Prometheus skrev:
c0ne skrev:
Jeg læste på en hjemmeside at muskatnød også indeholder thujon (hvilket var det jeg mente, ikke noget med primære, skrev jeg intet om) og det stof påvirker dine hjerneceller kraftigt på langsigtet brug. Så kan ikke rigtigt se hvad du mener er forkert ved det jeg skrev

OK, jeg ser følgende galt med hvad du skrev:
a) Ifølge mine referencer indeholder muskatnød IKKE thujon. Der er i hvert fald ikke så meget som 10 mg pr. 20 g nød - hvilket vil sige at et eventuelt indhold må regnes som negligibelt. Se oliesammensætningen f.eks.
HERb) Hvor har du fra at thujon "påvirker dine hjerneceller kraftigt ved længere tids brug" - og er det overhovedet det mindste relevant for nogen der har tænkt sig at forsøge med en plante en enkelt gang?? Jeg tror ikke ligefrem at de som har skrevet det oprindelige indlæg påregner at blive kroniske hardcore muskat misbrugere. Man bliver IKKE kronisk skadet af en enkelt gang at tage et glas absinth - som helt sikkert indeholder betydeligt større mængder thujon end selv en RET kraftig dosis muskat. Faktisk er det meget omdiskuteret hvorvidt der er reélle risici, selv ved ret massiv kronisk eksponering.
Altså: Der findes ikke det stof i muskat som du advarer om, og selv hvis der gjorde ville det ikke udgøre nogen fare.
Nogen indvendinger?
Okay så muskatnød indeholder ikke thujon, det troede jeg bare at det gjorde. Nej jeg ved godt at der ikke ville ske noget ved et enkelt eksperiment med muskatnød, det var ligesom derfor jeg skrev
langsigtet brug påvirker hjernecellerne. Bare så han ved det.
http://home8.inet.tele.dk/larri/HALU/HSAMUPA.HTM skrev:
Thujon er det aktive stof i planter som malurt, thuja, rejnfan, isop og atlasceder. Det findes i to former, -thujon og -thujon, hvor er den giftigste og derfor må anbefales. Virkningen er behagelig og ikke ulig virkningen af hash.
Stofferne kan indtages som de tørrede plantedele oprørt i vand (som te) eller som alkoholisk udtræk (tinktur) eller planten kan ryges. Ved rygning er virkningen ikke lige så kraftig som når der laves tinktur.
Ved rygning omdannes både og til en blanding med ca. 1/3 og 2/3 . Det samme sker muligvis ved anden opvarmning, bl.a. hvis man vil destillere aktive stoffer fra, f.eks. ved vanddampdestillation eller ved destillation ved lavt tryk - ved et tryk på 17 mmHg er kogepunktet 84°C for og 87°C for . På den anden side, det at jeg kunne finde tabelværdier for kogepunkter af både og kunne tolkes som at stofferne tåler den (beskedne) opvarmning.
ADVARSEL: Regelmæssig brug gennem længere tid giver skrækkelige bivirkninger, hjernecellerne nedbrydes
Har jeg derfra.