Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 11 jul 2020 09:36


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 25 dec 2019 16:50 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 18 mar 2014 21:14
Indlæg: 1884
ESBJERG
En sprøjte giver stofmisbrugere et bedre liv


Ny medicin gør det lettere for afvænnede stofmisbrugere at leve et normalt liv uden at være plaget af abstinenser og trangen til suset fra heroin og andre morfinlignende stoffer. Modelfoto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Ny teknik, der sprøjter depotmedicin i blodet på misbrugere tager abstinenser og narkotrang en hel måned. De første ex-narkomaner fortæller, at de er blevet clean, har stoppet sidemisbrug og kan passe et arbejde. Og de frygter ikke tilbagefald til narkomanlivet længere.
24 dec. 2019 kl. 07:00
Lars Stokbro las@jv.dk
Esbjerg: Esbjergs narkomaner kan nu få et mere stabilt og roligt liv med en ny behandling mod deres stofmisbrug.

Ny medicin gør det lettere for afvænnede stofmisbrugere at leve et normalt liv uden abstinenser og trangen til suset fra heroin og morfin.

Center for Misbrug & Udsatte har taget det nyt præparat til afvænnede stofmisbrugere i brug for godt fire måneder siden, og de første stofmisbrugere fortæller om rigtig gode resultater.

- Jeg er clean for første gang i mange år, fortæller Mads Johansen.

Han var en af de tre første, som fik indsprøjtninger med såkaldt depotmedicin.

- Jeg har intet sidemisbrug. Det virker meget bedre end mit gamle medicin, Suboxone, hvor trangen til heroin kunne komme om aftenen, fortæller han.

Fidusen med den nye medicin er ikke selve det aktive stof Buprenorphin, der er et velkendt og effektivt stof, men man har nu udviklet en metode, så patienterne kan få medicinen som depotindsprøjtning, der kan virke i op til en måned.

Indtil nu har nogle stofmisbrugerne mødt på misbrugscentret dagligt for at få deres traditionelle medicin mod narkotrang, mens andre får medicinen udleveret for en uge ad gangen - med risiko for at de sælger medicinen videre, eller de løber tør for medicin, fordi de tager for meget.
ANNONCE

Vi forventer flere i behandling med de utroligt positive resultater, vi ser.
En sprøjte om måneden
Med en indsprøjtning skal de kun møde op på misbrugscentret med en lille måneds mellemrum, fordi den nye depotmedicin er langtidsvirkende og giver en stabil koncentration i blodet i op til 28 dage.

Buvidal hedder den nye medicin, som sprøjtes ind i patientens blod og dæmper trangen til stoffer og fjerner abstinenser.

Indsprøjtningerne gives af misbrugscentrets sygeplejersker og læger til 19 brugere i øjeblikket. I starten gives en sprøjte ugentligt, men efter nogle uger øges intervallet til 28 dage.

- Det er et paradigmeskift inden for misbrugsbehandling, da vi ikke tidligere har haft mulighed at tilbyde depotbehandling, siger Lotte Stæt Vinther, afdelingsleder ved misbrugscentret.

Hun forklarer, at patienterne har det bedre og er abstinensfri med Buvidal. Behandlingen betyder, at misbrugerne skal komme meget mindre på centret, hvilket giver dem større frihed til at leve deres liv.

- Ud over mindre variationer i fysiske symptomer med abstinenser er det vores erfaring, at depotmedicinen betyder, at brugerne har mindre trang til stoffer og mindre risiko for tilbagefald til misbrug.

Hvis brugerne skal møde ofte på centret, kan de have svært ved at bevare et arbejde, tage på ferie og deltage i ting, som er normalt uden et misbrug.

Efter fire måneder er det tydeligt, at patienterne oplever en mere normaliseret hverdag og bedre livskvalitet, er konklusionen hos Center for Misbrug & Udsatte.

Som al ny medicin er den dyrere end konventionel medicin, men centret vurderer, at de øgede udgifter vil blive hentet hjem ved færre tilbagefald.

- Og vi forventer flere i behandling med de utroligt positive resultater, vi ser, siger Lotte Stæt Vinther.

LÆS OGSÅ
Sprøjten til et bedre liv: Mads fejrer sin første jul som cl...
NY EFFEKTIV BEHANDLING AF NARKOMANI
Buvidal: Langtidsvirkende lægemiddel, som indeholder buprenorphin. Det gives som depotmedicin via indsprøjtning ugentligt eller månedligt af sundhedsfagligt personale. Buvidal giver en stabil koncentration af det aktive stof i blodet i op til 28 dage.
Buvidal undertrykker abstinenssymptomer og trang udløst af opioidafhængighed, som er afhængighed af morfin eller morfinlignede præparater som heroin.
Præparatet findes til syv dages behandling eller 28 dages behandling. Typisk vil patienten starte op med behandling for 7 dage og derefter øges såfremt både patient og læge er tilfreds med behandlingen.
Misbrugscentret anbefaler, at brugerne kombinerer den medicinske behandling med psykosocial behandling for deres afhængighed af heroin og lignende stoffer.
https://jv.dk/artikel/en-sprøjte-giver-stofmisbrugere-et-bedre-liv

Lyder som en go viden og tage med på misbrugscentret!


Top
 Profil  
 
Indlæg: 26 dec 2019 13:58 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 03 maj 2009 19:50
Indlæg: 951
Det er sgu smart, det blev lynhurtigt meget populært på den klinik jeg henter meds. Mange af misbrugerne havde for vane at de engang imellem 'sparede op' og undlod at tage suboxone/subutex, for at de så et par dage senere kunne få et fix heroin. Og det var irriterende for dem selv, for det var ikke det de dybest set ønskede. Med den her løsning kan de helt undgå at skulle ud i de der situationer hvor de ender med at skuffe sig selv.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team