Vi må ikke linke til forhandlersider.
Har aldrig selv smagt det, men ved at mange herinde anbefaler Bali Shaq pibetobak. Derimod har jeg prøvet Sort Porterhouse, og den smager rimelig fråderen, en smule frugtet i det.
Desuden kan du prøve i orientalske eller "mellemøstlige" mini-markeder, de har altid en masse fusk i den dur.
Rød bali shag er konge når det kommer til joints, så længe det ristes godt. De andre udgaver er strictly pibetobak, da de ellers smager rimelig meget af gnu IMHO.
Tobakken fra al capone cigarillos kan være ganske okay i en bong, men den er ret stærk for nybegyndere, når det bliver ristet forsvinder den gode whisky smag desværre.
Med en god google søgning kan man nemt finde alverdens forskellige tobakker, samt essens til at blande i eksisterende tobak. Især essens virker godt da det kan tilføjes ristet tobak, og mange af de bedre kan levere en god, naturlig frugtsmag oveni hashen.
Sliphullet er én af de teknikker der bruges til at suge en bong tør for røg. Hullet holdes lukket når man suger og åbnes et stykke tid før man løber tør for lungekapacitet. Nogen bruger det også til at justere røgens styrke og tæthed.
Brugen af sliphullet kaldes dry carbing og betyder at luften suges ind udenom vandet. Ikke alle bongs har sliphul, så ved dem løfter man enten downstem eller pibehovedet, såkaldt wet carbing da luften skal igennem vandet.
Til enhver hjemmelavet bong hører et sliphul til, især fordi at det for nye er nemmere at styre, selv i en god rus. Uden sliphul hører som regel til mange kvalitetsbongs.
Din lille 70 ml flaske er måske en tand for klejn til formålet, eller du har fyld for meget/for lidt vand i... For meget vand og den bliver for svær at suge af, mens for lidt vand gør røgen for krads. 1½ eller 2 liters sodavandsflasker er måske bedre for dig, selvom jeg til enhver tid vil anbefale en god glasbong.