yeti skrev:
Treasure skrev:
Der er ikke nogen signalstoffer, der bliver optaget af receptorerne på de postsynaptiske celler. Husk på at de postsynaptiske receptorer befinder sig primært på selve cellekroppen, altså soma, og neuronets dendritter.
Okay, vil du ikke forklare præcist hvad der sker når et signalstof binder sig til en receptor? Smider receptoren bare signalstoffet tilbage ud i synapsen?
Receptoren gør for så vidt ikke noget - et stof, f.eks. serotonin, bliver udløst ud i synapsen og bevæger sig over den korte spalte der er, hvor det så vil binde sig til en serotonin-receptor i et kort øjeblik, og derefter løsne sig. Måske vil det blive tiltrukket af receptoren igen og binde sig igen eller måske vil det blive nedbrudt. Selve dynamikken bag reguleringsmekanismerne har jeg ikke helt styr på, men jeg ved dog at receptorstimuleringen foregår ved at et transmitterstof binder sig i et kort øjeblik og herefter løsnes. I bindingsøjeblikket, vil receptoren reagere og, i nogle transmitterstoffers tilfælde, åbne for en ionkanal, så der strømmer ioner ind i neuronet. I serotonins sted, eller ihvertfald for de fleste typer af serotonerge receptorer, vil det sætte gang i nogle intracellulære mekanismer og aktivere cAMP (cyklisk AMP), som så gennem flere led åbner for en ionkanal. De fleste serotonerge receptorer er derfor det man kalder G-protein koblede (da de fleste serotonerge receptorer aktiverer et G-protein kompleks inde i cellen, som sætter processen i gang.).