Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 28 mar 2024 23:28


Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 46 indlæg ]  Gå til side Foregående  1, 2, 3  Næste
Forfatter besked
Indlæg: 06 okt 2019 13:36 
Offline
Junior medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 02 okt 2019 01:44
Indlæg: 38
Geografisk sted: Hastings & Main
Synes også det her er et problem
Kapitalensmor skrev:
Jeg er ligeglad med jer andre.

Især når det bliver kombineret med kravet om kollektivt ansvar, mindre fokus på status, idealer om rummelighed og mangfoldighed, beskedenhed, altruisme. Det indkapsler fint socialismens og utilitarismens paradoks. For det er netop ikke beskedne krav. Specielt ikke, når man stiller dem til folk, man er ligeglad med. Det hænger bare ikke sammen med hvad der er psykologisk muligt, når man forsøger at få folk til at gøre noget for én, hvilket er derfor socialismen har brug for en pisk.

Man bliver nødt til at udvise en radikal hjerteløshed for at kunne handle i socialismens navn. Det er en form for moralsk barbarisme, hvor man inddeler folk efter hvem det er ok at udnytte og hvem det ikke er ok at udnytte. Hvem har den moralske overlegenhed til at være den person? Det svarer til at gøre mennesket til Gud. Jeg kan sagtens se parallelen til psykedeliske og særligt centralstimulerende stoffer, og hvordan de kan fremme det lys, man ønsker at se sig selv i. Men man skal heller ikke glemme, at selv psykedeliske stoffer har en mørk side, og at de kan bruges til at booste egoet helt enormt.

Løsningen er at overveje, hvad det egentlig er, man ønsker at bevare eller udvikle. Er det livets sindsløse, begivenhedsløse, monotone gang, eller er det livets storhed, mangfoldighed og diversitet? Er det bedre at alle mennesker lever en jævn, stabil, tilværelse, at de lever og dør uden den store dramatik, at de opnår nogenlunde den samme udvikling som en hare gør i løbet af sit liv? Eller er det bedre at nogle mennesker lever til deres fulde potentiale og trækker menneskeheden som sådan med sig op, mens andre aldrig rigtig kommer fra start?

Kan vi begynde at acceptere, at der er gigantisk forskel på folk? At det hele ikke skyldes sociale omstændigheder?

Hvis vi alligevel ikke har større individualitet end dyrene, går meningen med at have mennesker på jorden så ikke tabt?

Er meningen med livet at undgå smerte og at optimere glæde? Hmmm…
Var jeg fattig på gaden og ulykkelig over det, ville jeg så blive mere rød? Nej, jeg ville ønske, at der var en mening med det. Og den mening ville jeg ikke finde i, at resten af verden levede i det samme spirituelle fængsel et par materielle niveauer over mig. Havde jeg kun kendt til fattigdom hele mit liv, ville det nok se anderledes ud, fordi mit perspektiv ville være fuldstændig styret af min egen overlevelse hele tiden.

Socialismens tilsyneladende rummelighed lever blot som en kontrast til den altomfattende kontrolstat, som i høj grad promoveres af socialismen selv. Det er blot en afledningsmanøvre. Historisk set har socialismen været voldsomt ensrettende, så snart den ikke fandt modspil.

Problemet med socialisme er, at den pr. definitionen er mangfoldighedsdræbende og kontrolsøgende, simpelthen fordi den kræver at nogle mennesker skal tvinges til at handle imod deres egennyttige natur (give deres midler væk uden belønning). Kapitalismen holder i det mindste døren åbne for at mennesker kan handle i deres egen natur. Alle kan så at sige opretholde sig selv, ingen er tvunget til at nedbryde sig selv (selvom vi modvilligt nedbrydes fra den dag vi bliver født, det er ikke kapitalismens skyld).

Egentlig synes jeg udsendelsen er hyggelig nok indtil videre. :peace:

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=-X5oCV7hWgs


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 okt 2019 14:10 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
:gud: :gud: :gud:

glæder mig til at se svaret til det der. Skønt skriv imo

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 okt 2019 18:10 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 04 sep 2018 14:37
Indlæg: 13
Geografisk sted: gaden, krattet, skyen
Folks, jeg er lidt "ligeglad med jer andre" fordi vi kan diskutere det her i rigtigt lang tid, og det gider jeg simpelthen ikke over nettet med folk jeg ikke kender. Læs lidt moderne venstre fløjs medier, i ved tydeligvis ikke hvad en almindelig moderne socialist mener idag. Læs evt magasinerne konfront, eftertrykket, solidaritet.
Linket var tiltænkt sympatisører, hvorved vi kunne have en intern snak om hvilket relation psykedelika har til radikal politik.

Men her kommer et lille take, så i kan få jeres bevidsthed udvidet:

Vi nok er uenige om selve præmissen: hvad er socialisme?
- kommunisme er sovjet som er gulag, en 5år plan(hvor man de sidste måneder kun for syltede agurker), skole uniformer, gåen i takt, ens leverpåstejsmader til alle, statsbestemteuddannelser etcetera etcetera
Man kan også definere det som: Rojava, gaverelationer, foreningsdanmark, den almene boligsektor, den danske model, fagforeningen, vores offentlige sektor er bygget på planøkonomi, udgangspunktet for staden.

Grundlæggende drejer det sig meget enkelt om: Hvordan vi nettop (wastingsandpain tænk 68 oprøret, det kan man ikke definere som mangfoldighedsdræbende, 68 oprøret byggede i høj grad på et revolutionært idesæt) indretter samfundet: så alle mennesker nettop har muligheden for at udfoldelse sig mest muligt.

Her mener jeg det er fattigt at tænke sig udfoldelse som økonomisk udbytning af andre(Profit slagmarken)(Eks. Dansk kontekst: hvorfor skal studerende betale og kæmpe så latterligt meget for blot en skide bolig i Århus og København. Hvorfor lader vi nogen tjene kassen på det?) Lad os lægge det lort på møddingen.

Lad os da sige højt og tydeligt socialismen er anerkendelsen af vores fælles økonomiske/kulturelle/sociale afhængighed. Det er derfor vi siger: At produktionsmidlerne skal være fællesejet.
Tænk det som Marslows behovs pyramide. det simpelthen latterligt at slås om de mest fundamentale behov, når det er så skide fucking logisk at hjælpes ad.


Og så kunne det blive spændende:
Hvad gør psykadelika eller rave for den sags skyld, ved vores relationer til andre mennesker, når vi lever i/under en konkurence mentalitet? Det er sådan nogle erfaringer jeg godt gad at hører om, og sådanne strategier jeg godt gad at vende .

Jeg er ude angående præmissen, det gider jeg simpelthen ikke at snakke om i dette fora.
Vil gerne snakke psykadelikas brug på vejen mod det befriede socialistiske menneske med alle jer high-elve-lords som jeg ved er derude <3

Kys mor, gutter jeg har 3 børn at tage mig af i dagligdagen. gider ikke flere, så tag og find en anden tråd at snakke om jeres borgelige lort på. Keep it real


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 okt 2019 18:32 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
Konfront er den største joke længe. Det er virkelig noget mærkeligt noget, som de skriver der. Kan på ingen måde tage det seriøst, og jeg har vitterligt prøvet.
Hvis de andre er på samme niveau, så er der virkelig langt til noget interessant. Det er gennemsyret af ideologi og moralsk overlegenhed, hvilket er voldsomt usmagelige karaktertræk for både mennesker og medier.

Also, du er totalt blændet af egen ideologi, og lyder til at kun ville snakke med ligesindende. Men ikke bare ligesindede; folk der decideret er enig i helt konkrete emner o.lign., ellers kan det jo være ligemeget (netop som du ikke svarer på nogen af de indlæg, der er blevet skrevet i tråden her).

