Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 07 jun 2020 05:15


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 09 jun 2016 12:52 
Offline
Admin
Brugeravatar

Tilmeldt: 25 maj 2005 23:45
Indlæg: 2419
Geografisk sted: Inside the animal
Ifølge Informations oplysninger drøfter sundhedsordførerne en fireårig forsøgsordning med cannabis som medicin efter hollandsk model for ca. 1.500 patienter
Citat:
Hvis godkendte konventionelle lægemidler ikke lindrer, skal det i en fireårig forsøgsperiode være muligt for læger at udskrive cannabis i stedet for. Der vil blive tale om naturlig cannabis enten i tørret form eller som olie.

Det er, erfarer Information, indholdet i et oplæg, som sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) tirsdag havde med til et møde med sundhedsordførerne efter at der havde vist sig et flertal i Folketinget for en nemmere adgang til cannabis som medicin. Det bliver den enkelte læge, der tager ansvar for at indlede en behandling med naturlig cannabis. Selve udleveringen i forsøgsperioden skal landets apoteker stå for.

Selv om der er enighed mellem partierne på det generelle plan, er der dog stadig en del praktiske udeståender, fortæller flere ordførere. Først og fremmest svar på spørgsmålet: Hvor skal pengene komme fra?

Læs også: Ordførere: Forsøgsprojekt med medicinsk cannabis inden nytår

Liselott Blixt (DF) kalder enigheden for »et fantastisk fremskridt«.

»Hvor mange penge, der skal bruges, afhænger først og fremmest af, hvor mange patienter, der skal være omfattet, og af størrelsen af tilskud, hvis der altså skal være tilskud. For mig er det vigtigt, at det ikke kun bliver en mulighed for de velstillede. Men lad os nu komme i gang, så kan vi hen ad vejen rette op, hvis der skulle opstå problemer,« tilføjer hun.

Ifølge Informations oplysninger har Lægemiddelstyrelsen inspireret af bl.a. de hollandske erfaringer oplistet en række lidelser, herunder spasmer og smerter i forbindelse med sklerose, spasmer og smerter i forbindelse med rygmarvsskader, generel smertebehandling og endelig kvalme m.m. i forbindelse med kemoterapi. Forventningen er, at omkring 1.500 patienter vil kunne komme ind under forsøgsordningen.

»Efter min mening peger Lægemiddelstyrelsen på en relativt begrænset patientgruppe. Det svarer jo stort set til de lidelser, det i dag er muligt at behandle med medicinsk cannabis,« siger Carolina Maier (Alt). I den forbindelse ser May-Britt Kattrup (LA) gerne, at vi gjorde lige som i Holland og allerede fra næste år:

»I Holland kan læger bl.a. ordinere til spasmer, kramper, smerter, kvalme og desuden til manglende appetit og vægttab som følge af stråle- og kemobehandling,« siger hun.

Et andet af de praktiske udeståender er, hvor den naturlige cannabis skal komme fra. Som tidligere omtalt i Information er det langtfra sikkert, at den ønskede mængde kan importeres fra Holland, hvor virksomheden Bedrocan BV fremstiller en række cannabisprodukter, som den selv dyrker. Ud over Holland kan det være Canada, hvor adskillige firmaer har godkendelse til at fremstille og sælge tørret cannabis og cannabisolie.

»Vi skal naturligvis have afklaret, hvorfra vi kan købe cannabis på lovlig vis. Jeg tror nu ikke, at det bliver den største udfordring. Det bliver nok økonomien,« vurderer Jonas Dahl (SF).

Prisen for hollandsk cannabis er 33 euro for en dåse med fem gram tørret cannabis. Alt afhængig af dosering anslås det derfor, at udgifterne til en behandling med en dagsdosis som i Holland vil koste godt 40 kroner pr. dag pr. patient. Hvis de forventede ca. 1.500 patienter skal behandles alle årets dage, løber udgiften dermed op i mere end 20 millioner kroner pr. år.

»Ministeriet er kommet med nogle beregninger, og dem skal ordførerne se nærmere på, inden vi mødes igen efter sommerferien,« siger Peder Hvelplund (EL)

_________________
- Spis ild
Støt Psychedelia
Psychedelia.dk på facebook


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team