Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Benzaldehyd i mandelessens
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=80&t=48789
Side 1 af 1

Forfatter:  _Inactive_ [ 10 sep 2014 19:04 ]
Titel:  Benzaldehyd i mandelessens

Hej

Jeg har kigget rundt omkring på nettet efter en ingrediensliste for de forskellige mærker mandelessens uden held. Jeg forestiller mig, at de dyrere mærker og/eller dem, som kaldes "naturlige" og ikke "naturidentiske" er mindre rent benzaldehyd. og at de helt billige mærke potentielt bare er benzaldehyd og ethanol. (Der står "aromaer og mellasesprit" ud for de fleste mærker, jeg har fundet men ikke andet)

Er der nogen, som ved hvad det eksakte indhold er for bare ét (gerne flere) af mærkerne? Er der et eller flere mærker, som udelukkende er benzaldehyd og ethanol?


Hvad angår adskillelse af benzaldehyd fra solvent ville de så ikke være fint at vaske mandelessen et par gange med vand, hvis det bare er ethanol som er solvent? EtOH opløses med det samme i vandet hvorimod kun meget lidt af benzadehydet opløses i vand.

Forfatter:  TATP [ 11 sep 2014 17:42 ]
Titel:  Re: Benzaldehyd i mandelessens

Afhængig af mængden af sprit i din aroma, vil vandet være indtil helt blandbart med din udgangsmasse.
Hvis du bruger store mængder vand og et egnet salt.
Men hvorfor gøre dig den umage for at
erstatte sprit med vand? Det lyder som gik jagten efter den rene aroma?

Forfatter:  Randomname [ 14 sep 2014 01:03 ]
Titel:  Re: Benzaldehyd i mandelessens

Så vidt jeg lige kan læse, er mandelessence allerede en 36 % ethanol opløsning, så det er nok håbløst at prøve at fortynde opløsningen ud til et punkt, hvor benzaldehyden kan eksistere i sin egen fase. Du vil formodentligt hælde benzaldehyden ud sammen med vandet og ethanolen, lige meget hvor meget vand du hælder i.

Til gengæld er dets kogepunkt ~170 grader, så du kan let destillere oplsøningen. Det oxideres iøvrigt til benzoesyre, men det ved du måske. :)


Må jeg spørge, hvad planen med benzaldehyden er?

Forfatter:  smiley-g [ 17 mar 2015 20:59 ]
Titel:  Re: Benzaldehyd i mandelessens

Ifølge "total synthesis ii" skulle mere eller mindre alle mandel olier (går ud fra det også gælder essenser) indeholde stoffet i større grad. At de skriver naturidentiske gætter jeg på at det menes at stoffet er fremstillet syntetisk, men at selve molekylet er det samme? har ingen anelse, men det ville være mit umiddelbare gæt :)

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/