Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
"Kemi" med mikrobølgeovn? https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=80&t=36654 |
Side 1 af 2 |
Forfatter: | Samuel Caldwell [ 30 apr 2011 01:44 ] |
Titel: | "Kemi" med mikrobølgeovn? |
det her er bestemt ikke et af de avancerede spørgsmål. Jeg tænkte blot om hvis man nu havde sammenkogt en plante, der afgav sine indholdsstoffer til vand. lad os sige man gik fra 1 l til 2 dl. kan man så fordampe resten i en microbølgeovn? har ikke de story redskaber, men synes det er sjovt at lege med sådan noget, selvom jeg nu aldrig får det brugt :p bnb |
Forfatter: | Optimus Crime [ 30 apr 2011 01:51 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Jeg har ingen anelse om hvad du snakker om, men lad være med at forsøge at koge vand i en mikrobølgeovn. |
Forfatter: | Mr.Pink [ 30 apr 2011 04:41 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
rbp skrev: Jeg har ingen anelse om hvad du snakker om, men lad være med at forsøge at koge vand i en mikrobølgeovn. Hvorfor ? Har du aldrig set radio karen ? ![]() http://www.env.dk/media/Energirigtig_kogning.pdf Citat: Du sparer 30 % el ved at koge kartofler og grønsager den lille vandmængde frem for at dække dem med vand. Mikroovnen er billigst til kogning af små portioner kartofler eller grønsager, max 500 g http://www.wikihow.com/Boil-Water-in-the-Microwave Citat: Water can be boiled in the microwave, but if you're boiling it for safety reasons (e.g. to purify water for drinking) it can be tricky to make sure the water reaches the necessary temperature. In addition, there is the risk of superheating, when the water heats up past the boiling point without bubbling and then erupts suddenly, possibly causing burns. While this is unlikely[1] there are some precautions you can take.
|
Forfatter: | Samuel Caldwell [ 30 apr 2011 17:41 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Det jeg snakker om er at lave et ekstrakt af planter i vand. Mit spørgsmål er så om jeg kan fordampe vandet i en mikrobølgeovn (Selvfølgelig ikke flere l, men måske bare 2-3 dl). |
Forfatter: | psylover [ 01 maj 2011 16:17 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
jeg må fraråde dette da det er nemmere at gøre det du vil i en gryde. det vil gå hurtigere og det er nemmere at styre temparturen i gryden. peace |
Forfatter: | Samuel Caldwell [ 02 maj 2011 12:59 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
okay, jeg failer bare altid med gryder |
Forfatter: | SortSnog [ 02 maj 2011 17:40 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Hvad med et vandbad i gryden så? |
Forfatter: | Samuel Caldwell [ 03 maj 2011 12:04 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Problemet er at jeg altid står tilbage med ca. 2-4 dl sammenkog, som jeg ikke ved hvad jeg skal gøre af. Hvis jeg koger det endnu mere sammen brænder jeg altid indholdsstofferne af, men jeg er samtidig ikke interesseret i at drikke 3-4 dl klamt ekstrakt. Derfor håbede jeg mikrobølgeovnen, som jo kun får vandet til at fordampe ville være løsningen. |
Forfatter: | blazR [ 03 maj 2011 12:13 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Vandbad i en gryde ved lav varme i 5-6 timer skulle klare tricket. Hvis du skulle være i tvivl er et vandbad en gryde med vand og så en skål oven i vandet, så nadet varmer skålen op. En mikrobølgeovn fungererer så vidt jeg ved, ved at udsende bølger med lav frekvens, som så skaber friktion i vandmolekylerne primært. Dog er det jo et lukket apparat og du kan ej overvåge det på samme måde. Du kan jo sagtens forsøge dig med mikroovn, men jeg vil nu også fraråde dig det.. //blazR |
Forfatter: | Samuel Caldwell [ 03 maj 2011 13:44 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
okay, jeg har nok været for utålmodig med mine vandbade ![]() Ved godt, hvad det er, tror bare jeg har været lidt for hurtig, når jeg har fordampet vandet. Tusind tak for svarene, de var meget brugbare ![]() |
Forfatter: | entheoceuten [ 08 maj 2011 23:57 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Ved at bruge en mikroovn risikerer du at ødelægge what-ever-substance du har i den opløsning du søger at fordampe vandet fra. Specielt hydrolyse bliver udtalt når næsten alt vand er fordampet. Desuden skal du have et effektivt luftflow over den gryde du damper vand fra, for at undgå for stor ødelæggelse af din substans/ ved hydrolyse eller senere (tørrere): pyrolyse. |
Forfatter: | Adobe [ 09 maj 2011 19:51 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
entheoceuten skrev: Ved at bruge en mikroovn risikerer du at ødelægge what-ever-substance du har i den opløsning du søger at fordampe vandet fra. Specielt hydrolyse bliver udtalt når næsten alt vand er fordampet. Desuden skal du have et effektivt luftflow over den gryde du damper vand fra, for at undgå for stor ødelæggelse af din substans/ ved hydrolyse eller senere (tørrere): pyrolyse. Hvorfor er hydrolyse mere udtalt i en lille mængde vand? |
Forfatter: | Mark [ 11 maj 2011 00:14 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Hey entheoceuten Er det muligt man kan blande Nitroethan sammen med Benzaldehyd i en mikrobølgeovn i håb om at kunne lave P2NP Jeg forestiller mig processen udført enten ved hjælp af en oxygering eller en reaction med aluminum amalgam men ved ikke om mikrobølgeovnen er det smarteste ![]() Men Fuck det ! Kan det lade sig gøre og hvis ja hvor farligt er det ? På en skala fra 1 til 10 hvis man nu ikke lige har noget åndedrætsværn til rådighed eller der går en kat forbi ![]() |
