@Randomname: Mavesyre når yderst sjældent ned til pH 1, og vist nok aldrig under 1. Normalt ligger den mellem 2 og 3.
Frisk mælk ligger i pH-intervallet du har angivet, og bliver kun mere og mere surt med tiden (under dit interval). Så det er vigtigt at det er frisk mælk man indtager, hvis man overhovedet vælger at indtage mælk.
Og ja - jo lavere fedtprocent, jo bedre, men i sidste ende er dette ude af kontekst, da fedtindholdet først spiller en rolle ved større doser mælk (flere mundfulde). Og så meget mælk bør man slet ikke indtage ved mavesyre reflux, på trods af buffersystemet i mælk, der måtte eksistere.
Mælk minder mere og mere om vand, jo lavere fedtprocenter vi kommer ned i, så man i sidste ende ikke kan udnytte de påståede fordele. Derudover skal man drikke mere mælk for at få den neutraliserende virkning, jo tyndere mælken er, og det bidrager til en mere fyldt mavesæk, hvilket øger mavesyre reflux. Her kan man ligeså godt drikke vand, og undgå de overflødige 0,1% fedt, som i det store sum vil øge mavesyre reflux.
Men som udgangspunkt, så skal man satse på basiske fødevarer, dvs fødevarer med en pH værdi over 7, og ikke under 7. Dvs. mælk ryger med i svinget - her er vand (pH~7) mere sikkert og effektivt.
Bagepulver (natron) med vand er en elegant, fattigmands-løsning. Kroppen danner naturligt selv bagepulver til at neutralisere mavesyre med.
I hydrolysen forbruges hydronen fra syren vel, hvad enten det værende direkte i reaktionen eller som følge af et basisk produkt fra reaktionen. Det må vel sige at den ekstra produktion af syre opstår fordi du fjerner noget og derfor ikke nødvendigvis skal forstås som en forøgelse over en grundlinie, men som et modsvar på en reduktion af mavesyre.
Sagen er den, at fedtstoffer stimulerer mavesækken til at øge udskillelsen af mavesyre, uafhængigt af om du fjerner hydroner fra mavesækken eller ej. Ved at øge udskillelsen af mavesyre, forskydes ligevægten mod hydrolyse-retningen, men pH bliver også unaturligt lavt, og derfor forværres mavesyre reflux.