Psychedelia.dk

Velkommen til psychedelia.dk. Vi er Danmarks største community for fornuftig anvendelse af rusmidler og legalisering.
Dato og tid er 28 jul 2025 19:17

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 23 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste
Forfatter besked
Indlæg: 20 jan 2006 14:49 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 01 sep 2002 01:01
Indlæg: 1299
Geografisk sted: Sjælland
Jeg sidder her med en flaske Pontalier Un Emile og en flaske Pernod 68 og vil gerne have nogle forslag (især fra Halifaxx) til, hvordan man får mest ud af hver eneste dråbe.

God weekend


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 14:52 
Offline
Dedikeret medlem

Tilmeldt: 07 maj 2003 01:01
Indlæg: 582
Geografisk sted: Østjylland
Jeg kunne forestille mig det var nogen i den her stil du ledte efter:

http://www.absinthe.se/default.asp?load ... index.html

Ellers kunne man gøre som Johnny Depp i 'From Hell', men her er der vist også lidt opium indblandet. :)


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 16:36 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 21 nov 2002 02:01
Indlæg: 286
Geografisk sted: Hakkebakkeskoven
Husk at det iskolde vand skal hældes/dryppes langsomt over sukkeret på skeen. Kunsten er at ramme det rette blandingsforhold mellem vand og absinth og samtidig få sukkeret opløst ordentligt.
Hvis du vil gøre det hele lidt mere boheme kunne du evt. anskaffe dig nogle af de originale remedier. Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth.
Un Emile er en af de gode absinther, så nyd den.

Mvh
Jonas


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 17:12 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 11 jan 2006 02:31
Indlæg: 86
Geografisk sted: Det mørke jylland...
Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut :( Kyl nu bare det lort i halsen og bliv fucked up


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 17:52 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 28 okt 2005 01:56
Indlæg: 456
Geografisk sted: Jorden
dokat skrev:
Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut :( Kyl nu bare det lort i halsen og bliv fucked up


Det er ikke "sprut".

Prøv at sæt dig lidt mere ind i tingene før du poster crap.


Vil lige hilse og sige at de der hullede skeer er et must, det er næsten umuligt at gøre det når der ikke er huller i skeen (prøvede med en normal forholdvis stor ske, men det gik bare galt.. Vand og sukker over det hele plus et ødelagt glas og god absinth gik til spilde :().

Dumt uheld. :cry:


Synes Pernod'en er bedre end Emile, men det er vel en smagssag.

Hvis du kommer til at kunne lide det her ( :twisted: ) så vil jeg foreslå at du investerer i en absinth "pibe". Det er vildt fedt at drikke det af sådan en :) De er vidst ikke sååå dyre igen.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 17:59 
Offline
Insane psychedelia user!

Tilmeldt: 18 apr 2001 01:01
Indlæg: 4843
dokat skrev:
Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut :( Kyl nu bare det lort i halsen og bliv fucked up


Det kaldes stil. Jeg ved ikke hvorvidt du har hørt om det?


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:01 
Offline
Flueknepper kongen

Tilmeldt: 02 okt 2005 12:15
Indlæg: 1352
Dr. Phibes skrev:
dokat skrev:
Argh.. hvorfor den forfinelse af sprut :( Kyl nu bare det lort i halsen og bliv fucked up


Det kaldes stil. Jeg ved ikke hvorvidt du har hørt om det?

Stil og nydelse.

Man kan godt drikke uden at ville være stangstiv, da det har de værste bivirkninger dagen efter, ever! :wink:


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:03 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 21 nov 2002 02:01
Indlæg: 286
Geografisk sted: Hakkebakkeskoven
Desuden koster disse sager lidt mere end almindelig tysklands-vodka, så det mindste man kan gøre for sig selv, er at nyde det.
Smagen af et glas ordentligt blandet absinth er nu også en del bedre end de der elendige tjekker shots, folk går og hælder i sig.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:09 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 28 okt 2005 01:56
Indlæg: 456
Geografisk sted: Jorden
Taget de sidste 4 posts "in mind" så blev du vidst "owned" dokat :wink:


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:10 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 29 dec 2005 16:01
Indlæg: 31
Geografisk sted: Danmark
Nashet skrev:
Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth.


de er magen til de glas med drikke den klamme italienske grappa af, men absinthen smager jo af det samme...


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:12 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 28 okt 2005 01:56
Indlæg: 456
Geografisk sted: Jorden
mønstervase skrev:
Nashet skrev:
Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth.


de er magen til de glas med drikke den klamme italienske grappa af, men absinthen smager jo af det samme...


For det første giver din post ikke megen mening.

For det andet er grappa faktisk en rigtig god og stilfuld drik.

Du lærer det sikkert når du bliver voksen.


Senest rettet af c0ne 20 jan 2006 18:15, rettet i alt 1 gang.

Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:14 
Offline
Flueknepper kongen

Tilmeldt: 02 okt 2005 12:15
Indlæg: 1352
c0ne skrev:
mønstervase skrev:
Nashet skrev:
Fx. rigtige absinthe-glas med en lille "bowle" i bunden, til udmåling af den rette mængde absinth.


de er magen til de glas med drikke den klamme italienske grappa af, men absinthen smager jo af det samme...


