Tyler skrev:
Heyo.
Jeg er ikke velbevandret i svampedyrkning, men ift pasteurisering af glas til opbevaring af tomater, så ved jeg at henkogning i ovnen er langt mindre sterilt, end hvis de kommes i en trykkoger. Der er langt flere "dårlige" glas iblandt. Jeg forestiller mig at svampeglas er mere følsomme overfor kontaminering end tomatsovs, helt uden at jeg kan komme med et entydigt svar.
Nice to know.
Jeg tror at de er lige sårbare.
Bismann skrev:
Prøvet med finsprit?
Ellers kan man få trykkogere til 200-300 kr og billigere hvis man kigger brugt. Ved endda at man kan få trykkogere i plastik, som man kan bruge i microovnen.
Prøvet hvad med firspring? At spritte af?
Faaaktisk, sååeh, heh - men forsøgte at gøre det sterilt, med god ventilation osv. (Ikke at ventilation har indflydelse på sterilisation).
Eller mener du glassene før de fyldes med substrat?
Næste gang køber jeg sådan en.
Første gang brugte jeg bare en stor gryde. Det gik