Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 11 jul 2020 03:56


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 27 feb 2019 19:01 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 06 jan 2019 17:15
Indlæg: 19
Hey

Jeg har været i udbredelse for ADHD og har for den sags skyld fået diagnosen.

Men inden vi fik noget egentlig medicinering sat igang blev jeg ret uenig med min psykiater og har egentlig ikke lyst til at komme tilbage.

Og psykiatere hænger ikke på træers og har efterhånden indset at jeg måske må rejse langt for igen at blive udredt.

Så er der nogen der har gode erfaring med en psykiater, som er til at snakke med ? - han skal jo selvsagt ikke være alt for kantet - menneske ligefrem måske...

Er også indstillet på at betale selv, hvis det skulle være.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 01 mar 2019 02:20 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 25 feb 2019 12:36
Indlæg: 5
Hej Cocaman.

Hvor i landet er du cirka fra? Står der noget i din journal om at du misbruger medicin eller stoffer?
Jeg tænker at din henvisning, fra lægen, ikke længere er åben da den så at sige er "brugt" - uden at være stråsikker på dette postulat. Men jeg tænker du kan prøve at ringe til din læge, og få en ny henvisning - så du i det mindste slipper for at betale selv.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 01 mar 2019 06:50 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 28 okt 2018 23:57
Indlæg: 108
du ringer til din egen læge og får en ny henvisning hvis det er nødvendigt men spørg først om medicinen er noget lægen ikke kan starte dig op på . de må gerne udskrive psykofarmica de stiller jo bare ikke diagnoser som psykiater gør men den del har du jo fået på plads.

udfra min erfaring med psykiatere er det svært at finde en psykiater der ikke er kantet og ligefrem et menneske men du kan søge på alle psykiatere der er ansat i regionen på sundhed .dk https://www.sundhed.dk/borger/guides/fi ... =Psykiater

bare læs på deres hjemmeside og ring dem op en af gangen om nødvendigt.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 05 mar 2019 20:58 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 28 okt 2018 23:57
Indlæg: 108
jeg fandt den her liste over psykiatere de har ADHD som speciale. jeg kender ikke nogen af dem og kan ikek anbefale en psykiater men du kan ringe til dem en efter en og se om der er en som du kan bruge til noget

http://www.altomadhd.dk/den-komplette-l ... osen-adhd/

da det er et spørgsmål om både kemi mellem jer og indsigt i din sygdom så er du nødt til at selv kontakte dem en efter en indtil du finder en som du har det godt med . men held og lykke.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 05 mar 2019 21:10 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 05 okt 2016 10:24
Indlæg: 510
Vær din egen psykiater og find nogle andre som specialiserer sig i samtaleterapi, eller hvad du ellers kunne forestille dig af terapeutiske discipliner du kunne have behov for udover medicin. Psykiatere i dag har ikke tid eller overskud til at holde sig opdateret såvel som velinformeret på hverken bivirkninger eller ny viden på feltet desværre.

Skrev engang noget om en mulig "kur" ud fra hvad jeg selv havde haft held med, den kommer her:

Jeg vil starte med at introducere den første, og i mine øjne vigtigste plante, i denne behandling. Planten hedder Bacopa Monnieri og er i tusindvis af år blevet brugt i Asien og Indien især for at skarpe sindet, balancere følelserne og forbedre hukommelsen. I dag har studier fundet ud af hvilke aktive stoffer som udgører denne virkningsflade i planten. Der er tale om en gruppe molekyler kaldet Bacosider som har en unik indvirkning på vores hjerner. De øger bl.a. myelinlagene omkring de axoner som vores neuroner har imellem sig. Samtidigt øger den neurogenisis (udviklingen af nye og eller reparationen af neuroner) som faktisk også medvirker til at nye forbindelser dannes så
”tætheden” i vævet og kompleksiteten øges. Det ses ofte som en øget logisk tankegang, forbedret hukommelse og et stabiliseret humør. Derudover agerer den som en kraftig anti-oxidant som beskytter systemet og øger blodtilførslen til hjernen. Dette er selvfølgelig yderst forsimplet, men giver et meget godt billede af hvor effektiv behandling med Bacopa eller Brahmi som den hedder i Indien, kan være.

