Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
Kemien bag ølbrygning https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=80&t=9075 |
Side 1 af 1 |
Forfatter: | Dr. Phibes [ 18 okt 2004 18:26 ] |
Titel: | Kemien bag ølbrygning |
Hvis nogle kunne redegøre for hvad der sker i de forskellige brygningsfaser, ville det bare være tiptop. |
Forfatter: | jim fear [ 18 okt 2004 19:25 ] |
Titel: | |
Jeg forstår ikke rigtig hvad du mener? Altså, kornet bliver til malt og derfor dannes der sukker i det. Sukkeret bliver gæret til alkohol, men det ved du vel godt. Det er det eneste stadie, hvad der sker inde i gæret er biologi, og kan ikke beskrives med kemi. Der dannes også en række andre stoffer i gæret, men det afhænger helt af hvilken gærstamme man bruger. Håber det kan bruges, men tror godt du vidste det i forvejen... Prøv at uddybe dit spørgsmål lidt. Prøv evt. at se lidt på http://www.haandbryg.dk |
Forfatter: | DeF [ 19 okt 2004 20:41 ] |
Titel: | |
Jeg har en oversigt over det biokemiske forløb i gæringsprocessen et eller andet sted i en biolex bog. Kan lige støve det frem, hvis det er det du tænker på jensus? |
Forfatter: | Dr. Phibes [ 19 okt 2004 22:02 ] |
Titel: | |
Gærprocessen owner jeg i ![]() Jeg tænkte mere på hvilke stoffer man udtrækker af hhv. humle og malt. Men jeg tror nok at jeg har fundet ud af det vha. http://www.biosite.dk og et par andre sites, jeg er jo trodsalt googlemesteren ![]() |
Forfatter: | йети [ 20 okt 2004 01:46 ] |
Titel: | |
Nelson Muntz skrev: Gærprocessen owner jeg i ![]() Jeg tænkte mere på hvilke stoffer man udtrækker af hhv. humle og malt. Men jeg tror nok at jeg har fundet ud af det vha. http://www.biosite.dk og et par andre sites, jeg er jo trodsalt googlemesteren ![]() Nu hvor du har startet emnet, kunne det da være meget interessant at høre hvad du har fundet ud af ![]() |
Side 1 af 1 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |