Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 23 jul 2025 23:25

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 6 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 18 mar 2004 10:37 
Offline
In our memories

Tilmeldt: 20 jul 2001 01:01
Indlæg: 1073
Så får politistaten Danmark måske snart endnu en undskyldning for at kigge borgerne over skulderen,.. læs selv her:

Bekendtgørelsen skal fortælle de danske teleselskaber, hvad de skal gøre for at føre terrorpakkens krav ud i livet. Den vil kræve, at de danske tele- og internet-selskaber deltager aktivt i bekæmpelsen af terror ved at logge data om deres kunders brug af telefoni og internet i et år. Gennem dommerkendelser skal politiet dermed kunne kortlægge trafik på nettet for at finde kommunikation mellem terrorgrupper.

http://comon.dk/index.php?page=news:show,id=17098


Hvis du ikke allerede kommunikere sikkert på nettet, så læs mere her:
http://www.psychedelia.dk/forum/viewtopic.php?t=6863


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 18 mar 2004 12:35 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 17 feb 2004 13:36
Indlæg: 292
Geografisk sted: Tæt på Roskilde
Det er sørgeligt at tænke på hvordan verden (om ikke andet den vestlige) vil se ud om 20-30 år hvis vi ikke siger stop.
Satelitter kan se hvilken hårfarve man har, vores telefoner kan aflyttes og man kan blive ved.
Hvis vi ikke snart sige stop ender resten af verden som London... Kamera overalt (Det er da i London ikke?). Jeg vil kunne sætte mig i en park og ryge en joint uden jeg 2 uger senere får tilsendt en sigtelse, fordi et overvågningskamera har optaget at jeg har røget hash...


Hvis jeg havde noget hash ville jeg finde en park og ryge...


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 26 mar 2004 10:29 
Offline
In our memories

Tilmeldt: 20 jul 2001 01:01
Indlæg: 1073
DD>> Apropos kameraovervågning: http://www.tycho.dk/article/view/2024/1/32

+

Så er der måske ikke langt igen, Fjog har storebror med på sidelinien:

Mere overvågning i Europa ( http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=2337786:fid=8740/ )

Af JESPER KONGSTAD og PIERRE COLLIGNON Jyllands-Postens korrespondent

EU-landene får ikke en fælles efterretningstjeneste, men der skal indsamles flere oplysninger om borgerne. Indgrebene kritiseres for at føre til et kontrolsamfund.

Bruxelles EU vil ruste sig til kampen mod terrorisme ved at indsamle flere oplysninger om borgernes pas, flyrejser, telefonsamtaler og brug af internettet.

Derfor advarer flere borgerretsgrupper mod, at EU-landenes reaktion på bomberne i Madrid vil føre til indgreb i lovlydige menneskers privatliv.

»Flere af forslagene fører til en bred overvågning af alle i Europa, og det kan potentielt bruges til social og politisk kontrol,« hedder det i en erklæring fra Statewatch - en britisk organisation, som forsvarer civile rettigheder.

EU-lederne, som er samlet til topmøde i Bruxelles, vedtog i aftes en ny plan til bekæmpelse af terrorisme. Meningen er at udvise sammenhold og handlekraft efter et år præget af dyb splittelse i Europa.

Fælles registre
De vigtigste nyskabelser i EU's terrorplan handler om at oprette fælles registre om terrordomme og attentater, så oplysninger om sprængstoftyper og terrormetoder samles centralt. Derudover lægges der op til en mere bred overvågning af borgerne.
Topmødet slog fast, at EU-landene senest i juni 2005 skal indføre nye pas, der indeholder biometriske data - f.eks. fingeraftryk. Allerede i år bedes EU-Kommissionen stille forslag om, hvordan politimyndigheder kan få lov til at bruge flyselskabernes oplysninger om deres passagerer, og der stiles mod at indføre EU-regler om, hvordan udbydere af internetforbindelser og telefoni skal gemme data om kundernes brug af deres tjenester.

