Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Halm
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=2&t=24458
Side 1 af 1

Forfatter:  Flimmer [ 23 maj 2008 17:29 ]
Titel:  Halm

Halm og P. cubensis i 7 liter frysepose, den pinner femte gang nu.
:D
Billede


Halm og P. cubensis i skraldesæk. 8)
Billede

Forfatter:  markogronni [ 23 maj 2008 18:08 ]
Titel:  Re: Halm

Det ser jo smukt ud, som det altid gør når du poster dine projekter Flimmer. Glæder mig til at følge skraldesækken.

Forfatter:  Edward Coke [ 23 maj 2008 22:28 ]
Titel:  Re: Halm

Hvis du holder bakterierne væk og får fugtet det rigtigt, så er der vel også næring nok til 10-15 "buketter".

Forfatter:  Kaktus Klausen [ 26 maj 2008 17:41 ]
Titel:  Re: Halm

Det ser sgu godt ud flimmer!
Håber det er ok med en lille inspirationstråd om emnet fra de gamle gemmer: http://www.thenook.org/archives/tek/26705.html
Billede

Forfatter:  And [ 26 maj 2008 18:54 ]
Titel:  Re: Halm

Det ser dælme godt ud, især billedet du har postet Klausen!

Og nu får jeg lige straks min trykkoger, så skal jeg komme efter jer! :D

Flimmer har du pasturiseret halmet vha. H202 eller trykkoger?

Forfatter:  Flimmer [ 26 maj 2008 19:03 ]
Titel:  Re: Halm

And skrev:
Flimmer har du pasturiseret halmet vha. H202 eller trykkoger?


Hverken eller :? http://www.youtube.com/watch?v=pkh8t_DTPiQ

Forfatter:  And [ 26 maj 2008 19:26 ]
Titel:  Re: Halm

Jamen... Hvordan pokker kan det pasturisere, bare ved at først lægge det i sæbevand, dernæst kogt vand?

Vandet forbliver jo ikke varmt?

Jeg forstår det ikke!

Forfatter:  Flimmer [ 26 maj 2008 19:53 ]
Titel:  Re: Halm

Brug en kølebox og læg pres på, ligesom når du laver surkål.

Forfatter:  And [ 26 maj 2008 20:05 ]
Titel:  Re: Halm

Laver desværre ikke selv surkål, men spiser det meget gerne!

Hmm.. Det lyder for avanceret til min stealth-hobby.

Er der noget i vejen for at trykkoge det? Selvfølgelig ikke i en frysepose!

Forfatter:  Kaktus Klausen [ 26 maj 2008 20:12 ]
Titel:  Re: Halm

u-steril - pasteurisering (68-72C) - steriliation (120C)

Der er klare fordele ved en pasteurisering, da de gavnlige bakterier bevares og danner beskyttelse for mediet indtil myceliet kan overtage og spise dem også.

Forfatter:  Flimmer [ 26 maj 2008 20:19 ]
Titel:  Re: Halm

Hej And. Man kan snakke alt ihjel, inden da bør man lave noget benarbejde selv.
Recepten er klar nok. Helt sterrilt er ikke godt, men bedre end helt beskidt. Find en mellemting der passer dine dyrkningslokaliteter og brug dem.

Forfatter:  And [ 26 maj 2008 20:25 ]
Titel:  Re: Halm

Alright, vel talt Flimmer

Forfatter:  Flimmer [ 08 jun 2008 16:13 ]
Titel:  Re: Halm

Man kan heller ikke tage på weekend mere, uden overraskelser når man kommer hjem. :lol:

Billede

Forfatter:  Schhhvamp [ 10 jun 2008 18:53 ]
Titel:  Re: Halm

Du må have naboen til at skifte kattebakken og fodre kreaturerne når du er væk! :)

Billede

Forfatter:  stjansen [ 14 apr 2010 19:18 ]
Titel:  Re: Halm

Jeg har nu prøvet at lave to af disse halm"kugler" (Orissa) og de har givet godt og store svampe.

Men hvad nu? Dunker jeg dem bare som almindelige riskager?

Har også tænkt på at blande lidt hestepærer i, men hvor meget blander man i?
Og kan de så stadig dunkes eller bliver de for fugtige så?

Stjansen

Forfatter:  Flimmer [ 15 apr 2010 21:44 ]
Titel:  Re: Halm

Jeg har bare vandet dem lidt med en bestøver og ellers ladet dem blive i kassen. Billedet er fra andet flush.

Forfatter:  stjansen [ 15 apr 2010 22:12 ]
Titel:  Re: Halm

Ok, tak Flimmer.
Men vil det sige ,du ALDRIG har prøvet at dunke dem eller blande ko/hestegødning i ???

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/