Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Soxhlet ekstraktion af DMT
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=80&t=50285
Side 1 af 1

Forfatter:  Narkopolo [ 10 jul 2015 03:14 ]
Titel:  Soxhlet ekstraktion af DMT

Hejsa, jeg fik lige en idé til hvordan man muligvis kunne udføre en soxhlet ekstraktion af DMT. Dog er det kun en teori jeg har, så det ville være lækkert hvis nogen kunne be/afkræfte denne fremgangsmåde :D

1. Bland 150g MHRB med 1500ml dH2O.
2. Tilføj 80g NaOH og ryst.
3. Lad blandingen stå i 4 timer.
4. Efter 4 timer, vacuumfiltreres alt væsken, og plantemateriale + DMT, tørres og gemmes.
5. Tilføj det tørrede materiale med DMT krystaller, i en soxhlet, og tilføj acetone i kogekolben.
6. når soxhlet'en har ekstraheret 15-20 omgange, vil DMT'en være i kogekolben sammen med acetonen.
7. Acetonen destilleres, og resten inddampes, og i teorien vil der være DMT krystaller tilbage, efter solventet er fordampet.


Er min idé holdbar? ;)

Forfatter:  Imp [ 10 jul 2015 18:22 ]
Titel:  Re: Soxhlet ekstraktion af DMT

Umiddelbart ville det nok virke helt fint. Pånær jeg måske ville være lidt bekymret for, at man skyller noget DMT med ud på en eller anden måde, når man filtrerer. Men hvorfor gøre det, når man kan lave en alm ekstraktion? Det solvent du sparer er ubetydeligt i forhold til, hvor meget vand du bruger til kondensatoren (jeg går ikke udfra, du har et system, der genbruger vandet). Jeg ville også bruge heptan i stedet. Vi ved at DMT er forholdsvist opløseligt i heptan, så hvorfor bruge noget mere polært? På den måde risikerer du at ekstrahere en masse andet snask fra barken. Især er soxhlet metoden særligt egnet til at ekstrahere meget uopløselige forbindelser.

Forfatter:  Narkopolo [ 23 jul 2015 01:46 ]
Titel:  Re: Soxhlet ekstraktion af DMT

Hej igen imp, kan godt se hvad du mener med at skylle dmt med ud gennem filtret :/
Evt kunne man med fordel lave 2 separate ekstraktioner;
En på plantemassen i soxhlet, og en i skilletragt med det overskydende væske? :)

Bruger en gulvspand med vand og isterninger, og en lille 12v dykpumpe til min condenser, så der bliver sparet på den front ;)

Grunden til jeg tænkte på acetone istedet for naphta/rensebenno var at acetone jo er et udmærket solvent med et lavt kogepunkt på de 56°C istedet for naphta der ligger ved de 100°C så vidt jeg husker, og kom til at tænke på om den højere temperatur der skal til, for at få naphtaen i kog, måske ville gå ind og nedbryde dmt'en, men jeg ved ikke om det lyder rigtigt. :)

Har haft noget bark liggende i snart et år, og overvejer at benytte xylen som solvent, så jeg kan få det evt oxiderede dmt med over i den upolære fase, men så kom jeg til at tænke på om xylen er blandbart med vand, eller om det lægger sig som en fase ovenpå eller under den polære vand del?

Mvh Mark :)

Forfatter:  Imp [ 29 jul 2015 20:14 ]
Titel:  Re: Soxhlet ekstraktion af DMT

Du kan jo prøve at lave 2 ekstraktioner og se, om du får noget ud af soxhlet ekstraktionen. Du har vel ikke så meget at tabe :)

Jeg tror ikke, den høje temperatur ødelægger dit DMT. Det kan nok godt holde til 110 grader i naphtha natten over.

Xylen er ikke blandbart med vand og har en lavere densitet, så det lægger sig ovenover vandfasen, ligesom rensebenzin.

Forfatter:  noname [ 13 okt 2015 21:49 ]
Titel:  Re: Soxhlet ekstraktion af DMT

Acetone er meget uspecifik og vil hive en masse andet snask med ud - hvis du vil have et pænt resultat (fine krystaller) kan du enten lave en basisk ekstraktion med xylen/toluen og fælde DMT med acetone mættet med fumarsyre. Xylen kan genvindes ved at skylle med vand og derved er det eneste "spildte" solvent acetone.

Alternativt er rensebenzin og fryserudfældning en gyldig metode, der også tillader genanvendelse af solventet og som giver et pænt resultat.

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/