Og så virker det til, at du ikke forstår særlig meget af hverken økonomi, udbud og efterspørgsel eller hvad det vil sige at hjælpe så mange som muligt. Historisk har al kommunisme haft diametralt modsatte effekt, det har nemlig skadet så mange som muligt. Kig på Venezuela lige pt., hvis du du mangler et blandt flere nutidige eksempler. inb4 "øHm, DeT VaR IkKe På GrUnD aF KoMmUniSmE"

Vores offentlige sektor eksisterer grundet kapitalistiske kræfter, der styrkede Danmark enormt meget gennem 50-'80'erne. At det er 'planøkonomisk' styret nu, hvilket det ikke sådan rigtigt er, er heller ikke særlig godt, da vi har forholdsvis gennemsnitlig/under gennemsnitlig behandlingsrate pr. mønt smidt i velfærdssystemet. Selv Tyrkiet bruger deres penge mere fornuftigt: https://www.youtube.com/watch?v=VICqBMF06OA&fbclid=IwAR0bPkoY01WLPzHFWT9ycz4C7fZO5jJRbL_e0d5I0q6guLcvq-yonGg-fYI - fra 2018

Jeg vil også gerne snakke om psykedelikas potentiale ift. at oplyse folk og ændre forbrugervaner, især om deres egne vaner, men slet, slet ikke på dine præmisser. Jeg vil slet ikke makke ret, eller ses som en sympatisør før du overhovedet gide læse, hvad jeg skriver. Det er jo helt skudt af og egentlig enormt afstumpet på alle mulige forskellige måder.

Min oplevelse med trance og psykedelika og andre mennesker er, ofte, at folk bliver mere rolige i deres tilstedeværelse, og, hvis tilfældet, bliver mere opmærksomme på stressorer i deres liv, hvorfor nogle fx har valgt at skifte job/gå ned i tid o.lign. Det er jo en fin start, for at undgå at konkurrencementaliteten vinder alt for indpas i ens liv.

Men hold nu op, hvor sætter du bare dig i en position til det største selvmål længe.

"Borgerlige lort".. "Socialistisk djævelskab".
Kom ud over de der identitetsmarkører, så bliver det først rigtig interessant. Det er også noget psykedelika, og raves, kan gøre - acceptere at folk er forskellige.
Det er noget hardcore socialister ikke kan, LOL. Ved egentlig ikke hvad sådan nogle kan, udover at have næsen helt op i exosfæren og kigge ned på alle der ikke deler samme overbevisning.

:cheers:

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Senest rettet af spaffeh 06 okt 2019 18:37, rettet i alt 2 gange.

Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 okt 2019 18:34 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
PS: hvis man virkelig vil have en søndagsgriner på: https://www.reddit.com/r/Denmark/comments/cpemja/facebookdebat_om_konfronts_tryghedsholds/

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 okt 2019 19:21 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 04 sep 2018 14:37
Indlæg: 13
Geografisk sted: gaden, krattet, skyen
Er enig med dig i meget spaffeh
Identitetspolitik er noget sjap, konfront er halv bæ, "Venzuela situation har slet intet at gøre med usas årtier lange intervensioner i latin amerika", og borgeligt lort er et grimt ord.

Og også at forskellighed er fantastisk, jeg står blot et sted hvor jeg mener at enhver position som undertrykker andre. ingen steder hører hjemme. (Nu ved jeg godt hvad du vil skrive) Det er en lang og problematisk diskussion som igen, er steneren på dette fora.

"Min oplevelse med trance og psykedelika og andre mennesker er, ofte, at folk bliver mere rolige i deres tilstedeværelse, og, hvis tilfældet, bliver mere opmærksomme på stressorer i deres liv, hvorfor nogle fx har valgt at skifte job/gå ned i tid o.lign. Det er jo en fin start, for at undgå at konkurrencementaliteten vinder alt for indpas i ens liv."
- Det lyder rigtigt godt

Men jeg havde lovet mig selv ikke at opdyrke den tråd, så herfra siger jeg pænt godnat.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 06 okt 2019 20:24 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
Også et genialt indlæg fra Konfront: https://konfront.dk/et-hvidt-tryghedshold-kalder-den-hvide-del-af-venstrefloejen-ind/

Ren Rokokoposten but serious

Citat:
jeg står blot et sted hvor jeg mener at enhver position som undertrykker andre. ingen steder hører hjemme. (Nu ved jeg godt hvad du vil skrive)


Jeg ved ikke selv, hvad jeg nu vil skrive. Du må meget gerne uddybe sådan en antagende kommentar :- )

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 okt 2019 10:11 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 11 mar 2010 13:47
Indlæg: 2814
Geografisk sted: Kolding
I er allesammen mennesker og I er allesammen fuldstændigt ligegyldige og det er jeres meninger og ideologier også.

