Psychedelia.dk
https://psychedelia.dk/forum/

Lovlighed af Mimosa hostilis (igen)
https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=82&t=58337
Side 1 af 1

Forfatter:  StueRen [ 18 sep 2023 21:39 ]
Titel:  Lovlighed af Mimosa hostilis (igen)

Hejsa

Jeg har lige set en artikel fra 21/11-2022 om at en mand i DK er varetægtsfængslet pga. fund af 2x 5kg Mimosa hostilis rodbark.
https://folketidende.dk/112/politiet-fa ... -narko-sag

Jeg har set posts omkring den her problemstilling på det her forum fra omkring 2011, og problemet bliver ved med at være uklart. Er der nogen der har fået mere klarhed omkring emnet nu i 2023?
Det kan ikke være rigtigt at folk bliver ved med at få det konfiskeret i posten og evt. straffet, når det umiddelbart ikke er ulovligt at besidde produktet? Jeg har søgt og søgt, men ingen af sagerne som folk har snakket om, er der nogen endelig afslutning/opfølgning på.

Det eneste jeg har fundet omkring netop det her produkt, er en branchevejledning fra 1992 fra Miljøministeriet omkring "forurenede garverigrunde", hvor Mimosa hostilis bliver brugt af industrien til vegetabilsk garvning. Så i 1992 var det i hvert fald ikke ulovlig, og der eksisterer åbenbart ikke nogen anden lovgivning omkring det her, som kan findes online. Der findes nemlig også en bestemt dansk webshop, som de fleste herinde nok kender, som sælger produktet.

Mimosa hostilis bliver ellers brugt til rigtig mange ting, så som kosmetik, farvning af stof, garvning, medicin (f.eks. i øredråber til hunde). Forvirringen er fuldstændig hos mig. :P

Link til branchevejledningen fra Miljøministeriet.
https://www.retsinformation.dk/eli/retsinfo/1992/60308

Side 1 af 1 Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/