1RB The best skrev:
methanol dannes hovedsaglig under anaerobe forhold så derfor ryst din vin ballong daglig den 1. uge så er ethanol % så høj den er hæmende for dannelse af methanol
Tror nu mere folk ryster den første uge, da gær under aerobe forhold vil formere sig. - det er påkrævet du giver svampen anerobe forhold, for den gære alkohol.
1RB The best skrev:
højere alkoholder omdannes evt med oxidationsmidde til syrer før destillation
Er der ikke fare for at man blot for omdannet sit ethanol til formaldehyd og eddikesyre?
1RB The best skrev:
fusel er ikke skadlig hvis der er anvend ren gær.. fules er det der giver smagen i sprutten
de er stadig skadelige, og kan skabe ekstra tunge tømmermænd..
1RB The best skrev:
en vin kan komme op på ca 17% før gærren dør men tager ca 4 mdr under optimale forhold
alm gærceller dør ved 12-14% hvorimod specialdyrkede svampe kan komme helt op på 20%.
on topic> så vidt jeg har forstået, bliver der skabt højere alkoholler under gæring - men under normale omstændigheder, hvor pH osv ikke er fucked helt op, vil dette ikke være skadelige mængder.
forgiftningerne skyldes folk der blander methanol i deres sprit.