/thread

_________________
Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 JEG HADER MIN FORSTAND, SÅ JEG SNIFFER HVAD JEG KAN Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 okt 2019 10:19 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
fuq diq

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 okt 2019 16:27 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 11 mar 2010 13:47
Indlæg: 2814
Geografisk sted: Kolding
Fuck dig selv og din blege hvide hud

Mvh mod :hjerte:

_________________
Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 JEG HADER MIN FORSTAND, SÅ JEG SNIFFER HVAD JEG KAN Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 okt 2019 16:53 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 12 jun 2010 23:00
Indlæg: 1268
Geografisk sted: Køleskabet
Fucking racist!!! Skal du pigment-shame ham, hva???


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 okt 2019 17:25 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 11 mar 2010 13:47
Indlæg: 2814
Geografisk sted: Kolding
Min rang er højere, så det kan du fandme tro jeg skal.

Nå, back til topic Guys, sagde den onde fascist mod

_________________
Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 JEG HADER MIN FORSTAND, SÅ JEG SNIFFER HVAD JEG KAN Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍 Manji 卍


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 okt 2019 23:23 
Offline
Junior medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 02 okt 2019 01:44
Indlæg: 38
Geografisk sted: Hastings & Main
spaffeh skrev:
:gud: :gud: :gud:

glæder mig til at se svaret til det der. Skønt skriv imo

Hej sjældne person som har noget til fælles med mig. Hvorfor er det så svært at finde nogle ikke venstre-orienterede, der er interesseret i drugs, i det virkelige liv?
Ah jo, det er fordi det er to tabuemner der virker som magnetisk modsatte poler. Damn my destiny.
Nu har jeg gemt mig så længe og jeg flytter alligevel til den anden side af jorden snart så det hele kan jo være ligemeget, så nu prøver jeg at få så meget ud af Danmark som muligt, og jeg er jeg simpelthen bare nysgerrig.

Hvornår er det næste meet-up?

No homo. Jeg er en chick(en) og har allerede en kæreste.

Buttkraken skrev:
I er allesammen mennesker og I er allesammen fuldstændigt ligegyldige og det er jeres meninger og ideologier også.

/thread

Ja, sub specie æternitatis er vi (blandt andre??) opfindere af al mening og betydning, og vi kan ikke undslippe den så længe vi lever. Har du følelser? Hvis ja: Du evaluerer, du er meningsskaber. ALLE meninger ligger under for denne tilsynelandende meningsløshed, og derfor er den komplet irrelevant i enhver diskussion. Men tak for det befriende perspektiv.

@@Kapitalensmor Ligesom du ikke svarer på noget konkret i min besked, vil jeg også tillade mig at rable løs:

Jeg taler udfra psykologiske grundprincipper, som gerne skulle være genkendelige. Hvis ikke, så råb op.

Det korte af det lange: Sand uselviskhed er frivillig. Derfor kan socialisme aldrig nogensinde fungere i længden. Med tvang tager du alt det væk du ønsker at skabe. Alt der ikke er autentisk falmer. Det er basic psychology. Observér dine egne børn, de er præcis som voksne mennesker, de har bare ikke lært at skjule det. Her har du ganske ret, Kapitalensmor. Og hvis vi bare kunne indse hvordan vi alle er børn og indrømme vores barnlighed overfor hinanden og udnytte den, tror jeg vi ville nå langt. Det er igennem vores identifikation med vores basale natur, at vores sande fordel skinner igennem. Jeg ved slet ikke om du har nogen anelse om hvor tørstige unge mennesker er efter at ofre materielle gode til fordel for spirituelle hvis du bare giver dem lov. Alt det materielle er bare fordi de ikke længere ved hvad fanden de skal gøre af sig selv. Unge mennesker har brug for nogen til at give dem en vision. Og jeg mener ikke en Hitler-agtig type, der kun er fortaler for én befolkningsgruppe, jeg mener én, som er fortaler for hele menneskeheden, livet potentielt hvis vi kommer i kontakt med højere udviklede arter, og Væren alá Jordan P. eller Nietzsche. En som har forstået essensen af mennesket: viljen bevidstliggjort. For her er hagen: Et offer er kun et offer når det er frivilligt. Tager du viljen væk afbryder du strømmen. Vi behøver ikke mere socialisme for at forandre verden, vi behøver mere sammenhold, mere menneskelighed og flere psychedelics.

I forhold til dyrevelfærd: Jeg går ind for det, men jeg indser også at vi er mere raffinerede end dyr. Simplethen fordi vi er mere avancerede. Jeg hentyder til vores selvbevidsthed der er karakteristisk for alle mennesker, ikke småvariationer som race. Naturen har brugt længere tid og ressourcer på at udvikle os. Tænk på alt det, den har ofret til os allerede. Det er vores ansvar at tage denne udvikling i egne hænder, ikke smide den væk. Ja, det indbefatter bevidsthed om dyrevelfærd, men ikke på bekostning af væsner med samme bevidsthedsniveau som os selv. Vi skal stræbe efter at have overskud til os selv OG mindre bevidste væsner, men vi skal ikke have dårlig samvittighed over egen udvikling. Dét er ægte spleen, det vil vi gerne undgå. Socialismen gør ikke et særlig godt job her.

Jeg bekymrer mig om individet fordi jeg bekymrer mig om menneskeheden som sådan. Jeg elsker menneskeheden som om hele menneskeheden var en del af mig. Men det, der gør menneskeheden smuk, er de individer, den består af, og tager jeg det væk, kan det hele være ligemeget.

Lige til sidst: Kan du så ikke give mig noget af din ligeglæde? Hell, bare at gå ind på den her tråd for at læse nogle af de potentielle ramaskrig der ville komme var angstprovokerende for mig, lol. Ligeglæde er fandme uretfærdigdigt fordelt!

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=-X5oCV7hWgs


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 okt 2019 08:04 
Offline
Junior medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 02 okt 2019 01:44
Indlæg: 38
Geografisk sted: Hastings & Main
Og så glemte jeg lige at skrive, at bare fordi du kalder det noget andet og forsøger at udvande det og tilsløre det med alle mulige begreber, der skal forestille at skabe rare associationer, er det stadig kommunisme, det bygger stadig på udnyttelse af folk.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=-X5oCV7hWgs


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 okt 2019 14:08 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 mar 2006 02:27
Indlæg: 5081
Jeg har ikke tid eller overskud til at gå ind i denne tråd, der stritter i så mange retninger, med så mange misforståelser, så jeg vil nøjes med en små-irriterende anbefaling om, at i alle burde læse noget politisk idehistorie og som minimum noget Hegel og Marx, til denne kontekst.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 okt 2019 16:45 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 12 jun 2010 23:00
Indlæg: 1268
Geografisk sted: Køleskabet
Det bliver man i hvert fald ikke klogere af :eyes: :eyes: :eyes:


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 okt 2019 17:03 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 mar 2006 02:27
Indlæg: 5081
Ikke nødvendigvis, men nogen har er større potentiale til at blive klogere, end andre har.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 okt 2019 22:27 
Offline
Junior medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 02 okt 2019 01:44
Indlæg: 38
Geografisk sted: Hastings & Main
Bismann skrev:
Jeg har ikke tid eller overskud til at gå ind i denne tråd, der stritter i så mange retninger, med så mange misforståelser, så jeg vil nøjes med en små-irriterende anbefaling om, at i alle burde læse noget politisk idehistorie og som minimum noget Hegel og Marx, til denne kontekst.

Jeg bliver så nødt til lidt småirriterende at spørge om hvad du synes man skal læse af Hegel og Marx. Hvad er det man skal blive klogere på til denne kontekst? Ift. Marx har Det Kommunistiske Manifest ikke gjort mig særlig meget klogere men det er nok heller ikke dybdegående nok.



