 830
Illusinoa skrev:
Men skal man bare ''holde sin mund'', hvis der er noget, man ikke føler, man ved så meget om - eller er det okay, at ytre sit syn på et politisk emne, også selv om man måske er rimelig grøn inden for politik uden at komme til at virke uintelligent?


Selvfølgelig er det helt i orden :)
Du behøver ikke vide alt om et emne for at udtale dig om det, politik er følelser, og bare fordi du ikke gider bruge 100 timer på at sætte dig ind i et emne, så har du da selvfølgelig stadig ret til at ytre din holdning. Alle mennesker kan (og skal) blande sig i politik, og så er det ligemeget hvor "ukvalificeret" deres input er.
Hvis der er nogen, der har et problem med at du udtaler dig om noget, som du ved mindre om en andre i debatten, så er det dem selv, der har et problem. (Selvopfattet) Viden har det jo desværre med at gå hånd i hånd med arrogance, og folk kommer til at tro, at de bare ka' pisse på andre mennesker fordi de andre ikke er så godt inde i sagen.

Og helt konkret er psychedelia.dk jo en hjemmeside, og det er næppe mange herfra du kender irl. Du er altså helt anonym, og netop det er for mig at se en kæmpe opfordring til bare at melde sig ind i ræset. Her kan du skide på hvor dum andre folk mener du er, og ikke mindst, så ka' du fyre alle de ting af du måske ikke er helt sikker nok til at sige ansigt til ansigt med "politiske modstandere".
Under alle omstændigheder, så er politiske internetfora en glimrende mulighed for at få afprøvet og trænet sine diskusions-skills - og så er det jo bare ærgeligt, hvis det engang imellem kommer lidt ud på et sidespor, som du måske ikke helt kan forsvare i virkeligheden.


Selvfølgelig er en hvis viden en forudsætning for at deltage i en debat, når man når op på et vist niveau. Når folk prøver at diskutere om ting som LHCen og global opvarmning, ja så kræver det selvfølgelig, at man har sit videnskabelige fundament på plads, og det samme gælder når man sidder i folketinget eller FN, så ska' man selvfølgelig vide hva' man snakker om.
Men i hverdagen, på arbejdspladsen, i skolen, på internetfora - dér er tærsklen i mine øjne meget lav. Hvis folk holder andre nede vha. deres egen overlegne viden, og nedgør og fejer folk af vejen, uden at være villige til i det mindste at påpege hvor folk er kørt af sporet, og hvor de har huller i deres viden, så er dt sgu de "kloge", der har et problem.

Vores kære regering lader i forvejen teknokratiet herske, med den ene kommision efter den anden og "de økonomiske vismænd skriver i rapporten...".
Det ville sgu være sørgeligt hvis folk begyndte rent faktisk at tro på, at de ikke havde ret til en mening om noget, bare fordi de ikke vidste særlig meget om emnet.

_________________
O Laziness, have pity on our long misery! O Laziness, mother of the arts and noble virtues, be thou the balm of human anguish!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 28 sep 2008 10:40 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
Politik er følelser? Nej, det bør det nemlig ikke være. Det er klart at når vi taler økonomi og jura og den slags, så må det være bundet af fornuftige velbegrundede overvejelser. Det kan godt være at du "føler" dit eller dat, men det rager altså mig. Jeg er da skideligeglad med dine subjektive følelser, men jeg er bestemt ikke ligeglad med dine gode argumenter.

Du kan da sagtens præsentere dine holdninger baseret på dine følelser. Det er der mange der gør. "jeg kan ikke lide de fremmede" eller "jeg kan ikke lide Pia K" eller hvad det nu kan være. Det er bare håbløst uinteressant og ikke noget man kan tage alvorligt. Selvfølgelig kan du da sagtens komme med en ukvalificeret mening, men det er klart at kun idioter vil tage den slags alvorligt.