Bacopa Monnieri har derfor længe været under radaren til behandling af alt fra Alzheimers til psykiske lidelser, og den har vist sig at være særdeles effektiv til især begyndende Alzheimers såvel som ADHD. Der er lavet mange studier ifm. brugen af Bacopa til div. lidelser men jeg vil citere nogle relevante og linke til siderne under, så der kan læses videre. Det skal siges at der i studierne, bruges betydeligt lavere doser ift. det anbefalede samt det jeg personligt, har erfaret er bedst, men selv i små doser, er resultaterne utroligt positive. Idet Bacopa er blevet taget igennem tusinder af år er det yderst veltolereret i mennesker og der findes tusindvis år gamle skrifter som hylder planten for dens effekt på især hukommelsen. Der meldes ikke om nogen seriøse bivirkninger, udover en anelse træthed og mild maveonde ved for store doser men det er kun i den første periode for et mindre udsnit. Det afhjælpes ved at tage det lige inden søvn.

Citater fra studier: ”SBME(standardized Bacopa Monnieri extract) significantly reduced the subtests scores of ADHD symptoms, except for social problems. The symptom scores for restlessness were reduced in 93% of children, whereas improvement in self-control was observed in 89% of the children. The attentiondeficit symptoms were reduced in 85% of children. Similarly, symptom scores for learning problems, impulsivity, and psychiatric problems were reduced for 78%, 67%, and 52% of children, respectively. It was observed that 74% of the children exhibited up to a 20% reduction, while 26% of children showed between a 21% and a 50% reduction in the total subtests scores.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24682000

”In a 12-week, double-blind, randomized clinical trial, children with ADHD who took 50 milligrams twice a day showed significant improvement over children receiving a placebo in tests of mental control, logical memory and paired associated learning.Evaluation of study subjects did not occur until four weeks after stopping bacopa usage, indicating that the supplementation had a lasting effect.” https://draxe.com/bacopa/

Som note skal det nævnes at der allerede er mange især i USA som bruger Bacopa til deres børn med ADHD som nævner gode resultater, så det er ikke noget nyt og farligt som ikke er testet. Faktisk er der mange læger inden for psykiatrien i Indien som tager Bacopa selv, og samtidigt giver det som behandling til deres patienter hvilket jeg finder ret interessant ift. hvordan vores psykiatri bruger medicin.

Den bredspektrede løsning.

Bacopa Monnieri ville så den primære ingrediens i første omgang, men udover det vil jeg anbefale en god kombination af nogle andre, til det jeg kalder aftenkapslen.

Aftenkapslen vel bestå af midler som bedst optages om natten og ikke påvirker søvnen negativt men medvirker til en dyb søvn og beskytter hjernen imens. Jeg vil samtidigt foreslå en morgenkapsel/eftermiddagskapsel, som også vil bestå af de adaptogener som derimod vil give energi og ej er gode at tage inden søvn.

Ideen med morgenpillen/eftermiddagskapslen imitere de øgede energiniveauer som Methylphenidatet/Dexamfetamin, medfører når man vælger at trappe ned/afprøve denne mulighed.
Når man trapper ud af Methylphenidat/dexamfetamin-baserede præparater vil man som oftest opleve manglende motivation, irritabilitet, træthed, for at nævne nogle få, så det er vigtigt at tage det ind i sine overvejelser at man skal substituere med noget andet som har en slags stimulerende effekt. Derudover bliver alle ingredienserne i morgenkapslen mange steder også brugt som alternativ behandling af børn med ADHD og der er lavet noget forskning på nogle af dem som viser gode resultater.

Forslag til indhold i kapsler:

Aftenkapslen kunne bestå af en størrelse 00 kapsel med:  400mg Bacopa Monnieri Ekstrakt  150mg Nordisk Blåbær Ekstrakt  100mg Citron Melisse Ekstrakt  100mg Baldrian Ekstrakt

Morgenkapslen som også kan tages efter behov om eftermiddagen kunne bestå af en størrelse 00 kapsel med:  300mg Ashwhaganda Ekstrakt (Indisk Ginseng)  150mg Panax Ginseng Ekstrakt  200mg Rhodiola Rosea Ekstrakt (Rosenrod)  100mg Ginkgo Biloba Ekstrakt.

Evt. Ekstra supplering som anbefales:

2 x Fiskeolie kapsel (gerne en sammen med hver aftenkapsel/morgenkapsel) 1 x Vitamin B complex tablet (Morgen) 1 x Zinc + Magnesium kombi tablet (Aften) 1 x L-theanine tablet – (En aktiv aminosyre fra grøn te)/bruges i Japan som behandling af ADHD (Aften)

Hvorfor så mange tilskud?

