Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Omkrystallisering af Kokain.HCl
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=80&t=15277
Side 1 af 3

Forfatter:  Europium [ 09 sep 2006 07:07 ]
Titel:  Omkrystallisering af Kokain.HCl

Efter et par måneder, er jeg klar med endnu et seriøst post...
Jeg har bemærket at der er mange forespørgsler på NaGHB-synteser, så det kunne være at jeg skulle få fat i et write-up til sådan en også.

Enjoy! :)

Omkrystallisering af Kokain.HCl

- Gode råd om sikkerhed:

Dette er på eget ansvar, dette er for oplysning og undervisnings skyld.
Forfatteren opfordrer på ingen måde at nogen gør dette efter, da det i værste tilfælde kan ende med eksplosion, brand og selv død.
Brug altid kulfibermaske og sikkerhedsbriller når du arbejder med organiske opløsningsmidler, og gør det i et stinkskab eller et andet sted med god udluftning. Forsøger du at lave dette i dit hjem, er det anbefalelsesværdigt at slukke HFI-relæet i dit hus/lejlighed, når du arbejder med eksplosive solventer.

Forsøg ikke at gøre dette, medmindre du har haft minimum kemi på gymnasie-niveau, og har det korrekte udstyr, tid og plads. - Patience is the key, og det rigtige udstyr er det halve arbejde gjort!
Læs denne oprensning igennem 2-3 gange, og hvis du stadig ikke forstår noget af det, så hold dig langt væk fra denne procedure!!!

Forfatteren har tidligere forsøgt at omkrystallisere 5 gr. coke i alkohol, med det sørgelige resultat at molekylet -atypisk for andre aminsalte- dekomponerer ved lav varme, hvilket endte med noget sørgeligt brunt væske der var lige til at hælde i vasken.
Brug aldrig varme, medmindre du tørrer freebase/HCl-formen i ovnen ved lav temperatur


- Step 1

10,00g uncut sydamerikansk coke blev doneret af en gavmild person. Vedkommende havde fået det oplyst til 90%.

Coken var blevet en smule misfarvet af at have ligget i en farvet plastikpose.

De 10,00g blev opløst i 150 mL vand i et 250 mL bægerglas, derefter filtreret gennem en tragt med vat i, og til sidst blev der hældt ~20 mL vand for at få det resterende coke der sidder i vattet
ned i opløsningen.

En del af farven sad tilbage i vat-filtret, sammen med hår og diverse andre urenheder.

- Basificering:

Derefter blev der under relativ kraftig magnetomrøring tilsat en ganske smule 25% NH[sub]4[/sub]OH (8% havde nok været lige så godt.
Den klare lysblå væske blev med ét en hvid tyk tåge, som efter et par minutters omrøring mere,
blev direkte sugefiltreret. Filterkagen blev vasket med rigeligt med vand (100-200 mL måske) for at få det sidste base ud.

Efter tørring var der stort set intet tegn på farve, og den tørrede freebase blev vejet til 7,55g (24,9 mmol). Hvis vi går ud fra at der ingen andre aminer har været i startmaterialet, så kan vi gå ud fra at vi har ren kokain freebase nu!

Omregningen til mmol er ganske simpel: 7,55g / 303,348g/mol kokain freebase * 1000 = 24,9 mmol

Pas på med at tørre i ovnen, ikke meget over 50 grader celsius, og gerne med åben ovndør!
Kokain freebase har et lavt kogepunkt, så sørg hellere for at sugefiltrere så effektivt som muligt først og fremmest. Brug en tallerken/glasplade til at tørre dit produkt på, da det har en tendens til at blive flydende og blive optaget i f.eks. kaffefiltre.
Fortsæt først når al lugten af ammoniak er forsvundet.


Tid til at finde ud af hvor rent det er:

(7,55g udbytte / 10,00g startmateriale) * (339,806g/mol kokain.HCl / 303,348g/mol kokain freebase) * 100% = 84.6% udbytte!

Lad os gå ud fra at det har været 85% fra starten af, hvilket passer meget godt med de analyser forfatteren har læst af DEA beslaglæggelser fra syd- til nordamerika, hvor kvaliteten sjældent er mere end 80-90%

OBS! Hvis du blot ønsker at finde ud af hvor rent dit coke er, så kan du bare stoppe her, og undgå eksplosive solventer. Vær dog så opmærksom på at det er så på freebase-form.