På et mere alvorligt plan er det at basere politiske overvejelser på følelser eller sætte lighedstegn imellem de to decideret farligt. Netop følelser som f.eks. fremmedhad eller had mod nogle pga. andre indbildte forskelle som klassetilhørsforhold kan medføre de værste handlinger. Homo Superior er jo selv en person der går ind for terrorisme og støtter op om FARC der bortfører civile, torturerer folk, afpresser folk og myrder hæmningsløst. Derfor er det klart at en person med hans holdninger vil mene at det er godt at hælde fornuften ud i lokummet og lade sig styre af sine følelser. Hans holdninger tåler jo ikke nærmere granskning. Vi har jo set at på trods af de "gode og rigtige" følelser socialismen er baseret på, så er alle forsøg på at gøre utopien til virkelighed endt i undertrykkelse og massemord. Det er jo ikke noget hverken Homo Superior eller andre socialister vil have. De søger friheden, men de er desværre overbeviste om at det er nok at have de rigtige intentioner, og så ryger fornuften i svinget. Enhver idiot der har læst en smule økonomi kan se hvorfor planøkonomi ikke kan fungere. Enhver kan se at det vil føre til undertrykkelse. Alligevel er der stadigvæk folk der nægter at bruge deres fornuft, men lader deres følelser føre dem afsted på drømmenes vinger. Det er desværre, på trods af alle gode intentioner, noget af det farligste overhovedet.

Der er følelser involveret i politik, ja. Men politik er ikke følelser. Fundamentet bør være fornuft og selv om der er mange måder at se ting på er de ikke alle lige gode. De indebærer alle forskellige konsekvenser. Økonomi kan man f.eks. indrette på mange måder, men nogle af dem vil medføre stor fattigdom og nødvendiggøre et autoritært kontrolapparat pga. enhver økonomis decentrale natur (den består jo af individer). Man skal passe på med at kvalificere alle synspunkter.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 30 sep 2008 13:37 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 15 jun 2004 17:06
Indlæg: 830
Citat:
Politik er følelser? Nej, det bør det nemlig ikke være. Det er klart at når vi taler økonomi og jura og den slags, så må det være bundet af fornuftige velbegrundede overvejelser. Det kan godt være at du "føler" dit eller dat, men det rager altså mig. Jeg er da skideligeglad med dine subjektive følelser, men jeg er bestemt ikke ligeglad med dine gode argumenter.

Fordelingspolitik er da et eksempel på et område, der vel fundamentalt set baserer sig på vores retfærdighedsfølelse - i hvert fald til en hvis grad.
En humanistisk indvandrepolitik vil være en blanding af følelser og fornuft: Dels kan man ikke tillade sig at behandle dem som noget andet end os selv, dels har det nogle konsekvenser hvis vi ikke bahandler dem godt - logikken fortæller os jo at pres avler modpres og blabla.

Jeg synes ikke du kan dele det så skarpt op, og påstå, at følelser slet ikke kan/bør spille en rolle i politik. Idéen om politik fuldstændig blottet for følelser, virker i mine øjne som en højest perverteret konstruktion. Følelser af retfærdighed og medmenneskelighed, er nødvendige for at indrette et samfund, der også afspejler de kvaliteter.
Selvfølgelig ka' man ikke bruge de allermest simple aversioner mod f.eks. "perkere" eller "homosvin", når disse er funderet i "de er bare nogle svin". Men det er også en forsimpling af hvilken rolle følelser spiller i politik, og hvor de stikke hovedet frem.

dankdawg skrev:
Homo Superior er jo selv en person der går ind for terrorisme og støtter op om FARC der bortfører civile, torturerer folk, afpresser folk og myrder hæmningsløst. Derfor er det klart at en person med hans holdninger vil mene at det er godt at hælde fornuften ud i lokummet og lade sig styre af sine følelser. Hans holdninger tåler jo ikke nærmere granskning. Vi har jo set at på trods af de "gode og rigtige" følelser socialismen er baseret på, så er alle forsøg på at gøre utopien til virkelighed endt i undertrykkelse og massemord. Det er jo ikke noget hverken Homo Superior eller andre socialister vil have.

Hmm det handler vist ikke så meget om emnet, men mere om mig, det der; Jeg er smigret... :) Men jojo, din pointe om, at en politik baseret på stærke følelser ofte rent faktisk ikke indeholder andet end nogle stærke følelser, og nogle "holdninger der ikke tåler nærmere granskning", er selvfølgelig valid - også i den her sammenhæng.
Men måske går den to veje, selvfølgelig med omvendt fortegn: Dankdawg er individualistisk anarkist, med et stort horn i siden på alt, der lugter af venstrefløj og "pladderhumanisme" - følelser, hippier osv..

Men det er et sidespor...

(Og nå ja, hvis det ikke handler om mig, så sku' du da ha' valgt nogle eksempler, som du rent faktisk kunne finde belæg for. Altså valgt noget jeg rent faktisk havde skrevet, ikke så' noget om at "gå ind for terrorisme".)

dankdawg skrev:
Der er følelser involveret i politik, ja. Men politik er ikke følelser.

