Psychedelia.dk https://psychedelia.dk/forum/ |
|
At drikke absinthe https://psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?f=85&t=12751 |
Side 1 af 2 |
Forfatter: | Adobe [ 20 jan 2006 14:49 ] |
Titel: | At drikke absinthe |
Jeg sidder her med en flaske Pontalier Un Emile og en flaske Pernod 68 og vil gerne have nogle forslag (især fra Halifaxx) til, hvordan man får mest ud af hver eneste dråbe. God weekend |
Forfatter: | axia [ 20 jan 2006 14:52 ] |
Titel: | |
Jeg kunne forestille mig det var nogen i den her stil du ledte efter: http://www.absinthe.se/default.asp?load ... index.html Ellers kunne man gøre som Johnny Depp i 'From Hell', men her er der vist også lidt opium indblandet. ![]() |
Forfatter: | 321 [ 20 jan 2006 16:36 ] |
Titel: | |
Husk at det iskolde vand skal hældes/dryppes langsomt over sukkeret på skeen. Kunsten er at ramme det rette blandingsforhold mellem vand og absinth og samtidig få sukkeret opløst ordentligt. Hvis du vil gøre det hele lidt mere boheme kunne du evt. anskaffe dig nogle af de originale remedier. Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth. Un Emile er en af de gode absinther, så nyd den. Mvh Jonas |
Forfatter: | dokat [ 20 jan 2006 17:12 ] |
Titel: | |
Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut ![]() |
Forfatter: | c0ne [ 20 jan 2006 17:52 ] |
Titel: | |
dokat skrev: Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut ![]() Det er ikke "sprut". Prøv at sæt dig lidt mere ind i tingene før du poster crap. Vil lige hilse og sige at de der hullede skeer er et must, det er næsten umuligt at gøre det når der ikke er huller i skeen (prøvede med en normal forholdvis stor ske, men det gik bare galt.. Vand og sukker over det hele plus et ødelagt glas og god absinth gik til spilde ![]() Dumt uheld. ![]() Synes Pernod'en er bedre end Emile, men det er vel en smagssag. Hvis du kommer til at kunne lide det her ( :twisted: ) så vil jeg foreslå at du investerer i en absinth "pibe". Det er vildt fedt at drikke det af sådan en ![]() |
Forfatter: | Dr. Phibes [ 20 jan 2006 17:59 ] |
Titel: | |
dokat skrev: Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut ![]() Det kaldes stil. Jeg ved ikke hvorvidt du har hørt om det? |
Forfatter: | Slettet [ 20 jan 2006 18:01 ] |
Titel: | |
Dr. Phibes skrev: dokat skrev: Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut ![]() Det kaldes stil. Jeg ved ikke hvorvidt du har hørt om det? Stil og nydelse. Man kan godt drikke uden at ville være stangstiv, da det har de værste bivirkninger dagen efter, ever! ![]() |
Forfatter: | 321 [ 20 jan 2006 18:03 ] |
Titel: | |
Desuden koster disse sager lidt mere end almindelig tysklands-vodka, så det mindste man kan gøre for sig selv, er at nyde det. Smagen af et glas ordentligt blandet absinth er nu også en del bedre end de der elendige tjekker shots, folk går og hælder i sig. |
Forfatter: | c0ne [ 20 jan 2006 18:09 ] |
Titel: | |
Taget de sidste 4 posts "in mind" så blev du vidst "owned" dokat ![]() |
Forfatter: | kratoumet [ 20 jan 2006 18:10 ] |
Titel: | |
Nashet skrev: Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth. de er magen til de glas med drikke den klamme italienske grappa af, men absinthen smager jo af det samme... |
Forfatter: | c0ne [ 20 jan 2006 18:12 ] |
Titel: | |
mønstervase skrev: Nashet skrev: Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth. de er magen til de glas med drikke den klamme italienske grappa af, men absinthen smager jo af det samme... For det første giver din post ikke megen mening. For det andet er grappa faktisk en rigtig god og stilfuld drik. Du lærer det sikkert når du bliver voksen. |
Forfatter: | Slettet [ 20 jan 2006 18:14 ] |
Titel: | |
