Skyggen skrev:
Jeg opdagede lige inden jeg oprettede tråden en herlig guide på siden her af rubberlizard. Den var ret gennemført, tak!
selv tak, glad for at du kan bruge den
Enig med bubber. Synes ikke at bagegær er værd at bruge, man får ikke så meget ud af det og det færdige produkt bliver ikke særligt lækkert, også enig i at et pyrexrør er noget af det bedste. Men svært at få fat i, samt at hvis du bestiller det hjem og det bliver opdaget er der god chance for at få besøg af toldvæsenet. En af mine hekse laver parfume selv og fik jævnligt besøg.
Byggede hende senere et ud af et stykke tykt plastikvandrør og kobberrør. Ellers har jeg set et lavet af en meter tyndt vandrør inden i et tykt.
Omkring frugt vil det give lidt smag at putte frugt i, specielt hvis du bruger et potstill, men forvent at der skal sukker i også for at det ikke skal blive vanvittigt dyrt. En af mine norske bekendte bruger omkring 5kg sukker og så hvad han lige kan finde af frugt.
Når du putter hel frugt i så lad det bundfælde godt før du distillerer, det tager noget af tømmermændene. Lad være med at distillere det med frugt i. Des klarere des bedre.
Omkring gær vil jeg selv anbefale Prestige Turbo Pure 48, kan ikke lige linke herinde, men en hurtig google søgning skulle nok hjælpe dig.
Held og lykke med brygningen