Det kan se en smule omfattende ud, men faktisk er det nogle milde påvirkninger på systemet ift. den medicin som normalt gives til børn med ADHD. Når det er puttet i kapsler vil det også fremstå mere overskueligt og kan ses lidt som en slags multivitamin for ADHD-symptomer. Alle disse finder man også på Matas hylder eller i en helsebutik, men man får desværre ikke viden om hvordan de er gode at kombinere eller hvilke doser som er effektive. Og ofte betaler man op til 20-30x hvad prisen på markedet er, for det rene ekstrakt er.

Mange læger især i udlandet er nu begyndt at gøre det samme, og lave nogle kombinationer af kosttilskud, en tinktur osv. til behandlingen af ADHD især hos børn da de ikke ønsker at give så stærk medicin med så mange bivirkninger. En lille samling af, hvordan forskellige læger i andre dele af verden, har grebet det an, findes nederst på siden her her: http://www.healingarts.org/children/ADHD/herbal.htm

Komplikationer ved disse midler

Der er efter mine bedste anelser og meget research ikke listet eller opdaget nogle komplikationer ved at kombinere disse kosttilskud, og det er stadig forholdsvis små doser som sagtens kan trappes op eller ned efter behov. Jeg har ligeledes personligt afprøvet og taget denne kombination igennem en periode på et halvt år, uden nogle bivirkninger. Da jeg stoppede fortsatte den positive effekt uden at der var nogle former for abstinens, afhængighedsfølelse eller fatigue. En observation man også ser i studierne såvel som den anekdotiske vidensdeling om emnet på nettet.

Dog kan den stimulerende effekt fra Ginseng kombineret med den traditionelle ADHD-medicin, for nogle virke overstimulerende, så det anbefales at bruge det ifm. at trappe ud, og det er især vigtigt at være opmærksom på muligheden for højt blodtryk i starten.

Kort om de andre ekstrakter

Selvom Bacopa er den primære og måske mest effektive til behandlingen af ADHD symptomer så skal den ikke stå alene selvom det ville være effektivt i sig selv. De andre har en ligeså vigtig rolle i at stabilisere, rekreere og balancere den sunde hjerne.

Nordisk blåbær har længe været kendt for at styrke immunforsvaret, agere som en kraftig antioxidant men er for nyligt kommet i søgelyset for dens evne til at forbedre de kognitive evner bl.a. hos børn. Ikke nok med det, så viser eksperimenter også at den har en naturlig måde at øge dopaminniveauerne på ,såvel som evnen til at restituere en skadet hjerne ved at øge proteinforsvaret bl.a. mod inflammation. Nordiske blåbær siges at have over dobbelt så meget af de aktive stoffer anthocyaniner and anthocyanidiner som kultiveret blåbær(amerikanske blåbær), og indeholder også mere Vitamin C og Vitamin E

”Dr. Joseph’s blueberry-supplemented rats also demonstrated improved learning and memory skills as they navigated mazes and found—and then remembered—the location of an underwater platform on which they could rest from swimming. When Dr. Joseph and his colleagues examined the brain tissues of these rats in vitro, they found that dopamine levels were much higher than in the brains of rats in the other groups. Dopamine is an essential neurotransmitter that enables smooth, controlled movements as well as efficient memory, attention, and problem-solving function. Dr. Joseph speculated that blueberry extract might also increase brain cell membrane fluidity while reducing levels of inflammatory compounds, thus slowing the brain’s normal aging process.” http://www.lifeextension.com/magazine/2 ... es/Page-01

”The antioxidant capacity of bilberries and blueberries is another area of potential of these fruits. Antioxidants scavenge various free radicals that damage cell health. "On a fresh weight basis, blueberries have the highest antioxidant capacity of all the fresh fruits and vegetables tested to date," the Blueberry Council notes. ”http://www.livestrong.com/article/511259-bilberry-vsblueberry/

Citron Melisse + Baldrian er for mange en gammel kending som deler deres positive virkning på søvn, angst og udafreagerende adfærd. Citron Melisse virker bl.a. ved at øge mængden af neuro
tranmitteren GABA som medvirker til en bedre søvn samt mindsket angst. Det samme menes Baldrian også at virke på, og begge disse sammen kan være utroligt effektive til behandling af div. symptomer. Der er blevet forsket i denne kombinations virkning på ADHD da man opdagede at det virkede godt på udafreagerende adfærd hos Alzheimers patienter. Forskningen for ADHD var også overraskende positiv:

