Halløj i hulen.
Syntes over det sidste stykke tid at mange har spurgt ind til dosis, tilberednings metode og hvilken kaktus de skal benytte for at få et trip ud af det. Derfor har jeg valgt at lave denne guide, sådan nogle af spørgsmålene kan besvares gennem et link til denne guide.
Inden i begynder på noget, så sørg for at læse godt op på hvad det er i har gang i. Meskalin er ikke et legetøj og selv en med større erfaring indenfor den psykedeliske verden, kan blive overvældet af denne type trip.
Hvis der så lægger lidt af et "Brian" gen i dig, hvor du efter blot 45 minutter tænker "Det virker ikke, jeg tager lige lidt mere," ja så kan du være uheldig at trippet trækker ud til et 24 timers trip, frem for kun 12 - 16 timer.
Kaktus tager omkring 3-4 timer før det rigtig slår igennem, så vent!
Endnu en ting, varigheden af denne type trip er rigtig lang, så hvis du får bad trip eller ombestemmer dig to timer efter indtag,- så står du med lort til halsen.
Mange af de trip rapporter der er lavet her på psychedelia er gået gangske godt, men har læst eksempler hvor folk kommer i en tilstand, hvor ingen kan kommunikere med dem. Dette er blot en anbefaling men læs nogle af trip rapporterne her indefra og evt. google nogle bad trip rapporter.
viewforum.php?f=51Understående er kun
Grove estimationer, da der er mange variabler der spiller ind for hvor stærk netop din kaktus er!! Eneste måde du kan være sikker er ved en fuld ekstraktion.
De 3 kaktus arter der bliver nævnt er de mest kendte. Dosis ud fra længde er lavet ud fra en kaktus med en tykkelse på 5 - 7,5 cm. Denne dosis svare til et stærkt trip, så hvis det er første gang, kun 2/3 dosis!
Trichocereus Pachanoi
Frisk: 0,5 meter kaktus
Tørret kaktus skind: 50 - 100 g
Frisk skind: 500 - 1000 g
Trichocereus Peruvianus
Frisk: 0,4 meter kaktus
Tørret kaktus skind: 30 - 70 g
Frisk skind: 300 - 700 g
Trichocereus Bridgsii
Frisk: 0,4 meter kaktus
Tørret kaktus skind: 30 - 70 g
Frisk skind: 300-700 g
Det er klart bedst at skralle kaktussen, for at veje det mørkegrønne skind, frem for metoden med at måle en længde af!!
Hvis du bestiller kaktussen hjem, så du har et større stykke med det samme, frem for du skal dyrke det fra frø, så forvendt ikke for meget hvis det er med hensigt på at spise det med det samme (det siger min erfaring mig). Det tager tid for kaktussen at producere meskalinen og en ting der er sikkert er at de forhandlere der sælger kaktusser, prøver at få dem til at gro hurtigst muligt, hvilket (ofte) ender i en lavere koncentration af meskalin.
Derfor hvis du bestiller et stykke kaktus hjem, smid det i jorden og lad det gro en sæson eller to, hvor du passer og plejer den. Du kan også prøve at stresse den, i håbet om en større mængde meskalin. Hvordan må du selv søge lidt på.
Hvis du vælger løsningen med frø, tager det omkring 4 - 5 år, før du står med en kaktus af ordentlig størrelse. Det er dog klart sjovest at dyrke fra frø og det gør også trippet lidt mere specielt.
Hvis du så nu tænker; "Hold da op det er meget kaktus jeg skal indtage", så følg guiden herunder for at få noget der er lettere at håndtere.
Guiden er lavet ud fra følgene to guides, som i også burde tage at læse:
viewtopic.php?f=1&t=27718viewtopic.php?f=1&t=67761) Av for pokker
Tag dine kaktus stumper og fjern piggene
2) Blend / skrald
Her får du to muligheder:
a) Du kan vælge at skralde din kaktus for det grønne skind og blende/finsnitte det og smide det i en gryde.
Fordele ved dette er at du lettere kan estimere hvor mange dosiser der er, hvis du vælger ikke at følge pkt. 5.
En anden fordel er at størstedelen af alle alkaloider sidder i det mørkegrønne skind og du derved kun behandler det stykke af kaktussen, hvori alkaloider koncentrationen er størst. Derud over, når du begynder kogningen, er der mindre materiale som meksalinen kan sætte sig i ift. den fulde mængde.
Ulemperne er at det tager længere tid at skære det grønne skind fra også at de få alkaloider der skulle være i det lyse kød bliver sorteret fra.
b) Blend hele kaktussen / finsnit den
Skær din kaktus i stykker eller blend den(jo mindre jo bedre) og smid det i en gryde.
Fordelen er at du ikke frasortere de sidste små mængder af den meskalin der skulle være i den lyse skind og det går noget hurtigere at blende større mængder kaktus, frem for at skrælle dem.
Ulemperne er at der er væsentligt mere materiale at arbejde med og at meskalinen har mere at sætte sig i ift. hvis det kun var det grønne skind.
Når du har besluttet dig for hvilken fremgang du vil bruge til pkt. 2, hæder du de hakkede/blended kaktusstykker i en stor gryde og tilsætter vand til det dækker over kaktus snasket,- også gerne lige lidt mere vand (+2 - 5 dl).
Nogle bruger citron/eddike i deres kogning for hurtigere at kunne trække meskalinen ud af kaktussen, men det kan også biddrage negativt til den i forvejen dårlige smag.