Nej, som du har sat det op, så var det også for simpelt fremstillet af mig, da jeg i den ene sætning nævner, at "politik er følelser" :)
Det jeg sigtede mod var imidlertid blot, i forlængelse af det oprindelige indlæg, at der som udgangspunkt ikke kræves noget for at kvalificere dig til at deltage i politiske meningsudvekslinger. Hvis du som udgangspunkt blot har en vag fornemmelse af hvad, der er "rigtigt og forkert" i en politisk sammenhæng (og det har alle mennesker), ja så har du også muligheden for at udvikle dig til en "mesterdebattør".
Jeg synes vi er kommet lidt væk fra min oprindelige pointe: Ingen er så dumme eller uinformerede, at de mister retten til at blande sig i politik. Og lad mig komme eventuelle uenige i forkøbet: Din arrogance diskvalificerer dig til at at deltage i debatten :P ("Ironisk"?! "Selvmodsigende"!?)

_________________
O Laziness, have pity on our long misery! O Laziness, mother of the arts and noble virtues, be thou the balm of human anguish!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 30 sep 2008 14:51 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
Homo Superior skrev:
Fordelingspolitik er da et eksempel på et område, der vel fundamentalt set baserer sig på vores retfærdighedsfølelse - i hvert fald til en hvis grad.
En humanistisk indvandrepolitik vil være en blanding af følelser og fornuft: Dels kan man ikke tillade sig at behandle dem som noget andet end os selv, dels har det nogle konsekvenser hvis vi ikke bahandler dem godt - logikken fortæller os jo at pres avler modpres og blabla.

Jeg synes ikke du kan dele det så skarpt op, og påstå, at følelser slet ikke kan/bør spille en rolle i politik. Idéen om politik fuldstændig blottet for følelser, virker i mine øjne som en højest perverteret konstruktion. Følelser af retfærdighed og medmenneskelighed, er nødvendige for at indrette et samfund, der også afspejler de kvaliteter.
Selvfølgelig ka' man ikke bruge de allermest simple aversioner mod f.eks. "perkere" eller "homosvin", når disse er funderet i "de er bare nogle svin". Men det er også en forsimpling af hvilken rolle følelser spiller i politik, og hvor de stikke hovedet frem.


Fordelingspolitik bør være baseret på andet end følelser. Min pointe er at det at man føler noget ikke i sig selv er kvalificerende til at man kan blive taget alvorligt i en debat. Man kan jo sagtens føle noget ved siden af, men det er fuldstændigt ligegyldigt for det emne vi diskuterer: nemlig om man kan udtale sig uden at have sat sig ind i ting. Der er det, som jeg har argumenteret for, farligt at tilskrive følelser så stor værdi som du gør, mener jeg.

Du fejer sjovt nok nogle følelser væk som ugyldige. Hvis man hader indvandrere så er det lige pludselig ikke en gyldig følelse, men hvis man gerne vil brandbeskatte alle og dele pengene ud til den tredje verden, så er det en kærlig og god følelse der skal tages alvorligt?

Det holder jo ikke at du først siger at følelser er vigtigt, og så diskvalificerer nogle særlige følelser (som sjovt nok er lige præcis de følelser du ikke kan lide). Det er ikke mindre primitivt at være racist end at være socialist. Den samme mangel på forståelse for indvandrere gælder jo socialisters mangel på forståelse for simpel økonomi. Det dit "argument" kan koges ned til er at du mener at det er godt hvis folk føler det rigtige. Det er klassisk socialistisk selvforståelse, "vi er de gode og sande", "vi føler at vi har ret".

Din mening holder ikke helt til en nærmere granskning, synes jeg.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 okt 2008 18:31 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 27 aug 2002 01:01
Indlæg: 2651
Geografisk sted: I mulmehulen
Selvfølgelig skal man være vidende om en ting inden man udtaler sig om det. Men jeg synes jeg ser en uheldig tendens nu, især i Paul Muad Dibs indlæg i Obama-2008 tråden, at det faktisk ender med at dreje sig om at have læst det rigtige, hvilket så åbenbart er det JEG har læst.
Det virker lidt åndssvagt, for der er aldrig én korrekt udlægning af en sag om politik, men mange vinklinger. Selvfølgelig mange dårlige også, men bare fordi man er uenig med en udlægning betyder det ikke, at den nødvendigvis er dårlig.
Og her mener jeg reflektionsevnen hos en person er vigtig. For en der har læst 10 bøger kan velsagtens have et mere reflekteret svar end en der har læst 100 bøger om et emne.
Selvfølgelig, en der slet ikke ved noget, og måske lige hurtigt har læst en artikel, skal ikke komme med absolutistiske udsagn om en sag. Men det har sådanne folk let ved, da de ikke ser nuancerne. Det er de folk, der har dannet et nogenlunde overblik og bruger reflektionsevnen de har, der skriver de mest interessante indlæg imo.