”According to the results: the percentage of children having strong/very strong symptoms of poor ability to focus decreased from 75% to 14%, hyperactivity from 61% to 13%, and impulsiveness from 59% to 22%. Parent rated social behaviour, sleep and symptom burden showed highly significant improvements. Only two children had mild, transient reactions to the herbs. Researchers concluded that the herbal combination provided a viable option in addition to counselling and education.”http://www.nyrnaturalnews.com/herbal-remedies/2015/11/herbs-toimprove-focus-and-hyperactivity-in-children/ https://healthyfocus.org/5-proven-benef ... rian-root/ Rosenrod er et adaptogen og består af roden fra Rhodiola rosea, som kaldes det da har en duft af roser. Roden indeholder bl.a. glykosidiske fenylpropanoider iform salidrosid og rosavin som de primære, og som forenklet viser sig ved at mindske stresspåvirkningen, balancere energiniveauet og forbedre humøret Nogle studier på dyr har påstår, at ekstrakten af rosenrod kan nedsætte stress provokeret kortisolsekretion. Rosenrod er blevet brugt i en del andre lande til behandlingen af ADHD symptomer med lovende resultater men forskningen i bl.a. USA er først begyndt for alvor de senere år. Dog bruges Rosenrod af flere og flere med ADHD som sværger til dens stabiliserende virkning på humøret og energiniveauerne.

”Rhodiola’s efficacy was confirmed in a 2011 review of 11 placebo-controlled human studies. The reviewers considered studies that all had study designs rated as moderate to good quality, and the analysis of their combined data concluded that Rhodiola rosea might have beneficial effects on physical performance, mental performance, and certain mental health conditions. The reviewers noted that very few adverse events are reported, suggesting a good safety profile” https://www.drweil.com/vitamins-supplem ... t-ailsyou/

Ashwhaganda eller Withania somnifera, tilhører natskyggefamilien som bl.a. inkluderer tomater, peber/chili, kartofler, tobak mf. Ashwhaganda ligger sig meget tæt op ad Ananaskirsebær/Tomatillos i sin udformning og disse to er særligt tæt beslægtet. Ashwhaganda klassificeres som en adaptogen og har vokset i indien i tusindvis af år, og er også blevet inkoorporeret i deres holistiske system Ayuveda, som en af deres vigtigste urter. Meget tit bruges Ashwhaganda samnen med Bacopa da det opleves at de har en god synergi og balancerer nogle af effekterne. Nogle af de aktive stoffer ligger molekylært meget tæt op af ginsenosider som findes i Ginseng. Derfor kaldes Ashwhaganda flere steder for Indisk Ginseng. I vesten bruger vi som oftest udelukkende roden som bl.a. indeholder Withanolider samt nogle forskellige alkaloider som medvirker til at mindske stresspåvirkninger, forbedre søvnen, og øge evnen til mental fokus.

”In this double-blind, placebo-controlled study, twenty healthy males were given 500 mg of ashwagandha root extract for fourteen days. Significant cognitive improvements were seen in reaction-time tests, discrimination tests, and in card sorting tests, among many others. These results show ashwagandha’s ability to support attention, memory, focus, concentration, and responsiveness and coordination between the mind and motor functions.” ”In a survey study of 218 healthy participants taking (..) (1200 mg two times a day), for one month, participants noted a 66.9% improvement in sleep quality. This is likely because it decreased stress levels in the participants. The herb also showed the positive effect of enhancing people’s emotional health by 42%. The positive effects on emotional health translated to the participants’ social life and social activities becoming improved by nearly 45.8%. The participants were better able to
participate in activities like visiting friends and relatives and enjoying social activities and hobbies.” https://www.banyanbotanicals.com/info/b ... know-about

Panax Ginseng eller bare Ginseng som de fleste kender den, er efterhånden et af verdens mest udbredte kosttilskud. Og det er der selvfølgelig en grund til da roden længe har haft stor status i Asien såvel som i Amerika dog under en anden subart. Nogle af de aktive stoffer i Ginseng kaldes ginsengosider og udover at være anti-inflammatoriske, agere som anti-oxidant, og modvirke kræft, så har planten et væld af positive virkninger på den fysisk såvel som mentale stamina. Planten har været kendt i så mange år at der er lavet utallige studier på det som ofte viser noget forskelligt, hvilket måske igen tyder på at Panax Ginseng jo netop agerer som en adaptogen og tilpasser og balancerer det enkelte system.

