Att. Sundhedsudvalget
Folketinget,
Christiansborg
1240 København K
Dato den 4.004
Landets amter og enkelte kommuners og misinformation om Ecstasy (Se her:
Det er imidlertid også vigtigt, at landets amter og kommuner retter det kritiske søgelys mod sig selv, ikke mindst når det drejer sig om information om de såkaldte narkotiske stoffer.
Tager vi f.eks.
http://www.netstof.dk - (
http://www.mindblow.dk) amternes hjemmeside om ecstasy. Så er den fuld af forkerte, mangelfulde, fordrejede, tendentiøse eller fordomsfulde ”oplysninger”, som ikke er en landets amter værdig.
Ecstasy klassificeres som et amfetaminbaseret hallucinogen o.s.v. En sætning som skal lede tanken hen på amfetamins voldsomt energiforøgende ”speedede” virkning som ecstasy ikke har og på lsd´s ofte stærkt visionsfremkaldende virkning, som ecstasy heller ikke har.
Hjemmesiden hævder, at der forekommer egentlige hallucinationer – lidt senere på siden forstærket til ”skræmmende hallucinationer” på trods af, at ecstasy er et stof, der almindeligvis netop ikke fremkalder ”hallucinationer”, eller for at sige det fordomsfrit – visioner.
Det er med andre ord ret sjældent, at man på ecstasy har egentlige visioner eller hallucinationer – selv om det naturligvis ikke kan udelukkes, at enkelte mennesker af og til kan komme ud for noget sådant.
Landets amter hævder at MDMA er et hallucinogen, hvilket simpelt hen ikke er rigtigt. Med ecstasy kommer vores unge mennesker ikke ud for en opløsning af identiteten, og kan ikke komme ud for mangfoldigheden af sælsomme uhyggelige hjernespind, som man kan opleve under et LSD trip.
Mere end noget andet psykedelisk stof ser det ud til at ecstasy (MDMA) fremkalder ret ensartede oplevelser i forskellige mennesker - oplevelser der generelt beskrives som kærlige og følelsesmæssig åbne.
Hjemmesiden får også fremmanet en fejlagtig forestilling om, at man bliver en slags amfetaminvrag ved at indtage ecstasy, eller at sidstnævnte stof er lige så let at blive misbruger af som amfetamin, hvilket ikke er tilfældet.
Hvem siger man har overanstrengt kroppen og har undladt at spise og drikke ordentligt?
Mange mennesker der tager ecstasy overanstrenger ikke kroppen, men slapper af på ”turen” indtager rigeligt med væske m .m.
At man føler sig lidt træt efter turen er kun naturligt, efter så mange intense oplevelser og stemninger man tit kommer ud for, når man tager af sted på dette stof.
Et andet sted står der på hjemmesiden, at ”ecstasy giver leverskader eller varige hjerneskader” til trods for at ingen seriøs videnskabelig forskning til dato har kunnet bekræfte en sådan mistanke.
Hjemmesiden hævder også, at ” ecstasy giver anledning til tolerans, dvs. at man efter en tids brug skal have stadig større doser for at opnå samme virkning” sætningen er tilstrækkeligt tåget og uklar (stofindtag hverdag?) til at give indtryk af, at man ved almindelig brug (og altså ikke misbrug) af ecstasy, skal havde stadig større doser af stoffet for at opnå den samme virkning, hvilket ikke er rigtigt.
Tolerans overfor ecstasy opstår almindeligvis kun, hvis man tager stoffet hyppigere end en gang om ugen.
Tolerans kan med andre ord opfattes som kroppens eget signal om, at man er på vej ud i et misbrug af ecstasy, og gør sig altså ikke gældende ved almindelig fornuftig brug af stoffet dvs. hvis man kun indtager stoffet med mere end en uges mellemrum.
Ecstasy er et stof som generelt ikke er skadelig eller sundhedsfarlig, hvis det vel at mærke anvendes på en hensigtsmæssig måde.
Bundskraberen når siden, hvor der står ”Ecstasy eller MDMA er et amfetamin-præparat, men er nært beslægtet med meskalinI - MDMA og det kemisk nærtbeslægtede MDA blev fremstillet og patenteret allerede i 1914 i Tyskland af "Merck". Kemikerne, som opfandt stoffet, forestillede sig, at det kunne anvendes som slankemiddel. ” Det er simpelthen offentlig ecstasy vrøvl.
*En fodnote til MDMA's historie
Ecstasy blev først opfundet i 1912 i Tyskland hvor firmaet *Merck to år efter tog patent på stoffet, der dog aldrig blev markedsført.
(Patentschrift Nr 274350, Klasse 12q. Gruppe 32/10 Ausgegeben den 16, Mai 1914 Patentiert im Deutscehn Reiche com 24 Dezember 1912 ab ( Fritz Haber ))
I praktisk talt alle bøger og artikler om MDMA som jeg er stødt på, kan man læse, at MDMA oprindeligt blev syntetiseret og taget patent på af tyskeren Merck, som et appetitundertrykkende medikament, men aldrig markedsført.
- Merck opdagede tilfældigvis MDMA mens de forsøgte at syntetisere hydrastinin, et blodstillende middel der samtidig bevirker at blodkarrene sammentrækkes.
MDMA var blot et ikke-planlagt biprodukt af denne syntese. Som sædvanligt blev der taget patent på processen af denne syntese.
- Det kan ikke lade sig gøre at rekonstruere til hvilken grad Merck testede MDMA, og hvad resultaterne af disse tests var.
Men det kan helt sikkert udelukkes, at MDMA aldrig var ment som en appetitundertrykker (og, som Merck tilføjer, var dette symptom ikke relevant i 1912, hvilket er noget som egentlig burde være logisk for de mere kloge hoveder iblandt os...)
- Det er også helt sikkert, at Merck aldrig så meget som overvejede at markedsføre MDMA. Så for at citere Public Enemy - "Don't Believe The Hype".
Med venlig hilsen
Michael Benneke
Løkken 22
6400 Sønderborg
74437495
http://www.benneke.dkSom bilag:
VIEW NOW
http://www.pot-tv.net/ram/pottvshowse1448.ramRunning Time: 43 min
Date Entered: 02 Aug 2002
ABC's A War on Drugs, A War on Ourselve with John Stossel
Newshawks with Pot-TV
ABC's John Stossel does an excellent mainstream expose on the complete failure of America's War on Drugs, and the problems that it causes both at home and in foriegn countries. Not to be missed.
VIEW NOW
http://www.pot-tv.net/ram/pottvshowse2610.ramRunning Time: 42 min
Date Entered: 06 Apr 2004
ABC Special, Ecstasy Rising
Entheogens 101: with Pot-TV
Big James of the Stoner Showsent in this copy of the recent ABC special, on the controvery surounding the popular dance party drug, 'MDMA Ecstasy Rising'
VIEW NOW
http://www.pot-tv.net/ram/pottvshowse2703.ramRunning Time: 44 min
Date Entered: 24 May 2004
Hooked - Illegal Drugs and How They Got That Way
Entheogens 101: with Pot-TV
This insightful history channel documentary on prohibition and how it evolved from cannabis and spread to a worldwide drug war. Hashish, opium, MDMA, "uppers and downers" and more are all examined in the history of american drug policy.