_________________
:roll:


Top
 Profil  
 
Indlæg: 27 nov 2008 01:05 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 02 aug 2008 01:24
Indlæg: 35
dankdawg skrev:
Politik er følelser? Nej, det bør det nemlig ikke være. Det er klart at når vi taler økonomi og jura og den slags, så må det være bundet af fornuftige velbegrundede overvejelser. Det kan godt være at du "føler" dit eller dat, men det rager altså mig. Jeg er da skideligeglad med dine subjektive følelser, men jeg er bestemt ikke ligeglad med dine gode argumenter.

Du kan da sagtens præsentere dine holdninger baseret på dine følelser. Det er der mange der gør. "jeg kan ikke lide de fremmede" eller "jeg kan ikke lide Pia K" eller hvad det nu kan være. Det er bare håbløst uinteressant og ikke noget man kan tage alvorligt. Selvfølgelig kan du da sagtens komme med en ukvalificeret mening, men det er klart at kun idioter vil tage den slags alvorligt.

På et mere alvorligt plan er det at basere politiske overvejelser på følelser eller sætte lighedstegn imellem de to decideret farligt. Netop følelser som f.eks. fremmedhad eller had mod nogle pga. andre indbildte forskelle som klassetilhørsforhold kan medføre de værste handlinger. Homo Superior er jo selv en person der går ind for terrorisme og støtter op om FARC der bortfører civile, torturerer folk, afpresser folk og myrder hæmningsløst. Derfor er det klart at en person med hans holdninger vil mene at det er godt at hælde fornuften ud i lokummet og lade sig styre af sine følelser. Hans holdninger tåler jo ikke nærmere granskning. Vi har jo set at på trods af de "gode og rigtige" følelser socialismen er baseret på, så er alle forsøg på at gøre utopien til virkelighed endt i undertrykkelse og massemord. Det er jo ikke noget hverken Homo Superior eller andre socialister vil have. De søger friheden, men de er desværre overbeviste om at det er nok at have de rigtige intentioner, og så ryger fornuften i svinget. Enhver idiot der har læst en smule økonomi kan se hvorfor planøkonomi ikke kan fungere. Enhver kan se at det vil føre til undertrykkelse. Alligevel er der stadigvæk folk der nægter at bruge deres fornuft, men lader deres følelser føre dem afsted på drømmenes vinger. Det er desværre, på trods af alle gode intentioner, noget af det farligste overhovedet.

Der er følelser involveret i politik, ja. Men politik er ikke følelser. Fundamentet bør være fornuft og selv om der er mange måder at se ting på er de ikke alle lige gode. De indebærer alle forskellige konsekvenser. Økonomi kan man f.eks. indrette på mange måder, men nogle af dem vil medføre stor fattigdom og nødvendiggøre et autoritært kontrolapparat pga. enhver økonomis decentrale natur (den består jo af individer). Man skal passe på med at kvalificere alle synspunkter.

Livet er følelser


Top
 Profil  
 
Indlæg: 27 nov 2008 01:53 
Offline
Psychedelia Sponsor
Brugeravatar

Tilmeldt: 21 jun 2007 21:49
Indlæg: 2185
Geografisk sted: up yours
dankdawg skrev:
Det er ikke mindre primitivt at være racist end at være socialist.


den lader vi lige stå for sig selv et øjeblik.

ellers har jeg intet at sige i denne tråd.

_________________
Corporations cannot commit treason, nor be outlawed, nor excommunicated, for they have no souls. ~ Sir Edward Coke


Top
 Profil  
 
Indlæg: 29 nov 2008 13:23 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
Halugenlampe skrev:
dankdawg skrev:
Det er ikke mindre primitivt at være racist end at være socialist.


den lader vi lige stå for sig selv et øjeblik.

ellers har jeg intet at sige i denne tråd.