Forfatter: | Imp [ 11 maj 2011 09:02 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Det kan man godt. Og i følge denne[sup]1[/sup] artikel i godt udbytte og uden brug af solvent åbenbart. Men lad nu være med at gøre det, hvis du ikke ved hvad du laver. Opvarmning af nitroethan i en mikrobølgeovn kan være en RET risikabel affære. Det kan eksplodere spontant ved høje temperaturer. Desuden kan det lave nogle ret nasty dampe ved høje temperaturer, som også er brandfarlige/eksplosive. Hvis du endelig skal lave P2NP i dit køkken, er det måske ikke den bedste måde at gøre det. Reaktionen fungerer helt udmærket uden mikrobølger. [sup]1[/sup]http://www.erowid.org/archive/rhodium/pdf/mw.nitroalkene.pdf |
Forfatter: | entheoceuten [ 12 maj 2011 20:09 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Hej igen Med hensyn til hvorfor hydrolyse er udtalt, hvis vand er tilstede, afhænger af vands evne til at optage mikrobølgeenergien, citat aus wikipedia : Principles For more details on this topic, see dielectric heating. A microwave oven works by passing non-ionizing microwave radiation, usually at a frequency of 2.45 gigahertz (GHz)—a wavelength of 122 millimetres (4.80 in)—through the food. Microwave radiation is between common radio and infrared frequencies. Water, fat, and other substances in the food absorb energy from the microwaves in a process called dielectric heating. Many molecules (such as those of water) are electric dipoles, meaning that they have a partial positive charge at one end and a partial negative charge at the other, and therefore rotate as they try to align themselves with the alternating electric field of the microwaves. This molecular movement represents heat which is then dispersed as the rotating molecules hit other molecules and put them into motion. Microwave heating is more efficient on liquid water (than on frozen water, where the molecules are not free to rotate) and on fats and sugars (which have a smaller molecular dipole moment).[8] Microwave heating is sometimes explained as a resonance of water molecules, but this is incorrect: such resonance only occurs in water vapor at much higher frequencies, at about 20 GHz.[9] Moreover, large industrial/commercial microwave ovens operating at the common large industrial-oven microwave heating frequency of 915 MHz—wavelength 328 millimetres (12.9 in)—also heat water and food perfectly well.[10] Microwave heating can cause localized thermal runaways in some materials with low thermal conductivity, where dielectric constant increases with temperature. Under certain conditions, glass can exhibit thermal runaway in a microwave to the point of melting.[citation needed] A common misconception is that microwave ovens cook food "from the inside out," meaning from the center of the entire mass of food outwards. In reality, microwaves are absorbed in the outer layers of food in a manner somewhat similar to heat from other methods. The misconception arises because microwaves penetrate dry non-conductive substances at the surfaces of many common foods, and thus often induce initial heat more deeply than other methods. Depending on water content, the depth of initial heat deposition may be several centimetres or more with microwave ovens, in contrast to broiling (infrared) or convection heating, which deposit heat thinly at the food surface. Penetration depth of microwaves is dependent on food composition and the frequency, with lower microwave frequencies (longer wavelengths) penetrating further. Microwaves cook from the inside out only in the sense that each molecule is generating heat from "inside" and radiating it "outward". http://en.wikipedia.org/wiki/Microwave_oven#Principles Det der med oxygenering og / eller amalgam reduktion i en mikrobølgeovn vil jeg nok holde mig langt, langt fra... Hvis du får fordampet kviksølvet suges det ud med apparaturet normale køling, hvilket leder til en meget farligt situation. Kviksølvforgiftning er absolut ingen spøg. kviksølv "Heat of vaporization 59.11 kJ·mol" og kogepunkt ca. 357 grader C. Det fordamper meget sandsynligt ud til dine lunger... (og så kreperer du ca. 2-3 måneder senere) |
Forfatter: | Adobe [ 12 maj 2011 21:02 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Hmm.. jeg har ellers lært at microbølger varmer ved at få intramolekylære bindinger til at strække og bøje sig? Jeg finder ikke noget der forklare hvorfor: entheoceuten skrev: Specielt hydrolyse bliver udtalt når næsten alt vand er fordampet.
|
Forfatter: | entheoceuten [ 12 maj 2011 21:12 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Fordi temperaturen stiger meget på dette tidspunkt. Damp er rigtig godt til at hydrolysere. Når temperaturen når over der hvor vandet er fordampet, starter pyrolysen. |
Forfatter: | Adobe [ 12 maj 2011 22:09 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Ok. Er det så i dampfasen (dvs ikke i vand-opløsningen/blandingen)? |
Forfatter: | entheoceuten [ 12 maj 2011 23:58 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Det med dampfasen er et udtryk for at temperaturen er nået 100 grader C, der hvor vand fordamper. Det er den højeste temperatur man kan opnå på vand, ved atmosfærisk tryk, i flydende stadie. Hydrolyse er afhængig af temperatur i særdeleshed, hvorfor en temperatur = 100 dgr. C må antages at være der hvor der sker maksimal hydrolyse. (sålænge at der er vand tilstede). Naturligvis kan man øgekogepunktet ved at sætte det hele under tryk, men det regner jeg ikke med her. |
Forfatter: | entheoceuten [ 12 maj 2011 23:59 ] |
Titel: | Re: "Kemi" med mikrobølgeovn? |
Det stof vil forblive associeret til det flydende stadie af vand, = opløst. |
Side 1 af 2 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |