Jeg tænker i flødekarameller. Varme hash i smør, fløde og sukker i køle ned til at arbejde med og skære ud u 4kanter i afmålte størrelser/styrker.
MARLOVES guldkarameller
250 gram sukker
2 1/2 dl piskefløde
1 stang vanillekorn (kan undværes)
25 gram smør
1 knsp salt
Smelt sukkeret i en gryde og lad det blive gyldent. Jo mørkere jo kraftigere smag. Smelt evt. kun det halve af sukkeret og tilsæt resten efter fløden. Det giver en endnu mildere smag.
Tilsæt smørret og rør det godt ud i sukkeret.
Hæld langsomt fløden i, så sukkeret ikke størkner
Lad det koge ca. 10 minutter.
Tilsæt vanille og salt.
Kog indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen bliver tydeligt grødet i konsistensen.
Hvis du har et stegetermometer så brug det. Ved 125 grader bliver karamellerne bløde og fudge agtige og ved 130 grader bliver de relativt hårde. Jeg foretrøkker de bløde. De er også nemmere at skære ud til sidst.
Hæld massen ud i på en olieret plade eller form hvor de kan køle af.
Det skal være så koldt at du kan skære dem uden at karamellerne klistrer sammen igen med det samme. Men venter du for længe bliver de for hårde.
Skær ud i firkanter i karamel størrelse.
Klistrer de for meget kan du dække dem med lidt flormelis.
Det er det de unge vil ha
MUMS