Danmark er allerede langt fremme på det område. Folketinget vedtog efter den 11. september 2001 regler om, at internetudbyderne skal gemme trafikdata i et år. Derudover har regeringen netop foreslået at pålægge teleselskaber og internetudbydere at gemme indholdet af sms og e-mail i tre måneder. Flere andre EU-lande har dog ikke så vidtgående regler, og derfor ventes forslagene at vække stor debat - ikke mindst i Storbritannien og Irland, EU's nuværende formandsland.

»Vi må gøre alt for at beskytte vore borgere mod terrortruslen og på samme tid sikre, at fundamentale menneskerettigheder respekteres,« sagde den irske regeringschef, Bertie Ahern, i aftes.

»Vi ville gå terroristernes ærinde, hvis vi gjorde indgreb i de grundlæggende frihedsrettigheder, men det ville omvendt være tossegod naivitet at undgå at opsnappe beskeder om terror. Dermed risikerer man, at terroristerne underminerer vores samfund,« sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Ingen revolution
På efterretningsområdet sker der ingen revolution. De fleste lande afviser at samle følsomme oplysninger fra deres sikkerhedstjenester i et centralt EU-organ. Derfor er der kun lagt op til, at EU's såkaldte situationscenter, som i dag producerer analyser om trusler i resten af verden, fremover også skal analysere terrortruslerne på europæisk territorium. Europol, EU's politisamarbejde, skal også reaktivere en arbejdsgruppe om terrorisme, som blev nedlagt sidste år på grund af manglende interesse fra medlemslandene. EU's udenrigschef, Javier Solana, er blevet bedt om at komme med forslag om øget udveksling af operative oplysninger om konkrete terrorceller, men man skal ikke vente sig et »big bang«, som en kilde tæt på Solana udtrykker det.
Det vurderes som urealistisk at bede de nationale spiontjenester om at lægge deres mest sensitive oplysninger frem i et forum med repræsentanter fra 25 medlemslande.

Handling bag
Hovedbudskabet fra EU-topmødet er, at der nu skal sættes mere handling bag løfterne om et tættere samarbejde mod terrorismen. EU vedtog allerede en terrorplan efter den 11. september, men mange af tiltagene er fortsat ikke blevet gennemført i medlemslandene.
»Disse forsinkelser er utilgivelige efter det, der er sket i Madrid,« sagde Romano Prodi, formand for EU-Kommissionen.

Fra nu af vil EU også have en særligt udpeget terrorchef, hollænderen Gijs de Vries. Den nye sikkerhedskoordinator skal fungere som indpisker over for EU-landene for at sikre, at de ikke slækker deres indsats mod terrorismen.

Gijs de Vries, som er tidligere viceindenrigsminister, skal også tage sig af EU's samarbejde med andre lande for at bekæmpe terrorisme. Det vil først og fremmest sige, at han skal holde tæt kontakt med USA og lægge pres på lande i den muslimske verden for at få dem til at spore og fange flere mulige terrorister.

pierre.collignon@jp.dk og jesper.kongstad@jp.dk




Hvor er du henne i alt det her!?

Hvordan forholder du dig allerede nu til, at Regeringen har pålagt internetudbyderne at gemme trafikdata i et år,.... og hvordan vil du føle, hvis Regeringens forslag om at pålægge teleselskaber og internetudbydere om at gemme indholdet af sms og e-mail i tre måneder bliver en realitet. Og er der for resten ikke allerede sager, hvor de har kigget i gl. sms’er?

Hvordan kan man føle sig fri i sådan en Verden, uanset om man har noget at skjule eller ej!!? :?


dEEP


Top
 Profil  
 
Indlæg: 03 jun 2004 12:07 
Offline
In our memories

Tilmeldt: 20 jul 2001 01:01
Indlæg: 1073
Nettelefoni truer terrorindsats

Af MICHAEL STENVEI

Telefonsamtaler via internettet er stort set umulige at overvåge. Indsatsen mod terror kan derfor undermineres af internettelefoni, advarer teleeksperter.

„ Hvis en terrorist uhindret vil planlægge et angreb på Danmark, skal han blot anskaffe sig en IP-telefon. ”
Adm. direktør Torben Rune, Netplan



Billige telefonsamtaler via internettet, IP-telefoni, svækker regeringens bestræbelser på at bekæmpe terror ved bl.a. at overvåge al telefontrafik i Danmark.