- Krystalliseringen:

Det her er så den tricky og farlige del. Forfatteren læste sig frem til at at når de en sjælden gang omkrystalliserer deres coke i sydamerika, bruger de et dual-solvent system af 1:1 Et[sub]2[/sub]O/Acetone samt en støkiometrisk (dvs. i dette tilfælde ekvimolær) mængde HCl (aq).

Mængden af 30% HCl (aq) regnes ud sådan her: 24,9 mmol freebase / 9,4558 mmol/mL HCl (aq) = 2,63 mL (Et overskud på et procent skader ikke).

Men da både æter og acetone er meget svært at få fat i og meget brandfarligt, vil denne metode næppe blive brugt til kommercielle formål....

De 7,55g freebase blev opløst på magnetomrøreren over en del timer. Forfatteren anede ikke hvor meget man skulle bruge, så han blev ved med at hælde mere og mere i over et par timer, til det hele var brugt til sidst (600 mL). Det var ikke engang nok til at opløse al freebasen, så hvis man skal bruge ~100 mL æter/g freebase, kommer det slet ikke bag på mig hvorfor dette type produkt aldrig ses på gadeplan.

I løbet af de timer blev der hældt 600 mL æter i, altså 100 mL nåede at fordampe!
Husk konstant at have maske og udsugning på! Sæt låget på æteren når du ikke bruger den.
Det menes virkeligt alvorligt at dette kun bør forsøges i et egentligt laboratorie!

Æter/freebase-opløsningen blev sugefiltreret.

I 150 mL acetone blev der hældt 2,63 mL (24,9 mmol) 30% HCl (aq) (ækvivalent til freebasen).
Der hvor forfatteren er fra, er saltsyre som regelt 30 w/w%, hvilket svarer til 9,4558 mmol/mL.

Æter/freebase opløsning blev hældt i 1L flaske, og ved magnetomrøring blev Acetone/30% HCl (aq) blandingen tilført ganske forsigtigt.

Igen crashede det med det samme ud i en tyk klar hvid opløsning.
Da forfatteren kun havde 350 mL acetone tilbage, blev resten af det tilført bagefter.

Opløsningen blev stillet i køleskabet, og efter en 4-6 timer sat i fryseren over natten.
Dagen efter blev det sugefiltreret, og filterkagen vasket med iskold acetone, og sat til tørring ved meget lav temperatur som beskrevet tidligere, men da forfatteren løb tør for solvent er det umuligt at kalkulere endeligt udbytte fra de ~85%... men forfatteren vil tro at det er højt!
Tror snildt man ville kunne få 8g Kokain.HCl fra 10 gr. 85% rent, med den rigtige teknik.

Udbyttet blev delt mellem forfatteren og den gavmilde donor, som egentligt bare ville vide hvor rent hans coke var. Det hele blev konsumeret med gode venner i hyggeligt samkvem.

- Konklusion:

Det er tvivlsomt om der er behov for 1:1 Et[sub]2[/sub]O/Acetone, efter som saltet allerede fældede ud ved en lille smule Acetone/HCl (aq)... Forfatteren vil nærmere vurdere at 25%-50% Acetone vil være rigeligt.
Produktet var fuldt vandopløseligt, og gav absolut neutral pH (20-25 mg / 2 mL vand).
Små mænger vil blive gemt til mere avanceret analyseapparatur ude i fremtiden, men forfatteren vil umiddelbart optimistisk estimere renheden til 98-100%.
Forfatteren læste engang at ren kokain har en perlemors-agtig glans, og det er hermed bekræftet.
Konsistensen er ikke krystal-nåle, som f.eks. Methamfetamin.HCl eller MDMA.HCl, men nærmere hellere flager der bliver til fluffy pulver (som i øvrigt fylder ret meget).
Lugten er lidt henad antikke møbler... sådan let støvet, svært at forklare.
Utroligt behageligt at sniffe, intet der svier eller drypper ned i svælget (medmindre man sniffer for hårdt).
Tager cirka lige 5-15 minutter, så kan man ved en god dosis ikke mærke de første 4 fortænder og sine næsebor! ;)

Men det er absolut sikkert at vi nok aldrig får denne kvalitet at se på gadeplan, eftersom det vil kræve omkring 50 liter æter pr. kilo kokain.

- Facts om ren kokain:

Forfatteren har bemærket en betydelig forskel mellem “standard”-coke, der florerer på gadeplan (40-50% vil forfatteren vurdere det til, måske endda lavere), og kokain som forfatteren er blevet præsenteret for som værende 90% (har dog sikkert været 80-90%).