”The results of two small studies,10,11 each including about 30 young, healthy volunteers who received 200 mg of G115 daily for eight weeks, showed improvement in certain psychomotor functions (i.e., better attention, processing, and auditory reaction time), social functioning, and mental health. However, some of the effects present at the fourth week disappeared by the eighth week." http://www.aafp.org/afp/2003/1015/p1539.html

”It has been demonstrated that herbal extracts of ginseng can exhibit activities that target the dopaminergic (dopamine-related) pathway and can exhibit neuro-protective benefits for these pathways. This is important, because ADHD is often chemically characterized by deficits in this pathway, which typically include reduced dopamine levels in the regions between neuronal cells throughout various key regions of the brain (ones that, among other things, are responsible for attention span, screening out irrelevant stimuli, and impulse control). There are even implications that ginseng compounds can accelerate the neurodevelopment process from stem cells” http://adhdtreatment-options.blogspot.d ... nseng.html

Ginkgo Biloba eller tempeltræet som det også kaldes, stammer faktisk fra en af de ældste former for træer endnu lever på jorden. Det kan bl.a. ses på bladene som stadig har en af de tidlige udformninger/design og endnu ikke har udvilket det mønster af netribben og ledningsstrenge som kendetegner de blade vi typisk ser. Ginkgo har en lang tradition som tilskud især i Asien hvor det groede, selvom det faktisk har vokset i Danmark før istiden viser fosiler. Ginkgo Biloba indeholder bl.a. ginkgolider og flavoglykosider som er med til at øge blodgennemstrømningen til hjernen, og samtidigt agerer som en anti-oxidant som beskytter neuronerne. Den øgede blodgennemstrømning er især god når de andre aktive stoffer fra kapslerne skal fordeles bedst muligt i systemet.

”Researchers tested a Ginkgo biloba extract called EGb761 on 20 children diagnosed with ADHD in an open clinical protocol. The children were given the Ginkgo extract for three to five weeks at a dosage of up to 240 milligrams. This maximum dosage was given to those children who did not have immediate effective responses to a lower dose over the initial period of three weeks. (..)”Contingent negative variation (CNV) testing utilizes magnetoencephalography (MEG) to measure the amplitudes of brain waves that correspond to attention and stimuli. These waves are thought to originate from the premotor cortex. The researchers found that the Ginkgo extract improved ADHD symptoms among the children. This improvement corresponded with improved CNV results.”http://www.greenmedinfo.com/blog/ginkgobiloba-extract-improves-adhd-symptoms-children https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25163996Supplerende tilskud:
Links med info om de supplerende tilskud: Fiskeolie, Vitamin B complex, Magnesium, Zinc og Ltheanine. Da de alle er forholdsvis kendt og allerede findes i de fleste hjem i den ene eller anden form, vil jeg ikke uddybe disse, og en hurtig søgning på google vil også finde en masse.

Fiskeolie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18072818 Vitamin Bs: http://www.progressivehealth.com/adhd-vitamin-b.htm Magnesiumhttp://www.sciencedirect.com/s ... 3015000555 Zinc: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20034331 L-theanine: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22214254 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18296328 https://88herbs.com/natural-supplements-adhd/

Estimat for priser for behandling:

At købe kosttilskud kan være en dyr fornøjelse, især når man skal have flere forskellige. Man kan ende med at betale op til 200kr for et glas med 30 kapsler/tabletter med ekstrakt som er fortyndet med stivelse, så flere og flere er begyndt at lave deres egne kapsler. Det gøres både for at spare penge, men også for at være mere selektiv med hvilke kosttilskud man bruger i hvilke doser.

Bacopa Monnieri ekstrakt 150 kr pr 100g Blårbær ekstrakt 136 kr pr.100g Citron Melisse ekstrakt 120 kr pr.100g Baldrian ekstrakt 130 kr pr.100g Ashwaganda ekstrakt 104 kr pr. 100g Panax Ginseng ekstrakt 150 kr pr. 100g Rosenrod ekstrakt 140 kr pr.100g Ginkgo Biloba ekstrakt 170 kr pr. 100g

Samlet pris: (Inkl fragt).................................................................................... 1100 kr. /1.375 pr g

En tom kapsel kan indeholde ca. 700-800mg (750mg) og koster 12.5 øre pr stk. Ved benyttelse af 3 kapsler om dagen bliver den daglige udgift således på 4 kr. og 25 øre/127 kr. pr. Måned.