Flere teleeksperter peger på, at f.eks. samtaler, ført gennem gratis internetprogrammer som det populære Skype, stort set er umulige at aflytte, og eftersom IP-telefoni heller ikke indeholder et traditionelt telefonnummer, som er låst til en bestemt adresse, er det samtidig meget besværligt at spore opkaldene.

»Har man ondsindede ting i tankerne, er det forholdsvist sikkert at kommunikere over internettet med disse produkter,« erkender Per Rasmussen, direktør i TDC med ansvar for selskabets private internetkunder.


TDC i nøglerolle
TDC spiller ellers en hovedrolle i den antiterrorpakke, som justitsminister Lene Espersen (K) sendte til høring i slutningen af marts, og som er tænkt til at træde i kraft næste år.
Per Rasmussen forklarer, at problemet set i forhold til regeringens antiterrorpakke og politiets øgede overvågningsindsats er, at det i realiteten er umuligt for TDC at registrere en samtale mellem to personer ført over internettet via f.eks. Skype-programmet, med mindre man på forhånd er bekendt med, at samtalen vil finde sted.

Andre gratisprogrammer sender samtalerne via en hovedcomputer, der sjældent vil stå i Danmark, og derfor vil en øget overvågningsindsats heller ikke den vej rundt komme politiet til gavn, påpeger Torben Rune, adm. direktør i teleanalysefirmaet Netplan.

»Hvis en terrorist uhindret vil planlægge et angreb på Danmark, skal han blot anskaffe sig en IP-telefon,« lyder hans kommentar til den sikkerhedsmæssige situation.

Allerede i dag tilbyder en lang række mindre danske internetudbydere billige telefonopkald via internettet, hvilket i løbet af to år ventes at lokke 750.000 danskerne til at skifte stuetelefonen ud med en IP-løsning.

Hertil kommer, at Skype-programmet efter blot halvandet år på markedet allerede bruges af mere end 10 mio. personer rundt om i verden.

I USA har man længe været opmærksom på, at IP-telefoni kan være en tikkene bombe under terrorbekæmpelsen. Af samme årsag undrer Torben Rune sig højlydt over, at offentlige myndigheder ikke for længst har fået øjnene op for problemet.

Det er Politiets Efterretningstjeneste (PET), der fører an i krigen mod terror. Politiets hemmelige tjeneste forklarer imidlertid, at man aldrig udtaler sig om konkrete metoder.

Af samme årsag ønsker tjenesten ikke at kommentere den rejste problemstilling. Men PET's øverste chef, politimester Lars Findsen, har tidligere forklaret i pressen, at muligheden for at foretage IP-efterforskning har meget stor betydning for PET's indsats på terrorområdet.

Eksperternes advarsel kommer netop som regeringen og Dansk Folkeparti har meddelt, at man er parat til at give PET yderligere 135 mio. kr. frem til 2006 for bl.a. at styrke overvågningen af danskernes telefonsamtaler og aktiviteter på internettet.


http://www.jp.dk/itogc/artikel:aid=2450014/


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 03 jun 2004 13:18 
Offline
Psykedelisk Syreperker
Brugeravatar

Tilmeldt: 21 maj 2003 01:01
Indlæg: 2633
Geografisk sted: Acidophilic environments
Nej, hvor er det dog sørgeligt. Så sørgeligt, at jeg helt har opgivet at brokke mig mere... det nytter simpelthen ikke.

Det er en syg, syg, syg, syg, syg, syg verden vi lever i, og det kan ikke siges for ofte.

_________________
"I don't know if God exists, but it would be better for his reputation if He didn't." -Jules Renard
"Then there was LSD, which was supposed to make you think you could fly. I remember it made you think you couldn't stand up, and mostly it was right.“ -P. J. O'Rourk


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 03 jun 2004 16:31 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 12 jan 2003 02:01
Indlæg: 4780
Hahaha, hvor fedt at de ikke kan aflytte Skype! Hvor magtesløse er de så ikke overfor IM-klienter som bruger kryptering? BWAAAAAAHAHAHAHAHA! :mrgreen:

_________________
Der er ingen planet B.


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 6 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 9 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team