Den store forskel for forfatterens vedkommende, er at lægger han en bane “standard” ud, så lige det sekund det er røget op i næsen, har han med det samme lyst til at lægge en til op – og man gør det, og bliver ved! Jo lavere kvalitet, jo flere cravings og ubehagelige sideeffekter!
Forfatteren forærede 1,00g til en ven, hvor de i hyggeligt selskab sad 4 personer og sniffede til de ikke kunne mere. (På daværende tidspunkt var der vel stadig små 200 mg tilbage).
Man har gjort sit arbejde godt, når folk efter et kvart gram udbryder “fuck, jeg har sgu ikke lyst til mere coke!” ;)

Alt i alt har ren kokain overrasket forfatteren. Det lader umiddelbart ikke til at drive nogen ud i et direkte misbrug, medmindre man er dårligt socialt udsat, og når det er i den her kvalitet.

Doserings-forslag: 100-150 mg, for at få et seriøst “I can't feel my face! (-Blow)”-agtigt rush.
Ellers redoseringer på omkring 50 mg.
Effekten er behagelig, lettere trippet med skarpere farver. Det er rigtig godt til at socialisere med andre folk, bortset fra at folk har en tendens til gerne at ville høre deres egen stemme hele tiden,
når de først har fået lidt i næsen! ;)

Alt kokainen blev distribueret gratis til folk forfatteren mente havde brug for at prøve rigtig coke. :)

- Lortecoke:

Coke bliver cuttet med alt muligt lort idag. Fra sukkerarter, kreatin, mel, talkum, osv.
Hvis man ved (eller er i tvivl) om man har et dårligt produkt fra starten af (f.eks. 40-50%),
så bør man tørre det helt og aldeles, og derefter vaske det med acetone og igen tørre det, inden man begynder processen.

- Kvalitetssikring: kommer senere...

Forfatter:  Dr. Phibes [ 09 sep 2006 07:38 ]
Titel: 

Hold kæft, en god post! Jeg hylder den af hele mit hjerte!

*thumbs up*

Forfatter:  Lalle [ 10 sep 2006 15:14 ]
Titel: 

Super fed post!

Kan du evt uddybe lidt af den kvalitets sikring du kommer ind på?

Forfatter:  dd [ 10 sep 2006 20:08 ]
Titel: 

Super post!

Men lidt svær at bruge til noget hvis man ikke har dine a-leverancer i kvalitet.

At oprense 20g alm. standart kokain vil både være svært og dyrt! Desværre :(

Forfatter:  Frugthat [ 10 sep 2006 22:42 ]
Titel: 

Virkelig godt arbejde !

Forfatter:  sekstoi [ 11 sep 2006 09:25 ]
Titel: 

super flot godt skrevet og får endda også en til at savle, burde den næsten ikke gøres til sticky?

Forfatter:  Pharm [ 12 sep 2006 08:17 ]
Titel: 

Har du et ether-stinkskab derhjemme eller er oprensningen foregået i et laboratorie?

Forfatter:  Neglen [ 12 sep 2006 12:16 ]
Titel:  Re: Omkrystallisering af Kokain.HCl

Europium skrev:
Alt kokainen blev distribueret gratis til folk forfatteren mente havde brug for at prøve rigtig coke. :)


Tror vi sidder et par hundrede rødder her, der syntes helt godt om din indstilling :twisted:

Forfatter:  PURE [ 12 dec 2006 21:19 ]
Titel:  Re: Omkrystallisering af Kokain.HCl

på freebase-form. ? hva vil det sige..:b

NICE post= Sticky please

Forfatter:  йети [ 14 jan 2007 21:36 ]
Titel: 

Har klistret denne her op i starten af forumet. Har lige en enkelt kommentar: Acetone er ikke svært at få fat på :P

Forfatter:  Drunk-on-the-floor [ 15 jan 2007 00:36 ]
Titel: 

NH4OH = Ammoniak?

Ska lige være sikker inden jeg fucker 10 g op! :D

Forfatter:  DoYouSuckCok?? [ 15 jan 2007 09:59 ]
Titel: 

Nej, NH[sub]3[/sub]=ammoniak.
NH[sub]4[/sub]OH er ammoniumhydroxid, også kendt som ammoniakvand eller salmiakspiritus.

Forfatter:  Drunk-on-the-floor [ 17 jan 2007 18:22 ]
Titel: 

Takker ydmygt! :)

Forfatter:  gehena [ 11 maj 2007 14:49 ]
Titel: 

meget tjæket post men hvad hvis sydamerikanerne haved cuttet deres coke med lidocain, eller procain alså bare 10-15% så det virkede både godt og rent ??