Hvis du ikke har noget at byde på så luk røven og bland dig uden om. Hvis du har et argument er du velkommen til at blande dig.

Racister og socialister tænker på samme måde. De deler folk op i grupper og diskriminerer mod nogle grupper, mens de fremhæver værdien af andre grupper. Hos socialister hader man folk i visse økonomiske grupper, mens man fremhæver f.eks. arbejderklassen (hvad den så end er for en størrelse). Hos racister gør man det samme, bare pga. race i stedet for. Grundlæggende er der ikke den store forskel.

Vi har da også set at nationer baseret på socialisme ikke er et hak bedre end nationer baseret på racisme. Historien viser jo at socialismen altid fejler, på trods af "gode intentioner".

Socialisme og racisme er for mindrebemidlede mennesker, og det er da også derfor vi ser tabere som DF og sådan nogle som afdøde Natasja der kæmper om retten til det rigtige "Danmark". Idioterne slås vitterligt om hvem der har ret tyil at claime Danmark..det siger jo alt om niveauet.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 29 nov 2008 13:25 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
kayser skrev:
Livet er følelser


det er mere end det..udover det, kan jeg ikke se hvad dit udsagn rager os andre? bare fordi du føler noget er det jo ikke ensbetydende med at din mening har en værdi for andre end dig selv.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 29 nov 2008 14:40 
Offline
Psychedelia Sponsor
Brugeravatar

Tilmeldt: 21 jun 2007 21:49
Indlæg: 2185
Geografisk sted: up yours
hvad får dig til at tro at nogen skulle ønske at diskutere med dig?

_________________
Corporations cannot commit treason, nor be outlawed, nor excommunicated, for they have no souls. ~ Sir Edward Coke


Top
 Profil  
 
Indlæg: 29 nov 2008 14:53 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
Halugenlampe skrev:
hvad får dig til at tro at nogen skulle ønske at diskutere med dig?


Hvis du ikke vil diskutere så være med at skrive. Længere er den ikke. Det er et diskussionsforum. Her diskuterer vi. Hvis du ikke vil er det din egen sag, men så skal du ikke skrive her. Hvis du har noget at byde ind med er du selvfølgelig velkommen, men dine hjernedøde ligegyldigheder er der ingen der har brug for. Tag og smut ned i off-topic hvis du vil lukke lort ud.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 11 dec 2008 19:05 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 mar 2006 02:27
Indlæg: 5099
Jeg mener ALLE har ret til at udtale sig om ALT, hvis bare man er rede til argumentere for sit synspunkt, og tillader kritik. Så er det ligegyldigt hvilket niveau man er på; hvis argumenterne er uholdbare, vil de ikke holde til en debat. Derimod mener jeg man bør lade være med at udtale sig om ting, man ikke har i sinde at forsvare hvis nødvendigt. Debat er et sundt forløb med god mulighed for reflektion og læren om andres måder at forstå verden på. I en verden uden absolutte sandheder, tror jeg debat er vejen frem. Synes bestemt ikke du skal holde din mund.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 12 jan 2009 18:40 
Offline
Psychedelia Sponsor
Brugeravatar

Tilmeldt: 28 dec 2008 08:35
Indlæg: 1238
Geografisk sted: DK
dankdawg skrev:

Racister og socialister tænker på samme måde. De deler folk op i grupper og diskriminerer mod nogle grupper, mens de fremhæver værdien af andre grupper. Hos socialister hader man folk i visse økonomiske grupper, mens man fremhæver f.eks. arbejderklassen (hvad den så end er for en størrelse). Hos racister gør man det samme, bare pga. race i stedet for. Grundlæggende er der ikke den store forskel.

Vi har da også set at nationer baseret på socialisme ikke er et hak bedre end nationer baseret på racisme. Historien viser jo at socialismen altid fejler, på trods af "gode intentioner".

Socialisme og racisme er for mindrebemidlede mennesker, og det er da også derfor vi ser tabere som DF og sådan nogle som afdøde Natasja der kæmper om retten til det rigtige "Danmark". Idioterne slås vitterligt om hvem der har ret tyil at claime Danmark..det siger jo alt om niveauet.