c0ne skrev: mønstervase skrev: Nashet skrev: Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth. de er magen til de glas med drikke den klamme italienske grappa af, men absinthen smager jo af det samme... For det første giver din post ikke meget mening. For det andet er grappa faktisk en rigtig god og stilfuld drik. Du lærer det sikkert når du bliver voksen. Mmm... Det er sgu godt ![]() Især hvis det drikkes efter traditionel italiensk mad :twisted: ...eller også som standalone drink ![]() |
Forfatter: | c0ne [ 20 jan 2006 18:16 ] |
Titel: | |
Ja det er det nemlig. Det giver en rigtig nice afslutning på et godt måltid! Grappa er noget helt specielt og vidunderligt. OGSÅ som stand alone, némlig ![]() |
Forfatter: | kratoumet [ 20 jan 2006 18:31 ] |
Titel: | |
c0ne skrev: For det andet er grappa faktisk en rigtig god og stilfuld drik. Du lærer det sikkert når du bliver voksen. jeg bliver forhåbentlig aldrig voksen eller ret stilfuld, og jeg kommer nok aldrig rigtig til at bryde mig om grappa, ligesom jeg nok heller aldrig kommer til at bryde mig om gammel dansk om morgnen... |
Forfatter: | Adobe [ 20 jan 2006 19:51 ] |
Titel: | |
jeg skulle vidst have skrevet fra start af at jeg er rimeligt bekendt med at drikke absinther - har ske og ved, hvordan man man brænder sukker og bruger koldt vand - det er ikke det jeg leder efter. Nu har jeg efter anbefaling købt og fået tilsendt disse to lidt dyre absinther og vil meget gerne have råd om, hvordan man får bedst smag ud af præcis dem. Kan Un Emile (med sine 45%) overhovedet brænde? |
Forfatter: | Dextrose [ 20 jan 2006 20:20 ] |
Titel: | |
Nashet skrev: Husk at det iskolde vand skal hældes/dryppes langsomt over sukkeret på skeen. Kunsten er at ramme det rette blandingsforhold mellem vand og absinth og samtidig få sukkeret opløst ordentligt. Personligt foretrækker jeg 3 eller 4 dele vand til 1 del kraftig Absinth (70+%)... |
Forfatter: | 321 [ 20 jan 2006 21:19 ] |
Titel: | |
Nej nej nej! Du må ikke brænde sukkeret ![]() Det ødelægger smagen! |
Forfatter: | Avanti [ 21 jan 2006 12:49 ] |
Titel: | |
Hvad er det særligt gode ved at drikke absint? Har jeg forstået det rigtigt, at der ikke er "thujone" og den slags i længere? ... Hvilket vil sige, at I synes, det smager godt? (Har prøvet det engang men syntes vist mest, det smagte af sprit...) Hvordan smager det? |
Forfatter: | 321 [ 21 jan 2006 13:38 ] |
Titel: | |
Smagen kan variere, men den lakrids-agitige smag af anis er nok det første man smager. Malurten giver lidt bitterhed og fennikel, isop og andre urter indgår også ofte i blandingen. |
Forfatter: | Halifaxxx [ 21 jan 2006 14:30 ] |
Titel: | |
*Ad Hoc* Nice! Du har fået gaflet dig et par af de helt gode mærker. Tillykke med det! Pernod 68 har jeg kun smagt én enkelt gang ved lejlighed, men Pontarlier's har jeg drukket meget af. Og med stor fornøjelse må jeg tilføje. Når man blander den er det som de fleste gode absinther en beslutning om hvorvidt man ønsker en mild (nogle ville nok sige "vandet") smag eller om man er til den lidt kraftigere, mere aromatiske absinth-oplevelse. Personilgt vil jeg hellere have at det kradser lidt i halsen og at man så samtidig har rig mulighed for at nyde alle nuancerne i smagen. Jeg blander nok omkring 1:3 eller måske lidt stærkere. Jeg har sådan et antikt fransk "swirl"-glas hvor man bare fylder hvirvlen i bunden. Jeg har faktisk aldrig målt hvor meget der er i. Hvad angår sukker, synes jeg den skal have rigeligt. Mange vil sikkert finde mig smagløs, men jeg synes sukker går rigtig godt med nogle af "bundtonerne" i Pontarlier's smag. Husk forresten at vandet skal være iskoldt. Især om sommeren. Så flyder louchen også noget langsommere og olierne når ligesom en gul mellemfase indtil de skifter over til den smukke hvide. Pernod'en har jeg som sagt ikke den store erfaring med, men you tell me? ![]() |
Side 1 af 2 | Alle tider er UTC + 1 time [DST ] |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group https://www.phpbb.com/ |