For det første giver din post ikke meget mening.

For det andet er grappa faktisk en rigtig god og stilfuld drik.

Du lærer det sikkert når du bliver voksen.

Mmm... Det er sgu godt :D

Især hvis det drikkes efter traditionel italiensk mad :twisted: ...eller også som standalone drink :wink:


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:16 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 28 okt 2005 01:56
Indlæg: 456
Geografisk sted: Jorden
Ja det er det nemlig. Det giver en rigtig nice afslutning på et godt måltid!

Grappa er noget helt specielt og vidunderligt.

OGSÅ som stand alone, némlig ;)


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 18:31 
Offline
Junior medlem

Tilmeldt: 29 dec 2005 16:01
Indlæg: 31
Geografisk sted: Danmark
c0ne skrev:

For det andet er grappa faktisk en rigtig god og stilfuld drik.

Du lærer det sikkert når du bliver voksen.


jeg bliver forhåbentlig aldrig voksen eller ret stilfuld, og jeg kommer nok aldrig rigtig til at bryde mig om grappa, ligesom jeg nok heller aldrig kommer til at bryde mig om gammel dansk om morgnen...


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 19:51 
Offline
Dedikeret medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 01 sep 2002 01:01
Indlæg: 1299
Geografisk sted: Sjælland
jeg skulle vidst have skrevet fra start af at jeg er rimeligt bekendt med at drikke absinther - har ske og ved, hvordan man man brænder sukker og bruger koldt vand - det er ikke det jeg leder efter.

Nu har jeg efter anbefaling købt og fået tilsendt disse to lidt dyre absinther og vil meget gerne have råd om, hvordan man får bedst smag ud af præcis dem.

Kan Un Emile (med sine 45%) overhovedet brænde?


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 20:20 
Offline
In our memories
Brugeravatar

Tilmeldt: 01 okt 2000 01:01
Indlæg: 7066
Geografisk sted: København
Nashet skrev:
Husk at det iskolde vand skal hældes/dryppes langsomt over sukkeret på skeen. Kunsten er at ramme det rette blandingsforhold mellem vand og absinth og samtidig få sukkeret opløst ordentligt.


Personligt foretrækker jeg 3 eller 4 dele vand til 1 del kraftig Absinth (70+%)...


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 20 jan 2006 21:19 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 21 nov 2002 02:01
Indlæg: 286
Geografisk sted: Hakkebakkeskoven
Nej nej nej! Du må ikke brænde sukkeret :shock:
Det ødelægger smagen!


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 21 jan 2006 12:49 
Offline
Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: 21 okt 2004 23:35
Indlæg: 168
Geografisk sted: Århus C
Hvad er det særligt gode ved at drikke absint? Har jeg forstået det rigtigt, at der ikke er "thujone" og den slags i længere?
... Hvilket vil sige, at I synes, det smager godt? (Har prøvet det engang men syntes vist mest, det smagte af sprit...) Hvordan smager det?


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 21 jan 2006 13:38 
Offline
Medlem

Tilmeldt: 21 nov 2002 02:01
Indlæg: 286
Geografisk sted: Hakkebakkeskoven
Smagen kan variere, men den lakrids-agitige smag af anis er nok det første man smager. Malurten giver lidt bitterhed og fennikel, isop og andre urter indgår også ofte i blandingen.


Top
 Profil  
 
 Titel:
Indlæg: 21 jan 2006 14:30 
Offline
Insane psychedelia user!
Brugeravatar

Tilmeldt: 05 dec 2000 02:01
Indlæg: 2137
Geografisk sted: Monkey Island
*Ad Hoc* Nice! Du har fået gaflet dig et par af de helt gode mærker. Tillykke med det! Pernod 68 har jeg kun smagt én enkelt gang ved lejlighed, men Pontarlier's har jeg drukket meget af. Og med stor fornøjelse må jeg tilføje. Når man blander den er det som de fleste gode absinther en beslutning om hvorvidt man ønsker en mild (nogle ville nok sige "vandet") smag eller om man er til den lidt kraftigere, mere aromatiske absinth-oplevelse. Personilgt vil jeg hellere have at det kradser lidt i halsen og at man så samtidig har rig mulighed for at nyde alle nuancerne i smagen. Jeg blander nok omkring 1:3 eller måske lidt stærkere. Jeg har sådan et antikt fransk "swirl"-glas hvor man bare fylder hvirvlen i bunden. Jeg har faktisk aldrig målt hvor meget der er i.
Hvad angår sukker, synes jeg den skal have rigeligt. Mange vil sikkert finde mig smagløs, men jeg synes sukker går rigtig godt med nogle af "bundtonerne" i Pontarlier's smag. Husk forresten at vandet skal være iskoldt. Især om sommeren. Så flyder louchen også noget langsommere og olierne når ligesom en gul mellemfase indtil de skifter over til den smukke hvide.
Pernod'en har jeg som sagt ikke den store erfaring med, men you tell me? :)


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 23 indlæg ]  Gå til side 1, 2  Næste

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg

Søg efter:
Hop til:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team