onkel fister skrev:
5-IT er hverken et cannabinoid, et phenetylamin, et cathinon, et tryptamin eller et piperazin.
Så stoffet bliver ikke ulovligt 1. juli. Eller hvad?
Er det overhoved fastlagt hvilke stofgrupper der ulovliggøres? I lovforslaget nævens de overstående grupper. Men ikke i den endelige lov? Skal jeg pudse brillerne?
http://www.ft.dk/samling/20111/lovforslag/L43/som_fremsat.htm#dokDet er ikke dig, der fejler noget. Efter hvad jeg har kunnet grave op, dækker den foreløbige lovændring ikke gruppeforbydelse af indol-derivater såsom 5-IT. Spørgsmålet er, om en dommer vil skelne indoler fra phenthylaminer og tryptaminer. Det er trods alt en teknisk detalje. Jeg vil kalde det en gråzone.
Ændring i loven om euforiserende stoffer 1. juli 2012 skrev:
"Forberedelsen af indstillingerne vil i første omgang koncentrere sig om de såkaldte cannabinoider, phenetylaminer, cathinoner, tryptaminer og piperaziner.."
".. vil indførelsen ske gradvis begyndende med cannabinoider, phenetylaminer og cathinoner samt eventuelt også tryptaminer. De første indstillinger forventes at være klar, således at forbud kan træde i kraft samtidig med lovens ikrafttrædelse."
og
Ændring i loven om euforiserende stoffer 1. juli 2012 skrev:
"..stofgrupperne afgrænses (defineres) på en sådan måde, at alle de stoffer, der omfattes af grupperne, har eller antages at have euforiserende egenskaber.."
"..Lægemiddelstyrelsen [..] vil inddrage relevant videnskabelig ekspertise og [..] relevante erfaringer fra først og fremmest Storbritannien, hvor man allerede har et system med gruppevise forbud."
Hvis vi forestiller os en britisk lovgivning, blot med et ban af alle phenethylaminer, ville det nok være klassificeres som værende lovligt, omend lige på kanten.
Måske regner lægemiddelstyrelsen med at begrænse RC-markedet væsentligt med de store gruppeforbud. Resten kan de jo fortsat forbyde enkeltvis efter behov:
Citat:
Selv om der indføres forbud mod hele grupper af stoffer, f.eks. de syv grupper af cannabinoider samt gruppen af phenetylaminer, gruppen af cathinoner, gruppen af tryptaminer og gruppen af piperaziner, vil der fortsat være behov for at kunne reagere i forhold til nye stoffer enkeltvis. Sundhedsstyrelsen vil derfor fortsat lægge vægt på hurtig udveksling af information på især europæisk plan og på systematisk overvågning af det illegale marked herhjemme med henblik på løbende at kunne vurdere behovet for at indstille til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, at stoffer undergives kontrol enkeltvis.