Det er da langt ude at skrive at alle socialister hader folk i visse økonomiske grupper. Der er også socialister blandt mennesker der har rimelige indtægter. Det kunne jo tænkes, at de bare ikke er egoistiske, men tænker på andre end dem selv. Du udvander fuldstændig begrebet racisme ved at lave den sammenligning. Mener du seriøst at socialister forfølger visse indkomstgrupper? Måske tvinger de dem bare til at vise samfundssind, hvad der er åbenlyst nødvendigt (mennesker har jo en tendens til at rage hæmningslyst til sig på andres bekostning).

Socialisternes fokus på arbejderen skyldes det forhold, at når arbejderen producerer en vare så scorer arbejdsgiveren profitten, når løn og udgifter er betalt. Jeg synes da klart at arbejdsgiveren skal ha lov til tjene penge og score profit, men hvor meget er en anden sag. Hvorfor skal arbejdsgiveren have lov til at stjæle de ekstra penge fra køberen og arbejderen? Det skal han heller ikke. Heldigvis har folket for længe siden væltet herremændene og forhindret hæmningsløs udnyttelse og en forarmet befolkning.

Desværre ser det ud som om danskerne inklusiv dankdawg ikke kan få nok og har taget skade af den økonomiske optur...

I øvrigt har alle velfungerende lande adopteret socialistiske ideer, således at man gennem indkrævning af skatter omfordeler goderne, ikke til lighed, men til mindre ulighed. At påstå socialismen har fejlet er helt hen i hegnet.

_________________
The punishment of desire, is the agony of unfulfillment.

Most of the physical world is unseen.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 12 jan 2009 19:02 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
arpheus skrev:

Det er da langt ude at skrive at alle socialister hader folk i visse økonomiske grupper. Der er også socialister blandt mennesker der har rimelige indtægter. Det kunne jo tænkes, at de bare ikke er egoistiske, men tænker på andre end dem selv.



Nej, for hvis de bare var uselviske så ville de jo bare give DERES EGNE penge væk til dem de mente trænger mere til det. Det er sådan liberalister gør når de yder til velgørenhed (som de i øvrigt sjovt nok ofte har større tendens til at gøre end socialister). Det er egoisme at ville påtvinge alle andre sin politiske dagsorden. Jeg har f.eks. intet imod at folk slår sig ned i en socialistisk kommune og fyrer den af med fælles alt. Det må folk da selv om. Men lur mig om socialister ville give mig lov til at lave en liberalistisk kommune og lade være med at betale skat. Næ..fordi de partout vil have at alle skal dele deres socialistiske mareridt. socialister er EKSTREMT egoistiske, og så er de også smålige. De kan ikke snuppe hvis nogle er bedre end andre..så synes de det er uretfærdigt, lige som små pattebørn. Det er kvalmende.

Citat:
Du udvander fuldstændig begrebet racisme ved at lave den sammenligning. Mener du seriøst at socialister forfølger visse indkomstgrupper? Måske tvinger de dem bare til at vise samfundssind, hvad der er åbenlyst nødvendigt (mennesker har jo en tendens til at rage hæmningslyst til sig på andres bekostning).


Jeg er bestemt sikkert på at de synes det er nødvendigt at forfølge visse samfundsgrupper. Det er altid firmaer og de mest velhavende der skal stå for skud, fordi socialisterne i deres misundelsesideologi helst ser at INGEN klarer sig bedre end andre. ALLE skal have det lige dårligt.

Citat:
Socialisternes fokus på arbejderen skyldes det forhold, at når arbejderen producerer en vare så scorer arbejdsgiveren profitten, når løn og udgifter er betalt. Jeg synes da klart at arbejdsgiveren skal ha lov til tjene penge og score profit, men hvor meget er en anden sag. Hvorfor skal arbejdsgiveren have lov til at stjæle de ekstra penge fra køberen og arbejderen? Det skal han heller ikke. Heldigvis har folket for længe siden væltet herremændene og forhindret hæmningsløs udnyttelse og en forarmet befolkning.


Du bygger på den fejlagtige antagelse at der findes en objektiv værdi. Værdi er subjektiv og kontekstbestemt. Herremænd? Er du sindssyg? Hvad har det nu med sagen at gøre? Det var borgerlig ideologi der væltede herremændene..socialismen kom først til senere du.

Citat:
Desværre ser det ud som om danskerne inklusiv dankdawg ikke kan få nok og har taget skade af den økonomiske optur...


Ved at løbe tør for argumenter? :)

Citat:
I øvrigt har alle velfungerende lande adopteret socialistiske ideer, således at man gennem indkrævning af skatter omfordeler goderne, ikke til lighed, men til mindre ulighed. At påstå socialismen har fejlet er helt hen i hegnet.


