Citat:
Blomstermad
Dagliljer besøges gerne af bier og svirrefluer eller, for de natblomstrende typer, af nataktive insekter. Disse dagliljer udmærker sig også ved at dufte dejligt.
Også mennesker har haft kulinarisk glæde af dem i de lande, hvor de kommer fra – bl.a. Kina, hvor både blomsterknopper og friske blade har været anvendt i madlavning. Det anbefales ikke at spise bladene rå, da de skulle indeholde hallucinerende stoffer, og dagliljer kaldes i Kina for wang yu, hvilket betyder sorgfordriver. Men blomsterne kan man roligt putte i salatskålen. Jeg har i hvert fald aldrig mærket hverken positive eller negative virkninger af dem! Og i modsætning til mange andre spiselige blomster, som efter mine smagsløg mest er spiselige i betydningen »ugiftige«, smager dagliljeblomster faktisk godt. Mange af sorterne har en ret sødlig smag, som bedst egner sig til desserter og kan være et flot farvetilskud i f.eks. abemad.
_________________
Bagsidens gule sider - Giftlinjen, rådgivning om misbrug mm.Bekendtgørelse om euforiserende stofferCannabis GuideDDSIT: LÆS OP PÅ DIT STOF kong.svamp, inden du udtaler dig om noget du tilsyneladende ikke aner en skid om...
kong.svamp: øhm har du HTX på 2 år med fyskik OG kemi på A?