Er i øvrigt med på at idéer som mangfoldighed traditionelt betragtes som venstreorienterede og benægter ikke at venstreorienterede har bidraget enormt til at skabe lighed i samfundet og til meget af den danske kultur (som jeg holder af), musik, kunst, det er klart nok. Men har svært ved at se hvordan socialisme kan forenes med idealet om at ingen må udnyttes, eller idéen om at alle får lov til at udfolde sig mest muligt. Kan simpelthen bare ikke forstå hvordan den idés udførelse er foreneligt med socialisme, og hvordan det kan undgå at begynde og ende med at én del af befolkningen arbejder for at resten kan få lov til at “udfolde” sig. Og selv hvis denne præmis var acceptabel, hvordan det så skulle blive holdbart i længden og hvordan man skulle motivere den del af befolkningen, der kun fik minimal udfoldelsesmulighed. Kan ikke se fordelen ved socialisme i forhold til kapitalisme, selv ikke når det kommer socialismens “egne” idéer. Vil gerne komme frem til en eller anden indsigt, men har i hvert fald ikke haft held med venstreorientede medier.
Jeg betrager indtil videre socialisme som en nødvendig eksperimentel fase i en overgang til et friere samfund, i løbet af hvilken idéer som solidaritet er blev dybere integreret i vores bevidsthed. Hvis jeg skal være optimistisk. Men jeg tror ikke på at socialisme kan omsætte bevidsthedsskiftet til en meningsfuld udvikling for samfundet fremadrettet. Jeg mener ikke, at vi har opnået det højest mulige niveau af solidaritet, blot at vi har lært det vi kan af socialismen, og den bliver først igen relevant såfremt vi glemmer det.
Det der imo er sket er, at socialismen har opnået det, den kan på nuværende, og derfor har de mennesker, der har bygget den ind i deres identitet, forvandlet den til mere og mere rendyrket identitetspolitik for på den måde at appellere til tidens narcissisme, sagt på en simpel facon. En slags overlevelsesstrategi.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=-X5oCV7hWgs


Top
 Profil  
 
Indlæg: 09 okt 2019 22:45 
Offline
Moderator
Brugeravatar

Tilmeldt: 29 mar 2006 02:27
Indlæg: 5081
@wastingsandpain
Fair nok, Hegels herre-slave dialektik, hans hyldest af den borgerlige revolution og frigørelsens proces. Hos Marx vil begreber som merværdi, hans fortsættelse af herre-slave dialektikken fra Hegel og hans kritk af Hegel for at være bagudskuende og ikke være aktivistisk nok i rollen som filosof. Men egentlig ville jeg nok starte tidligere med Lockes tanker om ejerskab gennem det arbejde man udføre på jorden (produktivmidlerne), Adam Smiths kritik at kartelddannelse og Kants 'Til den evige fred'.
Det kommunistiske manifest er mere et kampskrift end noget andet. Det nærmer sig mere propaganda end seriøst argumenterende/underbygget filosofi. Desuden var Marx også bevidst om at han skrev til proletariatet, så der er grænser for hvor dybdegående, hvor underbygget det er og der er også eksempler på pseudoargumenter, så læs ham kritisk. Det giver meget mere mening af give sig i kast med Kapitalen, eller uddrag heraf end folderen/manifestet.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 10 okt 2019 14:19 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 17 sep 2006 21:46
Indlæg: 2857
Nu vil jeg lige påpege, at der blev linket til nogle voldsomt useriøse medier som kilde for, hvordan socialisme kunne forstås. Havde de første par argumenter og præmisser været bedre og mere detaljerede, ville jeg nok også være mere tilbøjelig til at lytte bedre efter.

Og det der med at bare henvise til bøger er virkelig intellektuelt dovent. Du kan gøre langt bedre end det, Bismann :)

_________________
Når du har lortesmag i munden, så tag en cola til bunden

Hvis du ikke er i stemning til at tage stoffer, så kommer du formentlig heller ikke i stemning af at tage dem.
<@jimfear> jeg kom engang mens jeg dødløftede


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 46 indlæg ]  Gå til side Foregående  1, 2, 3  Næste

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 10 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team