Forfatter:  Europium [ 21 aug 2007 00:02 ]
Titel: 

gehena skrev:
meget tjæket post men hvad hvis sydamerikanerne haved cuttet deres coke med lidocain, eller procain alså bare 10-15% så det virkede både godt og rent ??


Det forekommer for mig usandsynligt, at det skulle forekomme.
Det er i hvertfald intet jeg har læst om i DEA's Microgram.

Desuden burde det minoritære amin vel blive i solventet ved krystallisering.

I hvertfald har jeg ikke været ude for at have nogen instant bedøvende effekt ved indtagelse, som lidocain/procain typisk giver inden for 2 minutter ved nasal optagelse.

Update:

Den tidligere omtalte forfatter kan bekræfte at det flygtige og sprængfarlige æter, kan erstattes med rensebenzin fra Borup, og højst sandsynligt også mineralsk terpentin - begge dele billigere og lettere tilgængelige, og i samme mængder som æter: 100 mL / g freebase.

Kokain freebase kan godt lide alkaner, og iflg. Merck generelt bare "oils".
Man vil eksperimentere med forskellige planteolier, såsom raps, vindruekerneolie og majsolie. :)

Desuden bør fremtidige forsøg justeres, så saltsyren først tilsættes under omrøring til den upolære fase, og derefter nok Acetone i ganske små mængder (måske 5-20 mL ad gangen, alt efter mængde), til solventet blot bliver cloudy i stedet for at crashe ud på én gang.

Man vil tro at der er gode chancer for at gro egentlige nåle á la MDMA-krystaller på denne måde, ved langsom nedkøling! (12-24 timer måske)

Forfatter:  ZaZZa [ 26 aug 2007 15:20 ]
Titel: 

thumps up! .. utrolig flot skrevet, og selvom jeg slet slet ikke er kemiker så forstår jeg det meste. Desværre er jeg færdig i skolen og har ikke adgang til en lab.

Ja jeg ville næsten ønske der stod en adresse man kunne sende sit kokain til, og få det renset.. :)

Forfatter:  Snoezel [ 26 aug 2007 16:42 ]
Titel: 

Hva er fordelen ved at krystallisere sit freebase coke, kan man ikke bare sniffe det sådan. Har ikke en brik forstand på det, men det interesserer mig en del, så please svar seriøst, men det ved jeg jo i gør :D

Forfatter:  dopemax [ 07 feb 2008 19:47 ]
Titel: 

Mr.Ambient skrev:
Hva er fordelen ved at krystallisere sit freebase coke, kan man ikke bare sniffe det sådan. Har ikke en brik forstand på det, men det interesserer mig en del, så please svar seriøst, men det ved jeg jo i gør :D


Med overhængende fare for at sige noget forkert vil jeg mene at man ryger freebase kokain istedet for at insufflere det(med dertil væsentlig kraftigere rus og større afhængighedspotentiale som følge).

Forfatter:  Қeta-Smølfen [ 07 feb 2008 21:45 ]
Titel: 

dopamin skrev:
Mr.Ambient skrev:
Hva er fordelen ved at krystallisere sit freebase coke, kan man ikke bare sniffe det sådan. Har ikke en brik forstand på det, men det interesserer mig en del, så please svar seriøst, men det ved jeg jo i gør :D


Med overhængende fare for at sige noget forkert vil jeg mene at man ryger freebase kokain istedet for at insufflere det(med dertil væsentlig kraftigere rus og større afhængighedspotentiale som følge).


Precis ! Man får ingen effekt ved at sniffe freebase coke. Og derfor omkrystallisere man det da de fleste jo vil have sniff bart coke :wink:

Forfatter:  Snoezel [ 11 feb 2008 22:11 ]
Titel: 

Keta-Smølfen skrev:
dopamin skrev:
Mr.Ambient skrev:
Hva er fordelen ved at krystallisere sit freebase coke, kan man ikke bare sniffe det sådan. Har ikke en brik forstand på det, men det interesserer mig en del, så please svar seriøst, men det ved jeg jo i gør :D


Med overhængende fare for at sige noget forkert vil jeg mene at man ryger freebase kokain istedet for at insufflere det(med dertil væsentlig kraftigere rus og større afhængighedspotentiale som følge).


Precis ! Man får ingen effekt ved at sniffe freebase coke. Og derfor omkrystallisere man det da de fleste jo vil have sniff bart coke :wink:


Wooooooooooow.... Der gik tid før den blev besvaret.. Men tak for det :)

Side 1 af 3 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/