Jeg undlader at smide citron i, da jeg syntes slut produktet kommer til at smage alt for meget af opkast.
3) Kogningen
Nu skal du begynde at koge og det er meget langsommeligt.
Første portion lader du simre/koge i ca. 1,5 - 2 timer med låg på. Hold øje, for hvis det bliver for varmt, har du kaktus juice over det hele! Derfor find den gyldne temperatur, hvor det koger uden at koge over. Dette gælder forøvrigt alle kogninger af kaktus kødet!!!
Jeg har fundet at bruge en tryk koger det bedste/nemmeste i dette punkt, da det ikke koger over (har endnu ikke oplevet det) og man kan spare lidt på el regningen.
Efter 1,5 - 2 timer sier du vandet fra og gemmer det!!
Herefter står du så med en portion gul/brun vand og en masse kaktuskød tilbage.
Kaktuskødet smider du i en gryde med vand, evt. blender/moser det en ekstra gang og koger det i 1 times tid, hvor du derefter sier vandet fra og gemmer det som før. Jo bedre du sier vandet, jo bedre bliver dit slut produkt.
Dette punkt gentager du 3 - 5 gange (1 times kogninger), alt efter hvor meget tid du gider lægge i det.
4) indkogning
(Dette punkt kan du gøre undervejs, for at minimere den tid du skal bruge)
Du har nu kogt dit produkt 3 - 5 gange eller mere og står tilbage med 5- 10 liter væske.
Denne væske smider du i en ren gryde som du får til at simre/koge - husk at rører rundt i væsken en gang i mellem.
Væsken vil skifte farve fra guli til brun og så snart den begynder at blive brun, skal du være lettere opmærksom på væsken.
Den kan pludselig skifte konsistens fra tynd til tyk og hvis varmen er for høj, brænder du produktet af.
Du kan vælge at stoppe, når du syntes at det bliver overkommeligt at indtage væsken - typisk når der er 1 - 2 dl tilbage pr. potion, eller du kan fortsætte til pkt. 5, hvor du minimere mængden der skal indtages og risikoen for at smage på produktet.
5) Bolsjer
Inden din væske når et sirup stadie ( se overstående billede), hælder du det over i en pande. Hvis den allerede er sirup tyk, kan du tilføje noget vand, varme det op og gøre den tyndere, så den er til at arbejde med.
Når konsistensen bliver sirup tyk, sætter du blusset på laveste niveau og damper væsken ind. Stop med at rører i væsken efter denne konsistens er nået.
Overfladen vil stoppe med at boble/ være flydende og så snart hele overfalden bliver rynket, kan du tage din pande af. Du kan speede dette lidt op ved at flytte på panden, så varmen fokuseres til andre steder end centrum.
Når overfladen er rynket, tager du panden af og venter i 5 - 10 minutter til den er kølet lidt af. Bemærk, hvis panden bliver for kold, er næste trin ikke til at gøre - hvert fald mere besværgelig.
Herefter skraber du din produkt sammen til en klump, som er lidt klistret, men blød og håndterbar.
Hvis der er meget tilbage på panden som ikke er til at skrabe af, kan du tilføje vand og varme det op, for at gentage punkt 5.
Overstående billed guide tager udgangspunkt i 2,5 meter (samlet) tynd Trichocereus bridgesii og en 10 - 15 år gammel Caespitosa Lophophora. Kogningen af kaktussen har taget omtrend 8 - 10 timer og indkogningen 6 timer, da jeg dummede mig lidt undervejs.
Dit slut produkt burde have en "høj" koncentration af Meskalin og kan let opbevares i fryseren.
En dosis på 20 g ville jeg estimere til 500 mg Meskalin, men prøv med en test dosis på 10 g, hvis muligt. Jeg prøvede en start dosis på 12 g som varede lidt over 16 timer, hvilket ikke var planlagt
En ting du sikkert vil komme til at bemærke er at klumpen bliver meget klistret, når den tages ud af fryseren, så hvis den er i en plastikpose, tag den ud af posen med det samme, så den ikke hænger fast deri.
Hvis nu du skal have den med til en kammerat i den anden ende af DK, så kan i smide posen i fryseren i 10 minutter og den bliver let at tage ud derfra igen.
Når den er ude af posen, rul den til en kugle og kør med den i hånden til den ikke er så klistret længere. Rul den til mindre kugler, som du mener du kan sluge og skyld efter med Vand/cola.
Trippet begynder efter 3 timers tid og peaket skulle gerne finde sted omkring 4 - 6 time.
En typisk ting der forekommer er kvalme som nogle gange er efterfulgt af opkast. Prøv så vidt muligt at holde det i dig, så lang tid det kan lade sig gøre. Hvis det indtages på tom mave, burde størstedelen være optaget efter 2 timers tid.
Hvis du efter 3 timer, stadig har en kvalme der er af sådanne kaliber det ikke er til at leve med, kan du stikke to fingre i halsen og det vil ofte lette meget.
Lidt læsestof til den interesserede
https://www.erowid.org/plants/cacti/cacti.shtmlDa jeg ikke er tilhænger af bolsjernes klamme! smag, har jeg spekuleret over hvilke metoder der kan benyttes til at dække den. Dertil har jeg faldet over nogle ideer og selv kommet op med nogle.
1) Dække dem i flormelis
2) Dække dem i smeltet chokolade
3) Benytte gelatine kapsler
Hvis du selv har en ide eller to, så smid en besked og jeg skal inkludere dem i guiden.