Den supplerende behandling:

90 tabletter Zinc/magnesium fundet til: 51 kr med fri fragt: 17 kr pr. Måned. 90 kapsler fiskeolie Omega 3, 30% DHA/EPA fundet til 80 kr inkl. fragt 67.5 kr pr. Måned 90 tabletter Vitamin b complex inkl.vitamin C. fundet til 63 kr med fri fragt. 21 kr pr. Måned 90 tabletter L-theanine 200mg fundet til 160 inkl. fragt 53 kr pr Måned

Samlet pris:................….......................................................................................158.5 kr. pr. Måned

L-theanine kan købes som pulver og puttes i kapsler med større dosis på 350 mg -500 mg til 170 for 100 g, til en pris på ca. 25 kr om måneden (500mg) og dermed sænke den månedlige udgift til: 130,5 kr.-

Den samlede behandling i form af 3 kapsler pr. dag med supplerende tilskud kommer omtrent til at koste:

285,5 kr. - pr. 30 dage


En jungle af mastodonter, krejlere og uigennemsigtighed

Mange forsøger sig med at prøve nogle af de firmaer som sælger kosttilskudsabonnementer, eller små blisterpakker til overpris og bliver igen svigtet for en helhedsorienteret og og evidensbaseret behandling. Flere af de firmaer: herbadit og vitadat som især ældre nares til at købe fra, hyrer kendte til at reklamere for dem, og er i høj grad utroværdige, såvel som uvirksomme, især i de små doser der udbydes. De laver kvalitetskontrol for dem selv, og man risikerer ofte at ende med at købe kinesiske ekstrakter i dyre domme, som ikke er godkendt og ofte faktisk består af ris, soja eller palmepulver. Selv i anerkendte amerikanske butikker, viste 4 ud af 5 kapsler sig slet ikke at indeholde noget fra den plante den reklamerede med. http://inhabitat.com/fda-finds-herbalsu ... -no-herbs/ Det er til at blive ærgerrig over at se at når lægerne ikke kan hjælpe, så søger folk så andet steds hen, og bliver også rippet for deres tid og penge såvel som svigtet ift. viden om hvad der reelt virker. Det er bl.a. derfor at der er så mange som ikke længere stoler på effekten af, hvad de rigtige kosttilskud, til den rigtige tilstand faktisk kan hjælpe med. I stedet håber man på at lægerne kan hjælpe, som både har travlt og i høj grad er indirekte/direkte påvirket af medicinalindustrien, men det er ofte forgæves og bliver mødt med medicin som ikke fungerer for den enkelte. Meget af den
medicin man får for ADHD bygger hurtigt tolerance og har enormt afhængighedspotentiale, mange af de antidepressiver som deles ud, virker ikke bedre end placebo og virker kun godt på en lille gruppe. 1 ud af 10 i nogle tilfælde. Meget at den medicin som skulle behandle angst (benzodiazapiner) gør folk afhængige og medfører alt fra øget angst til psykoser ved nedtrapning. For ikke at nævne den nye generation af anti-psykotisk som medvirker til vægtøgning, brystvæv hos mænd og studier nu har vist æder af det ”grå” hjernevæv således at hjernen i teorien skrumper. Kombiner det med en medicinalindustri som forsøger at markedsføre deres antipsykotisk som antidepressiv eller angstbehandling (læs Abilify) for at tjene mere, og så har man en farlig cocktail hvor de fleste ikke ved hvad man egentlig skal stille op. Samtidigt er meget af den forskning som refereres til, sponsoreret af de selv samme firmaer, så det hele bliver utroligt svært at navigere i.

Ligesom olie-industrien ikke er interesserede i at sælge effektive solceller, så skal man huske det ikke er i medicinalindustriens interesse, at sælge kure men i stedet sælge plastre eller ”abonnementer” på sundhed. Dvs. medicin som holder symptomer væk uden at helbrede. Man skal dog heller ikke romantisere Østens medicin, og som en tommerfingeregel er Østens/den traditionelle medicin, bedst til at behandle kroniske lidelser, og Vestens er bedst til de akutte. Man vil helst ikke have en heksedoktor til at foretage en kompliceret operation med et rustent sværd i en svedehytte. På den anden side skal en læge med speciale i fødder heller ikke stå for medicineringen af folk med depression eller eksistentielle kriser, når han hellere vil tale om ligtorne end at læse studier på bivirkninger.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team