Det du ser er at blandingsøkonomier som de fleste er i dag, der ganske rigtigt har indarbejdet socialistiske ideer (godt nok ikke i den rene marxistiske udgave du udspyede lidt længere oppe), ikke har nogen øvre grænse for deres størrelser. Der findes ingen af den slags stater der blander sig mindre i borgernes anliggender, der findes ingen af dem der sætter skatten ned, eller lovgiver mindre. De vokser sig KUN større og større. Så snart man slipper den socialistiske tanke ind er der ingen grænser for hvor meget man kan blande sig i. Du ser det selv i sådan et parti som Venstre. Før havde nogle af dem principper, men de har åbnet op for socialismen og nu er de de mest forbudsliderlige der konstant øger skatter og afgifter (på trods af at de foregiver at der er skattestop). Socialismen er totalitær i sit væsen, og derfor vil den socialistisk influerede stat fortsætte væksten og mindske borgernes frihed. I modsætning til den rene socialistiske stat sker det bare langsomt. Vi er langt mindre frie nu end vi var for 40 år siden.

Så du har ret i at disse menneskefjendske ideer har haft succes, desværre. Bare ikke sin marxistiske form. det er os der betaler for det i form af øget kontrol, mindre disponibel indkomst og generelt mindre frihed. Du bør nok se på den udvikling der har været i Danmark siden velfærdsstaten kom til, og hvordan friheden er blevet mindre og mindre. Den eneste frihed der er blevet større er de udueliges ret til at suge på dem der kan noget. Det er dem socialisterne hader og paradoksalt nok dem de lever af.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 12 jan 2009 20:49 
Offline
Psychedelia Sponsor
Brugeravatar

Tilmeldt: 28 dec 2008 08:35
Indlæg: 1238
Geografisk sted: DK
dankdawg skrev:



Nej, for hvis de bare var uselviske så ville de jo bare give DERES EGNE penge væk til dem de mente trænger mere til det. Det er sådan liberalister gør når de yder til velgørenhed (som de i øvrigt sjovt nok ofte har større tendens til at gøre end socialister). Det er egoisme at ville påtvinge alle andre sin politiske dagsorden. Jeg har f.eks. intet imod at folk slår sig ned i en socialistisk kommune og fyrer den af med fælles alt. Det må folk da selv om. Men lur mig om socialister ville give mig lov til at lave en liberalistisk kommune og lade være med at betale skat. Næ..fordi de partout vil have at alle skal dele deres socialistiske mareridt. socialister er EKSTREMT egoistiske, og så er de også smålige. De kan ikke snuppe hvis nogle er bedre end andre..så synes de det er uretfærdigt, lige som små pattebørn. Det er kvalmende.

Jeg er bestemt sikkert på at de synes det er nødvendigt at forfølge visse samfundsgrupper. Det er altid firmaer og de mest velhavende der skal stå for skud, fordi socialisterne i deres misundelsesideologi helst ser at INGEN klarer sig bedre end andre. ALLE skal have det lige dårligt.

Du bygger på den fejlagtige antagelse at der findes en objektiv værdi. Værdi er subjektiv og kontekstbestemt. Herremænd? Er du sindssyg? Hvad har det nu med sagen at gøre? Det var borgerlig ideologi der væltede herremændene..socialismen kom først til senere du.

Ved at løbe tør for argumenter? :)

Det du ser er at blandingsøkonomier som de fleste er i dag, der ganske rigtigt har indarbejdet socialistiske ideer (godt nok ikke i den rene marxistiske udgave du udspyede lidt længere oppe), ikke har nogen øvre grænse for deres størrelser. Der findes ingen af den slags stater der blander sig mindre i borgernes anliggender, der findes ingen af dem der sætter skatten ned, eller lovgiver mindre. De vokser sig KUN større og større. Så snart man slipper den socialistiske tanke ind er der ingen grænser for hvor meget man kan blande sig i. Du ser det selv i sådan et parti som Venstre. Før havde nogle af dem principper, men de har åbnet op for socialismen og nu er de de mest forbudsliderlige der konstant øger skatter og afgifter (på trods af at de foregiver at der er skattestop). Socialismen er totalitær i sit væsen, og derfor vil den socialistisk influerede stat fortsætte væksten og mindske borgernes frihed. I modsætning til den rene socialistiske stat sker det bare langsomt. Vi er langt mindre frie nu end vi var for 40 år siden.

