Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Svampesporer kolonisere hø?
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=2&t=55348
Side 1 af 1

Forfatter:  Nafets [ 10 nov 2018 22:32 ]
Titel:  Svampesporer kolonisere hø?

Hej derude til de mycofile!

Efter at årets sæson igen har vist sig at være særligt sløj i optrækket, må vi formode at det enten er chemtrails eller global opvarmning, som har forårsaget disse forhold, afhængigt af hvor meget sølvpapirshuen strammer.

Jeg overvejer derfor at skaffe mig nogle solide sporeprints somewhere, og forsøge mig med en metode jeg læste om hvor der simpelthen dyrkes på steriliseret hø eller strå.

Ifølge geniet eller tossen der fortalte om det, betød den mindre sukker og stivelse i mediet, at kontamination bedre kunne undgås og der skulle kunne dyrkes svampe hurtigere og de skulle blive større i format endda..

Det hele kunne så stables ned i en vaskekurv, som så ville medføre at de langsomt voksede ud af alle hullerne i siden, hvilket egentligt så ret cool ud, selvom den uindviede som kiggede ind i vaskekælderen nok ville få en helt anden forståelse af begrebet jordslået vask.

Så jeg tænkte: For godt til at være sandt? Eller en masse mug og kogt hø over alt på gulvet..

Jeg tror simpelthen at jeg vil give det et forsøg.

Hvilke nogle svampesorter og eller sporer vil i anbefale til sådan en mikstur?

På forhånd tak for jeres råd.

Vh. Nafets

Forfatter:  Pestilence [ 11 nov 2018 02:18 ]
Titel:  Re: Svampesporer kolonisere hø?

Hello! :)

1: Du skal bruge halm og ikke hø.
2: Det skal pasteuriseres, ikke steriliseres.
3: Du kan ikke inokulere halm direkte, du skal inokulere med koloniseret rug.

Det der med den mindre sukker og stivelse er god nok, men det skal bare overføres til rugkerner. Sporerne har en fordel fordi de er hurtige til at kolonisere rugkernerne, så dine sporer kommer andre "mindre brugbare" (mug) sporer i forkøbet.

Hurtigere og større svampe er ikke korrekt. Det er ren og skær genetik der giver det, og i og med at du bruger et sporeprint, altså multispore, så vil du have hundredvis af forskellige gener blandet sammen i én stor pærevælling.
Hvis du vil have store og hurtige svampe, så skal du til at i gang med at lave sig en monokultur som giver dig det, men det tager sygt lang tid og kræver rigtig meget arbejde med agar og trial & error. Det kan være du får kæmpe svampe uden virkning eller hurtige svampe som er små. Der er kun en måde at vide det på, og det er at gro hver kultur ud og teste den.
Så er MS eller begrænset MS langt bedre.
Men for nu, så burde du nok holde dig til det mest basic.

Og så vil jeg anbefale cubensis sporer.

Se evt RogerRabbit's "Let's Grow Mushrooms", han har lavet en fremragende instruktionsvideo om at gro i halm. :)

Held og lykke!

PS: Så vil jeg lige anbefale PF tek, det er super nemt og du kan altså få nogle store flotte svampe på den måde.

Forfatter:  Nafets [ 11 nov 2018 19:19 ]
Titel:  Re: Svampesporer kolonisere hø?

Tak for et fantastisk veludført svar!

Har fundet videoerne og de er også til en stor hjælp da det er nemmere at se når det gøres IRL.

Der er vist lidt delte meningen vedrørende PF tek mht. pris, mængde og energi det kræver for udbyttet, men hvis man ikke har meget plads osv. kan det selvfølgelig være en udmærket metode, plus jeg har massere af folk omkring mig som gerne vil nye godt af det, så skal bruge mængder i bulk.

Men kan godt være jeg er for overmodig da mange kan brække nakken på adskillige kontaminationer mm. men tror bestemt det kan blive doable til en nogenlunde pris uden at skulle sterilisere en hel etage.

En specifik strain af Cubensis ellers hvordan? Har et godt øje til Penis Envy men som noob er jeg klar over at det kan være en god ide med lidt erfaring først.

Her er en som har nailet vaskekurvsmetoden der. (MUTE LYD) https://www.youtube.com/watch?v=kG-tbC354SE

Forfatter:  Pestilence [ 11 nov 2018 21:08 ]
Titel:  Re: Svampesporer kolonisere hø?

No problem! :)

Penis Envy er en lidt finurlig fætter, den er vist bedst egnet til trays og monotubs, men ikke umulig at gro i halm. Så hvis du har mod på det, så go for it. Ellers bare GT eller AA eller whatever.

Ja, det kan helt klart bedre svare sig at få gang i bulk. Så kan man lave grain to grain og udvide for evigt. Men PF kan også bruges til bulk, spawnen skal bare en tur i rivejernet.
Men har man grejerne til bulk, så er det vejen at gå.

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/