Så du har ret i at disse menneskefjendske ideer har haft succes, desværre. Bare ikke sin marxistiske form. det er os der betaler for det i form af øget kontrol, mindre disponibel indkomst og generelt mindre frihed. Du bør nok se på den udvikling der har været i Danmark siden velfærdsstaten kom til, og hvordan friheden er blevet mindre og mindre. Den eneste frihed der er blevet større er de udueliges ret til at suge på dem der kan noget. Det er dem socialisterne hader og paradoksalt nok dem de lever af.


Jeg havde egentlig beslutttet mig for ikke at kommentere dit indlæg, pga det hysterisk opkørte niveau, men gør det alligevel:

1. Nu er det jo sådan at socialisterne også skal give ud af deres EGNE penge som jeg også skrev ovenfor. Du gentager jo bare argumenterne fuldstændig hjernedødt og fanatisk og er så unuanceret at du passer i kategori med dem fra cepos, fundamentalistiske islamister og andre fanatikere.

2. Jeg skrev ikke, at socialisterne væltede herremændene, men at folket gjorde det. Utilfredshed medførte pres, et pres der gjorde at herremændene blev tvunget til at afstå privilegier. Du behøver ikke at belære mig om historien, men har du brug for at vide noget, så er du altid velkommen til at spørge.

3. Årsagen til vores uenighed handler vist om vores udgangspunkt. Dit ideal er frihed for enhver pris, det er mit ikke og der skiller vandene. For mig er absolut frihed en illusion, man kan tilstræbe en grad af frihed og det mener jeg også man bør gøre, men er altid bundet af den verden vi lever i. Vi er afhængige af hinanden som mennesker, bedst illustreret i det faktum, at de fleste finder en mage. At det er et problem for mange i dag at finde en mage, bunder netop i den forstyrrede antagelse, at absolut frihed lader sig gøre. Folk bliver frie, men ikke lykkelige. Frihed er IKKE = lykkelig.

Du tror åbenbart at jeg er marxist, men der tager du fejl. Økonomisk er jeg socialist, fordi jeg er imod udbytning af folk der er svagere stillet og fordi jeg mener vi har et moralsk ansvar for at vores medmennesker ikke rådner op. Ud over det, så mener jeg staten skal blande sig udenom om måden vi lever vores liv på og det er jo et meget liberalt synspunkt.

Hvis dig eller dine kære blev invaliderede, så ville du nok finde de socialistiske principper mere tiltalende. Ellers kunne dig og dem du holder af jo rådne op i dine frihedsidealer.

_________________
The punishment of desire, is the agony of unfulfillment.

Most of the physical world is unseen.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 13 jan 2009 16:25 
Offline
Psychedelia Gay Overlord

Tilmeldt: 13 maj 2001 01:01
Indlæg: 3406
Geografisk sted: Biløen
Du holder op med at argumentere når du bliver modsagt og det du siger bliver pillet fra hinanden, og går over til at komme med banaliteter. Ja, vore udgangspunkter er forskellige. Det siger vel sig selv? :) Det havde været mere interessant om du kom med lidt argumenter imod det jeg sagde, men det må du selvfølgelig helt selv om.

Du ser måske ikke dig selv som marxist, men din værditeori er i hvert fald marxistisk (og lidt pinlig at bruge i dag).

Hvorfor nævne herremændene i en diskussion om socialisme, hvis du godt ved at det netop handlede om at gøre sig fri fra undertrykkelse? Herremanden gjorde jo netop krav på den enkeltes ejendom, og forhindrede ham i at bruge sin arbejdskraft selv eller sælge den til markedspris. På samme måde går socialister ind for at den enkelte ikke må nyde frugten af sit eget arbejde. Nu hedder herremanden bare staten. Det er det du går ind for.

Citat:
Hvis dig eller dine kære blev invaliderede, så ville du nok finde de socialistiske principper mere tiltalende. Ellers kunne dig og dem du holder af jo rådne op i dine frihedsidealer.


Lol..det er vist ikke et logisk argument det dér. Det er bare desperat. Men jeg vil da lige tilføje, at du ikke kender mig og min familie, så hold lige op med at komme med sådan nogle udtalelser hvis du skal diskutere, OK? Tak :)


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 75 indlæg ]  Gå til side 1, 2, 3, 4  Næste

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team